Първанов с оферта към Борисов пак да бистрят СРС-гейт

Държавният глава предлага да бъде свикан КСНС
Обновена: 8 фев 2011 18:24 | 8 фев 2011 18:23,
172
Първанов с оферта към Борисов пак да бистрят СРС-гейт
Контрабандата, Шенген и СРС-гейт ще бистрят на КСНС. Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов предлага да се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема „Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз”.

Акцентът в разговорите ще бъде върху членството на страната ни в Шенген, противодействието срещу контрабандата и използването на специални разузнавателни средства.

Предложението на държавния глава е изпратено до Министерския съвет по установения за това ред, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Последното заседание на КСНС беше на 17 септември миналата година, когато беше обсъдена стратегията за националната сигурност.

СРС-гейт предизвика остра полемика в публичното пространство между премиера и президента, които се обвиняваха взаимно за скандала.

Борисов директно нападна Първанов, че стои в основата на изтеклите записи в медиите на шефа на Митниците Ваньо Танов с хора от властта.

Още по темата

"Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата. Той действа по коварен начин", коментира преди десетина дни премиерът.

Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което „в момента си прави организацията, за да осъществи този план“.

Държавният глава веднага върна топката и се закани да сезира главния прокурор за думите на Борисов, че атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров. 

„Това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки с информация, със СРС-та и с това компрометират не само идеята за СРС-та, изобщо борбата с престъпността“, контрира Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 13 години
Стига сте бистрили, и стига сте се гушкали ... Ами и двамата си обирайте крушите и вън от властта, защото на хората им прелива чашата на търпението ... Хич не ме вълнува кой и с каква цел ви е записвал, нито кой на кого бил спонсор. Вълнува ме единствено това, че и двамата не си вършите работата ...
161
0
 
1
 
! Отговори
mery преди 13 години
А, без комбини с Гоцето от Сирищник! Този"президент" досега толкова бели сътвори, толкова пъти се оля с подигравките и обидите си спрямо кабинета,така че някакви съвместни мерки с Гоцето са не само безпредметни, но и противопоказни. Да се събира Първанов с РЗС, Трактора, клоуна от Сандански, БСП, ДПС - те са му дружките. Просто ББ би следвало да се разбере с Костов и М.Димитров и да бламират тази среща. Не съм сигурен само дали лидерите на СК няма да ударят едно рамо на перничанина.
160
0
 
4
 
! Отговори
разревожен преди 13 години
Бойко,никакви разговори с тоя.Колкото пъти сте говорили с него човешки ви е спретвал гнусен номер.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Гоце много му се иска целият този шум около СРС-тата да продължи до без край. Като няма за какво друго да се хване, удавникът Гоце се хваща за сламка.
158
1
 
6
 
! Отговори
UHHH преди 13 години
Гоце,защо непрекъснато подценяваш ,това което прави Правителството..Какво ще правиш оценка,какво ще коментираш влизането ни в Шенген?Къде беше,когато твоята корумпирана партия беше на власт ?Или сега искаш да направиш всичко възможно,да не стане приемането ни в Шенген,за да го използваш като коз в твоята предизборна кампания ??Много си прозрачен в яловите си напъни..Едва ли ще се намерят симпатизанти да ти гласуват доверие да бъдеш премиер..Твоят проект "АБВ" ще си остане само проект,ако не го подкрепят заспалите баби... още и дядовци,или внуците на бившите ти партийни величия..Засрами се.Тук става въпрос за авторитета на държавата ни,а не за твоите лични интереси...
157
1
 
6
 
! Отговори
GOCE преди 13 години
През 2005г гоце назначава Бокова за посланик във франция и ети и благодарността и............Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която според слуховете е собственичка на апартамент за 7 млн. евро на легендарния парижки булевард Шан`з Елизе, е помогнала на своите приятели президентската двойка Георги и Зорка Първанови, да купят и подарят на големия си син Владо апартамент във френската столица, гласи най-прясната клюка, тиражирана в столичен седмичник.ЕТО ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ МАФИЯ НАчЕЛО С ГОЦЕ .Не е ли време за тия хора да има ама истински народен съд.
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, на мен ти не си ми президент.Аз не съм гласувал за теб, и то 2 пъти
155
0
 
9
 
! Отговори
на гоце приятеля 4 преди 13 години
Пред Темида Петров ще отговаря за това, че е упълномощил авера си Марчело Джотолов да изнудва бизнесмени от негово име. Освен това когато се налагало да се прибират пари от некоректен длъжник или да се убеждават бизнесмени, Петров давал поръчката на Джотолов.
154
0
 
7
 
! Отговори
на гоце приятеля 3 преди 13 години
В момента бившият командос е обвиняем по 8 пункта. Той отговаря пред правосъдието за създаването на две престъпни групи. Първата банда, състояща се от него, Антон ПетровХамстера, братята Пламен и Йордан Стоянови, Момчил Кръстев и Николай Велков, се е занимавала с пране на пари и данъчни и финансови престъпления. Втората банда, отново ръководена от Трактора, пък се е занимавала с рекет и изнудване. В нея са участвали и Марчело Джотолов и Антон Петров
153
1
 
5
 
! Отговори
на гоце приятеля 2 преди 13 години
Сред пострадалите са плевенският бизнесмен Георги Цветанов, Свилен Николаев, Велизар Велизаров, Пламен Георгиев и Валентин Шотев. Според прокуратурата това станало през 1998 г., когато Петров заплашил Цветанов, че ще му отреже главата с лопата и ще го закопае. Имало и побои, удари в областта на слънчевия сплит, както и заплаха, че Петров ще накара прокуратурата да вкара Цветанов в затвора. Целта на изнудването била Цветанов да прехвърли свои акции.
152
0
 
6
 
! Отговори
на гоце приятеля преди 13 години
Близо 1,6 млн. лева от рекет е заработил лидерът на организираната престъпна група Октопод Алексей Петров-Трактора, пише Монитор. Парите са от изнудване на седем бизнесмени в периода 2000-2010 г. Доказателства за това са събрани в кориците на делото Октопод, научи Монитор. За тези престъпления срещу Петров са повдигнати 4 обвинения за рекет и опит за убийство на един от свидетелите по делото.
151
2
 
3
 
! Отговори
до 156 преди 13 години
човече малко!ти наясно ли си как и защо възникна СВЕТОВНАТА КРИЗА?наясно ли си че и Господ да беше премиер нямаше как нас и твоя дребен бизнес да ни подмине това?Наясно ли си че проблемите в здравната система не ся от 2 а то 40 години......какво ли ти обяснявам....с хора като теб тези дето ни чу*ат 20години ще го правят още 200.....ГОРКО НИ НА МЛАДИТЕ ХОРА КОИТО ВСЕ ОЩЕ СТОИМ ТУК ....
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Аз обаче на следващия ден ще имигрирам, ..."На добър път! Така средното ниво ще се вдигне.
149
4
 
5
 
! Отговори
До 152 преди 13 години
Не съм от никой близък кръг !!! Просто имам малък бизнес и ти гарантирам, че първия удар беше веднага след изборите... Защото гения Дянкоф се намеси в една добре работеща икономика макар и под напрежение от ставащото в света. А колко са се увеличили доходите за последната година и половина ??? Къде е здравеопазването за едно направление хората чакат с дни и седмици защото лекарите ги пазят...Какво става в митниците само шайката от ГЕРБ може да знае.Това че ти спрял цигарите не означава нищо !
148
1
 
1
 
! Отговори
ММ преди 13 години
до 153 - Пожелавам ти го за премиер!Дано ти се сбъдне мечтата!Аз обаче на следващия ден ще имигрирам, както и малкото останали разумни хора тук!Ако и това се случи, тази държава няма никакво бъдеще!Егати слепия народ, заслужавате си и миналото и настоящето и мрачното бъдеще!
147
2
 
7
 
! Отговори
майтата на Гоце преди 13 години
Леле Гоцее,на мама златното идиотче!Не мой бе,чедо ела си дома, оти стана за резил на цело село!
146
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мале как вият гербавите костовисти като чуят името на Първанов.Два пъти обясняваха ка Първанов бил никой, мижитурка някаква, и два пъти Първанов си спечели изборите за Президент.Сега песентта на *** е същата. Разликата е, че този път Първанов за Президент няма право да се сътезава, но пък Премиер ще стане!
145
4
 
2
 
! Отговори
до 151 преди 13 години
ако смело можеш да кажеш че до изборите е нямало криза със сигурност си от близките кръгове на тройната коалиция:-)егати слепотата!А приходите от митници освен от контрабандата,зависят и от икономическото състояние на региона!А ТОЙ,РЕГИОНА,БАЛКАНИТЕ,ЕВРОПА БЯХА В КРИЗАААА!!!!Кой отчита че аз вече не пуша,а преди 2 години пуших по 3 кутии на ден и че повечето ми познати спряха цигарите,та да ми тръбят че продажбите са намалели само заради увеличена контрабанда?!?!?!?!?!?!?!
144
3
 
8
 
! Отговори
До 147/148 преди 13 години
Статистиката е една и тя се нарича пресцентър на МВР ! Относно контрабандата няма смисъл да спорим цифрите показват за една година и половина колко са намалели приходите от митниците. Смело мога да кажа, че до изборите криза нямаше...Но след намесата на гения Дянков всички я усетихме не случайно същия е уволнен месец април 2009 от Световната банка. СРС-гейт си го спретнаха ГЕРБ борбата е за власт и контрол. Относно влизането във Шенген вината е изцяло в ГЕРБ и най вече у Цецо Физкултурата :)
143
3
 
7
 
! Отговори
Роси преди 13 години
Партийният водач на структурата абв,т.н. Гоце е толкова ниска топка,че не си заслужава да коментирате каквото и да е негово мнение.Няма друг български политик,който да е тотално НИКОЙ за цивилизования свят.