Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори

Турският холдинг "Шишеджам" поиска данъчни облекчения
Обновена: 7 фев 2011 17:04 | 7 фев 2011 17:03,
341
Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори
Премиерът преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла. Снимка: БТА

Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Търговище, където преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла.

Той е част от стъкларския комплекс на турската компания „Шишеджам”. От холдинга поискаха данъчни облекчения за големи инвестиции от Борисов, за да продължат да влагат средства в производствени мощности у нас.

Новото производствено съоръжение е на стойност 25 млн. долара и ще осигури заетост на 130 души. Заедно с новия завод до момента „Шишеджам” е инвестирала в България около 405 млн. долара в заводи за домакинско и плоско стъкло, за стъкла за бяла техника и линия за огледала. Осигурени са близо 1500 работни места.

Изпълнителният директор на „Шишеджам” Ахмет Кърман благодари на премиера за подкрепата, която българското правителство оказва на чуждестранните инвеститори. Той подчерта, че стъкларският комплекс е конкретен пример за синергията, породена от стратегическото партньорство между България и Турция.

На събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на културата Вежди Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
2
 
! Отговори
до жеко преди 13 години
да излезе тогава доган и да каже след като знае всичко, дал има ли нещо общо със сив canis lupus. няма да се изненедам, вероятно както и ти. благодаря за коментара.
246
2
 
4
 
! Отговори
жеко преди 13 години
само в дпс да не сменят доган с касим дал защото той е крайно десен екстремист и ще стане лошо за нас. реджеб ердоган иска да го направи лидер на дпс.ахмед доган направо е агънце в сравнение с касим.
245
2
 
7
 
! Отговори
блонди преди 13 години
Ако му(ББ) напечатат ОБРАЗА на тоалетна хартия....все НЕЯ ще ползваммммм...))
244
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Работят ни, та онези да ни се облекчават на гърба.
243
2
 
1
 
! Отговори
до 243 преди 13 години
не разбра коментара! като искаш да постигнеш ефект от нещо казано, ползвай точни имена и региони. освен доган с подобно национално съзнаие са и много други влиятелни хора. шишеджам го стартират от преди 6 години- тръгна чак сега. в района на к.дал и с помощта на м.хаджи. сега разбра ли как се казват подобни коментари. хора, замисляйте се повече, че заучените фрази вече много дразнят. ужасно е.
242
3
 
11
 
! Отговори
тоти преди 13 години
не забравяйте че бойко отиде да се поклони на реджеб ердоган в турция и да му засвидетелства подчинение и покорност.какво се чудите за турските фирми у нас.
241
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На ***-мутрата му се пише лошо.Българските фирми фалират,турските процъфтяват.На изборите ще има разплата.
240
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО НИ МИСЛИ ЗА ШАРАНИ. отивай да пасеш козите в Банкя бе *** !!! ГЕРБ Е ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ! НА БОЦЕВОТО ЧЕЛЦЕ ПИШЕ :"АЗ СЪМ ОЩЕ МУТРЕНСКО ***"
239
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тея данъчни облекчения бе?Защо някой не ми намали данъците на моята фирма ами ще намаляме на турците?АЙ СЕКТИР,БОЙКО,ТИКВА ПРОКЛЕТА.
238
2
 
8
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ: преди 13 години
***-мутра пак се прави на хитър, на интересен и велик ...*)))))))
237
6
 
11
 
! Отговори
Нацю Байганеff преди 13 години
Мой приятел от Търговище казва:"В "Тракия глас" етническите българи са едва 10 %!Автобуси пътуват до Шумен,Разград и околните села,за да събират българомюсюлмани при условие,че Търговище е на второ място по безработица в БЪлгария!".В тази държава се оказва,че е по-добре да си от малцинствен етнос,отколкото българин!
236
3
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 13 години
естествено че купуват земя на името на български турци от дпс.доган е в играта без него не може да стане тлъста сделка.
235
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
червения бойко има договаряне с доган и гоце.Това е толкова просто и логично...))А ШАРАНИТЕ МУ СЕ РАДВАТ!?А защо мълчи агента - шизофреник СИДЕРОВ?
234
4
 
4
 
! Отговори
до 239 преди 13 години
ако беше на доган, щеше да е в кърджали... не се изказвай политически неподготвен! моля те много. и без това отчаянието е тотално.
233
4
 
6
 
! Отговори
тоти преди 13 години
още по зле ще става докато народа си трае.някой ден ще въведат фесовете официално към облеклото ни.
232
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до колкото си спомням ГЕРБ трябва да работи за българите,не за турските инвестициидруга интересна история е как турски инвестутори могат да купуват земя в ЕС,след като има закон,който го забранява.Което означава,че използват подставени лица,може би хора от кръга на Доган.Няма да се очудя ако тоя завод е собственост на Доган.
231
2
 
1
 
! Отговори
до 236 преди 13 години
какво повече може да каже?!
230
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
волен е като една стриптизьорка на пилон, врътка се за 5 лева и на всяко завъртане и пада по нещо от облеклото. вече е само по прашки. а не останаха и любители на нежни танци.
229
3
 
12
 
! Отговори
ИПОН...ТИМ...МУТРА преди 13 години
Защо мълчи Бойко Борисов за Валентин Златев?! Защо мълчи за Гриша Ганчев? Защо мълчи за Котараците?!
228
2
 
6
 
! Отговори
do 229 преди 13 години
Нормално е след като народа не е на улицата,значи всичко е наред.EC vi kazaxa че корупцията е на високите нива но те нямат право а и не искат да се хабят че да ви свалят президзнт,правителство,парламент