Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори

Турският холдинг "Шишеджам" поиска данъчни облекчения
Обновена: 7 фев 2011 17:04 | 7 фев 2011 17:03,
341
Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори
Премиерът преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла. Снимка: БТА

Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Търговище, където преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла.

Той е част от стъкларския комплекс на турската компания „Шишеджам”. От холдинга поискаха данъчни облекчения за големи инвестиции от Борисов, за да продължат да влагат средства в производствени мощности у нас.

Новото производствено съоръжение е на стойност 25 млн. долара и ще осигури заетост на 130 души. Заедно с новия завод до момента „Шишеджам” е инвестирала в България около 405 млн. долара в заводи за домакинско и плоско стъкло, за стъкла за бяла техника и линия за огледала. Осигурени са близо 1500 работни места.

Изпълнителният директор на „Шишеджам” Ахмет Кърман благодари на премиера за подкрепата, която българското правителство оказва на чуждестранните инвеститори. Той подчерта, че стъкларският комплекс е конкретен пример за синергията, породена от стратегическото партньорство между България и Турция.

На събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на културата Вежди Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
3
 
7
 
! Отговори
ПФУ! преди 13 години
Възлагането на каквито и да е надежди на новия Отечествен фронт, наречен ГЕРБ,представлява тъжна карикатура на моментното състояние на българската общност.
226
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво ли ще стане, ако европейският съюз въведе в българия политически борд както да кажем в латвия?! в златев ще премести фабриката в македония да речем, ще паднат главоломно лихвите по заемите, ще има правила в бизнеса и управлението... други предположения?
225
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойкооо,докъде я докарахме ,да целуваме *** на турците...А Воленчо ибрикчията какво разправяше....
224
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трите двойки, ти Тотю Младенов ли си , или Вежди Рашидов - не се излагай. Я кажи нещо по същество.
223
5
 
5
 
! Отговори
тоти преди 13 години
бат бойко да привлича европейски инвеститори а не азиатски турци и талибани които идват тук с подкрепата на антибългарската дпс .това ли са ни големите инвеститори? това е жалко зо българия .белите българи да бачкат на смрадове от анадола за шепа жълти стотинки а нашите предатели депутати да взимат тлъстите комисионни мръсни сделки срещу народа си.
222
4
 
11
 
! Отговори
1 ВЪПРОС само преди 13 години
Допустимо ли е една правова държава да се управлява по маниера на мафията?
221
3
 
9
 
! Отговори
do 215 преди 13 години
Ама вие да не си мислехте че комунизма е паднал в България.Всички партии са създадени от комунистите,и би трябвало да зацепите отдавна,след като осъдени няма,турските новини са тук,частичен член сме в EC a za шенген с тия агенти не трябва и през мисълта да ви минава.Налагат ви туски сериали само и само да ви държат в невежест.Съжалявам че герб ви разочарова,но и останалите партии са комунистически,така че вие нямате избор
220
2
 
7
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 13 години
Или чисти авгиевите обори, както обещаваше ,или си обирай крушите. Ама този път процентите ще са други и по мажоритарните листи и по пропорционалните.
219
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шишеджам е турска фирма и 100% от работниците са турци,това мога да го потвърдя.Аз кандидатствах там за работа и не бях одобрен,защото не мога да говоря турски език.
218
3
 
8
 
! Отговори
ДРУГАРЕ, преди 13 години
Сведохме корупцията до минимум - аз, Цветелина, Стенли, Котараците, в последно време и Танов и още един много, много тесен кръг. Искам стадото да изпадне в тих *** възторг и по възможност по-дълго да запази мълчание.
217
4
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
203, Има един свестен - Плевнелиев и ББ с него си измива ръцете всеки ден. За друг ми е трудно да се сетя.
216
4
 
8
 
! Отговори
УСИН преди 13 години
Ами за народа кога ще поработите бе гербери крадливи.Работите само за инвеститорите за да може да се гушите.Облекчавате ги като им подарявате бесплатна работна ръка,а вие им цицате комисионните във вид на подкупи.На подкупите им викате комисионни/облекчаване /,Цвъцко даже си купи апартамент от/облекчаването на един инвеститор/.
215
3
 
6
 
! Отговори
ШЕНГЕН преди 13 години
БЪЛГАРИ,надежда за реформи и борба с престъпността и корупцията всяка оставете!
214
4
 
4
 
! Отговори
ТОТИ преди 13 години
волен е много долен защото взе пари от бойко за да го крепи на власт.бойко е приятел с доган и имат сключена сделка да ритнат от играта след време волен за да направят коалиция герб-дпс.примери много-нищо не правят на доган хората му си седят по министерствата и изчакват удобния момент за да започнат пак да управляват.това е бат бойко.
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов прави спасяващ ход за правителството, но доверието ще продължи да пада катастрофално. Ако иска да запази доверието, трябва ПЕРСОНАЛНИ промени в кабинета.
212
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А КОГА ЩЕ ПОРАБОТИТЕ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕТО НА НАРОДА? НЕ ВИЖДАМ ДА ИМАТЕ ТАКОВА НАМЕРЕНИЕ ИЗОБЩО!
211
3
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП. Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз. Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя. По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях.
210
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кавали от dnesшните.bg, ами вземете интервю от Волен,какво мисли за този анадолски саботаж.И защо подкрепя Боку?
209
3
 
3
 
! Отговори
boiko преди 13 години
evala mutra
208
2
 
7
 
! Отговори
do 203 преди 13 години
Ами нали заради агентите европейците не ни пускат в шенген защото трябва да ни пуснат в централния компютър,а министър младенов племенника на стария младенов с танковете през 89 не мисля че на някой му липсва.Комунизма в БГ никога не е падал,комунистите още ни командват