Борисов се цупи, иска пари от Япония

"Изобщо не сме доволни от инвестициите досега"
Обновена: 24 яну 2011 22:01 | 24 яну 2011 22:00,
382
Борисов се цупи, иска пари от Япония
Снимка: Булфото

"От тук мога да кажа, че не японската страна, а ние не сме доволни от инвестициите до момента", каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с ръководството на японската федерация на икономическите организации "Нипон Кейданрен".

"Какво имаме в момента – един заем за насипни товари в пристанището в Бургас за един фалирал комбинат, който не работи вече (Кремиковци). А нашите съседи,които работят с Корея и Китай, направиха контейнерни терминали, поеха и много инвестиции и печелят, докато в България в момента изплащаме лихви и кредити.

Още по темата

Искаме да обърнем схемата в следния вид - японски компании да дойдат и да участват в концесии, ние да получаваме концесионни такси, България да печели от своите пристанища, а не да правим неща, за които след това само допълнително да харчим пари", отбеляза министър-председателят ни.

"Не ни се сърдят, защото за всеки е ясно, че това е било изгодно само за японската страна", добави Борисов.

По отношение на ветропарковете премиерът посочи, че "зелената" енергия е хубава, но се изкупува на висока цена.

"Не ни е изгодно, затова искаме да променим така правилата, че до 2020 година квотите, които имаме, да ги попълним така, че все пак и България да печели", коментира Бойко Борисов.

Още два дни ще продължи визитата на премиера ни в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
2
 
15
 
! Отговори
ALO преди 13 години
КАЖИ ГО АМЕРИКАНЦИТЕ БЕ *** / ИЛИ ОТИДЕ ДА ИСКАШ РЕКЕ===ТА / ОБАЧЕ НЕ ТЕ *** МАЙ/
278
4
 
25
 
! Отговори
СМЕХ СМЕХ СМЕХ преди 13 години
Ходил съм в страната на изгряващото слънце и мога смело да заявя, че Бат Б е изглеждал там все едно да пуснете босо, гладно, мърляво *** в ЦУМ, да иска подаръци за родата. И понеже японците са невероятно гостоприемни, тактични и умерени хора сигурно са посрещнали нашия левент с почести, а той наместо да гледа и да се учи взел, че им се скарал защо само те не наливат $ в крадлива България. СМЕЕЕЕЕХ СМЕЕЕЕХ та СМЕЕЕХ
277
3
 
27
 
! Отговори
Ех,Бойко,..... преди 13 години
...ех,молительо, никой не иска да инвестира в несигурното,а в БГ друго може да няма,но несигурност - има.
276
8
 
30
 
! Отговори
тато преди 13 години
СТИГА ИЗЛАГА ДЪРЖАВАТА БЕ ТИКВАР СМОТАН НЕ МОЖЕ НА ЕДИН МАФИОТ ЧУЖ. ДЪРЖАВИ ДА МУ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ.
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти що си ?????
274
0
 
25
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Единствената държава която ни уважава е Япония - там човек не се срамува че е българин,дори напротив - гордее се че е такъв ...Проблемът е в това че след подобни думи от страна на премиерът ни има вероятност уважението което имат към нас японците да се стопи ...
273
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже! Толкова интелектуална мъка има на тази земя! Голям срам е този човек! Ама много голям!
272
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простата мутра, само така разбира бизнеса, да му обещават инвестиции държавите, както е свикнал да му сипват кинти ЕС.Ама бърка генерално.Инвеститор е частният бизнес и хората стоящи зад него, а не държавите.И ако продължават с глупостите си /като например новия закон за комисията "Кушлев" за отнемане на собственност без съд и присъда/,частният бизнес,който иска единственно сигурност,ще ни заобикаля.Още два дни ще прави рандорита из Япония, вместо да се среща с бизнеса!!!!
271
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След посещението на Борисов, българите ще са любопитна атракция в Япония.
270
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако беше показал и на японският император няколко хватки, един вид импровизирана тренировка пред журналистите да направят, щеше да е с къде къде по-добри резултати посещението!А той само Найденов използваше за боксова круша.
269
34
 
6
 
! Отговори
Едно е ясно...... преди 13 години
Герб занапред ще управляват Българсия народ!!!!!!!!!!!!!!
268
4
 
26
 
! Отговори
инвеститора преди 13 години
от какво не си доволен !? Кой ще инвестира , когато крадеш най-много !!!
267
18
 
7
 
! Отговори
452 преди 13 години
Вие българите сте най-великите и най-умните. защо ходите да просите от врата на врата. Българите това сте *** на Европа.
266
0
 
37
 
! Отговори
манипулатора преди 13 години
"Не ни е изгодно, затова искаме да променим така правилата, че до 2020 година квотите, които имаме, да ги попълним така, че все пак и България да печели"Бойко , не е така , България ще печели - не сме социалистическа икономика - ще печелят отделни български частни фирми и компании - а да позная ли кои са, а ?А и японците не са луди да наливат вода в бъчва без дъно.
265
0
 
40
 
! Отговори
живеещ там преди 13 години
Много ясно, че няма да има инвестиции!!! Когато хората искаха да влагат пари преди години, се намериха тарикати и решиха, че трябва да им съдерат кожите! Сега се оплаква - ами да си оправи мафиотщината и тогава да търси сметка от Япония!!! Хората разбраха що за *** сме!!!
264
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Много добре. Отлично посещение, отлично поведение."Обзалагам се, че за теб и записите на Борисов, на които се чуваше как Боцето нарежда да се прекрати проверката на Агенция Митници в заводите на Мишо Бирата, са само комуничтическа фалшификация!
263
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дреме им на японците за твоите инвестиции ! *** !
262
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не ставай груб! Ние си те знаем! При липса на аргументи винаги търсите майките, но не забравяйте, че и вие имате такива:)))))))))))"Гейберите нямат майки. Те си имат само бащица!
261
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добре. Отлично посещение, отлично поведение. Да се надяваме,че ще има резултат. Успех на Борисов!...
260
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
285Не ставай груб! Ние си те знаем! При липса на аргументи винаги търсите майките, но не забравяйте, че и вие имате такива:)))))))))))