ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС!

Президентът коментира стабилността на правителството
Обновена: 23 яну 2011 15:03 | 23 яну 2011 14:08,
367
ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС!
Борисов и Сидеров по време на вота. Снимка: Булфото

Според президента Георги Първанов не е перспективно, че правителството има стабилност от подкрепата на "Атака".

Още по темата
20 яну 2011 18:16
1173
"Нямам съмнение в това, че правителството има стабилно парламентарно мнозинство, но това правителство има стабилността от подкрепата на "Атака".

Това според мен не е перспективно и не е престижно от гледна точка на европейското присъствие на България, това според мен е уязвимо с оглед на едни бъдещи избори", отговори държавният глава на въпрос за вота на доверие към кабинета.

Първанов коментира и вота на "Синята коалиция" – "въздържал се", като по думите му, той е знак, че има дистанциране от политиката, която се е провеждала до сега.

Той посочи, че това е предупреждение за това, че от тук нататък няма да бъдат безусловно подкрепяни действията на правителството.

"Става дума за решения свързани с реформата в икономиката, здравеопазването, образованието и това наистина поставя на голямо изпитание управляващите", уточни президентът.

"Сега с болка констатирам, че затъваме отново в блатото на скептицизма и нихилизма", заяви Георги Първанов.

Президентът посочи, че причината е поведението на лидерите. "От там идват тези нихилистични скандали", твърди тоя.

Първанов посочи, че е крайно време да се даде сметка, че пораженията, които се нанасят върху образа на България, често пъти провокирани от нас самите, заради вътрешнополитически причини – заради амбицията, стремежа да окаляш противника.

"Ще ни трябват години, за да може да изчистим тези поражения. Не съм оптимист за последната година и половина. Образът на България ще продължи да стои така деформиран, ако нямаме единни усилия, за да преодолеем тази ситуация", коментира държавният глава.

Той заяви, че нито веднъж не е приемал, че сигурността трябва да бъде за сметка на свободата на човешките права.

Георги Първанов цитира лекцията си по национална сигурност от 3 септември 2004 година, в която ясно е казано, че не е нужна държава, която да следи непрекъснато гражданите.

"СРС-та трябва да останат изключение като законът създаде условия за по-добро използване на класическите способи на разследване. Понятието национална сигурност, трябва да изключи злоупотребата със СРС", заяви Първанов.

"Управлението чрез страх не може да е трайно и стабилно", констатира още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
2
 
8
 
! Отговори
ХА преди 13 години
КОМУНИСТ (ДС)....И ДЕМОКРАЦИЯ!? ПРИКАЗКА ОТ 1001 НОЩ...РАЗЛИКА ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО! АЛЛА БАЛЛА...ГОЦЕ СКРИЙ СЕ...МАЛКО ТИ ОСТАНА...НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ОЩЕ*)))))))
268
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 13 години
anos nimko iane li te liubi ta ti se pie bira
267
1
 
6
 
! Отговори
пилот преди 13 години
Ами еврофондовете са отворени и щедри..., само че след 20 г., ако не и по малко, ще гледате пенсии - НО през крив макарон, или на кукуво лято. Гърците сърбат супата, но ние и супа няма да сърбаме... а ще има работа и ковчег.
266
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недей да подкрепяш закона за лустрацията, герберастче.Първо защото на Гоце мандата и без това му изтича.Второ, защото при една лустрация, България ще остане без правителство.Начело с Главната Тиква - агент Буда.
265
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе как така щели да гръмнат Боко!Няма начин!Той толкова пъргаво шари от рязане на лента на рязане на лента и от студио в студио, че докато се прицели килъра и той се преместил!Споко!Викторе, спи спокойно! :)
264
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре правителство поткрепяно от Атака отколкото правителство с участието на Доган
263
3
 
14
 
! Отговори
$$$ преди 13 години
Гоце още мисли,че сме в Съветския съюз.Да ама не,както казваше Петко Бочаров.С удоволствие бих подкрепил референдум за лустрация.По добре късно отколкото никога,защото още двайсет години доносници-***(ДC) ще се опитват да решават съдбата на България...)
262
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пиите Бира Борисовка смех баце смех
261
2
 
12
 
! Отговори
Me преди 13 години
Гоце, прав си за пораженията.Де беше мислил предо товаНикой не може да ме убеди че не ти, а друг е стратега на това което се случва.Не че Боко е китка за мирисаяне, но ти си най вонящият политически труп.10 г.. нито едно полезно деяние на съм видял от теб. Отивай си и потъни в политическият мрак.. Аре.. жив и здрав!
260
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 13 години
gladi ama cherveni sto same bedni
259
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че някой искал да убива Бойко са пълни блъфове. Никой не стреля по Клоуните - те са удобни, забавляват народа.Ако наистина пречеше или застрашаваше с нещо комфорта на червените крадци, досега да са го думнали поне 100 пъти.Спомнети си колко фигури бяха отсреляни, при това къде къде по-могъщи и влиятелни от този ***.
258
4
 
14
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
АЗ СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН, ЧЕ С ВОТА НА ДОВЕРИЕ БОЙКО ПРИНУДИ И ДЕПУТАТИТЕ И ПАРТИИТЕ ДА СИ СВАЛЯТ МАСКИТЕ.ВОЛЕН Е НАЙ-ПОТЪРПЕВШ ЩОТО НАРИЧАЛ БОЙКО *** А СЕГА ПЪЛНА ПОДКРЕПА ТА МНОГО СЕ ИЗЛОЖИ.БРАВО НА БОЙКО, ЧЕ ПОКАЗА ИСТИНСКИТЕ ЛИЦА НА ДЕПУТАТИТЕ И ПАРТИИТЕ.
257
0
 
7
 
! Отговори
до 259 преди 13 години
Спокойно, Викторе!Ти си винаги на амбразурата и ги засланяш с гърдите си!:)
256
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко строи магистрали,че после като ги гонят с камъни да може по-бързо да се изнасят.Заради др с белите коси,това няма да стане с самолет-снимката му е разлепена по летищата
255
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е ,че при едни и същи икономически показатели на българина му плащат по-малко. Но то е защото от 20 години държавниците ни се хвалят колко сме квалифицирани ,но имаме евтина работна ръка. Почнеш ли да се е....ш за 40 лв на час ,трудно ще почнеш да взимаш по 200 ! Това е законът в бардака!Би трябвало от работника в Нефтохим до бензинджията на колонката да получават равни с европейците заплати! Но не е така.
254
1
 
4
 
! Отговори
до247 преди 13 години
другрю направо да съ просълзи човек и да пие поне една бира, ти досущ кат вапцаров си написал ,,не бойте си деца,, и си праснал направо в кюфтето. другаря ти, твоят вожд 18г комунист ща са разцвили от кеф, ефала, ашкулсум на такива патриоти
253
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха, Бат Бойко пък нали е първи умник и интелектОалец - прочел е една книжка, при това не цялата, а в момента се учи да пише без грешки. Толкова *** и *** на такова високо ниво не сме имали от времето на другаря Тодор Живков - неговият кумир.
252
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
259не са коси! От 2001 все го убиват:) Барабар с Цецко:) Е!Вярно, че като почне да пада рейтинга само:))))))))))))))))))
251
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце а да не би ДПС да е европейската алтернатива на България или може би НДСВ, БСП? Аре да ти свършва мандата та да не ти слушаме повече простотиите, скрий се в Сирищник и си стой там.
250
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ,което излиза за Бойко не са компромати - в нормалните страни това се наричат ДОКАЗАТЕЛСТВА. И може би просто защото е престъпник ... - най-простото и логично обяснение. А като му погледнеш произхода и историята осъзнаваш, че е и най-вярното.