Връщаме се в годините на мутрите!

Кога ще бъде бомбата на "Позитано", питат от БСП
Обновена: 10 фев 2011 12:12 | 10 фев 2011 11:55,
403
Връщаме се в годините на мутрите!
Според ГЕРБ трудно ще се разкрият извършителите. Снимка: Булфото

Това е терористичен акт. По логиката на управлението на Бойко Борисов вътрешният министър Цветан Цветанов трябваше да е първият човек, отишъл на мястото на взрива.

Така съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов коментира избухналата бомба пред вестник „Галерия“. 

„Това е изключително лош момент за правителството и изглежда като продължение на атаката срещу правителството с други средства. Тези, които ще спечелят от разрушаването на авторитета на това правителство, и убедеността на европейците, че то е в състояние да контролира и да се справи с престъпността, ще бъдат силно обезсърчени”, заяви Командира.

Той беше категоричен, че кабинетът не може да се справи със сигурността, но не изключи възможността взривът да е инсценировка.

„Те се правят на не знам какво, но ние ги видяхме, видяхме консултациите на Алексей Петров и знаем кой го издава този вестник, кой им плаща заплатите, така че версията за инсценировка по някакъв начин съществува”, каза още Костов, като отново настоя за оставката на МВР шефа Цветан Цветанов.

Още по темата

От БСП поискаха същото.

„Искам да знам какво се случва в държавата. Вчера беше запален домът на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Днес бомба срещу голям вестник, без значение какъв е той. Да, опозиционен. Питам, кога ще бъде бомбата на „Позитано”?“, коментира от своя страна червеният депутат Кирил Добрев.

„Въпросът ми е в кои години се връщаме – в годините на мутрите, когато Бойко беше охранител, или в годините, когато беше главен секретар на МВР?“, отсече той.

От ДПС отказаха да заявят дали става дума за криминален акт, или зад взрива стои политически мотив, но определиха случая като притеснителен.

„Негативният ефект е непреодолим, но може да бъде минимизиран само ако много бързо, с много решителни действия специализираните органи разкрият извършителите и мотивите, които стоят зад този акт“, коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев пък този акт много трудно би могъл да бъде разкрит, защото бил организиран много добре.

"Такъв акт много трудно ще бъде разкрит, защото е направен от професионалисти. Този път не е просто някой да се е ядосал на вестника и да е сложил взрива", мотивира се той. Велчев обаче беше категоричен, че това е удар срещу държавата.

Председателят на парламента Цецка Цачева пък определи взрива пред сградата на в. „Галерия“ като изключително неприятен акт, още повече в деня, в който пристига еврокомисарят по сигурността.

По думите й има държавни специализирани органи, които ще разследват, и когато те предоставят своите анализи и резултати, ще може да се коментира по-подробно случаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: парламентбомбагалерия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
2
 
3
 
! Отговори
radoni преди 13 години
ne moga da razbera za6to kiro dobrev govori za mutritekato toi e edin ot tiahzna4i kato idva na kova4evica s prezidenta si cackat iakodaje i na nova godinagoriva si vnasia 4rez firma dominatkolko li o6te srabski aferi ima edin bog znaelandkruzeri stotici si kara moge i da sa bronirani ne znampolovinata goce del4ev ba4ka za nego i t . n...
369
5
 
3
 
! Отговори
NE4O преди 13 години
BORISOV DA GO SVALQT OT VLAST ZARADI NEGO MNOGO HORA 6TE UMRAT
368
3
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,"Нова приказка за златната ябълка"1. В една страна свалили от власт червените фашисти... и избрали относително праведни политици... 2. Намерили се и сравнително честни полицай... (защото дори и да не си ***, работейки в *** се цапаш...)3. Полицаите намерили "славейчета-борчета" които започнали да пеят - за много трохи...!!!4. С търпение - полицаите опънали цяла мрежа за пиленца-борчета, пиленца-професорчета, пиленца-червношийки, турско сини папагалчета и разни други синигерчета...5. Последвали арести, разследване и дела "до дупка"..., както казваше един бивш политик..., та било Наглите 1 и после 2, Октопод и кой знае още колко 6. Тук там, обаче изтекла информация дори и от ДАНС, та последвала акция за прочистване", от ***, като А.Петров и попълване на полицията и службите с честни хора... 7. И понеже повторението е майка на знанието..., ден, след ден, бандит след бандит... Първо били "Крокодилите", после "Змейовете", "Душманите", Недосегаемите, Октоподите, а покрай тях и гущерчета, наркопласьорчета... и така, звяр след звяр, чудовище след чудовище, гад след гад..., докато не се освободи "златната ябълка" - България, от Триглавия "Змей-горянин" или партизанин ли беше, цар ли, татар ли, троен агент-мафиот ли - вече не помня...!!!8. - И аз бях там, покрай ушите ми мина, но в главата ми не влезе...Трябва, обаче, твърдо да се знае...!!!- Дори и най-слабата държава е по-силна и от най-силните престъпници..., когато има политическа воля за налагане на сигурност...!!! Пътя ще е дълъг и труден, но и най-дългия път започва с една крачка, та дори тази крачка да е осъждането на бившия агент-предател на ДС, внедрен в Турското съпротивително движение - Алексей Петров...Това е начинът...!!!...Банда след банда..., капо след капо..., докато се стигне до "Тато де тути капи"..., дори офиса му да е в София на жълтите павета... и да го пазят пъдари с гвардейски ливреи...
367
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Боко Тиквата си вкара егати и автогола с това действие. проста тиква, простааа :)))) " ти чуваш ли се ,ако той наистина е толкова *** ...егати простия народ дет сме (ни сме по-прости от него явно ,защото е избран с голямо мнозинство ) ,2рото трябва си егати тъпия наистина да вярваш в това (12 са дали + :Д)
366
2
 
13
 
! Отговори
26 г преди 13 години
Ей, тия ***! Това е техния почерг! СМЕШНИЦИ! САМО ЗА ПОДРИВНА ДЕНОСТ ВИ БИВА!
365
1
 
7
 
! Отговори
хайде на минусите преди 13 години
През 2000 г. Кирил Добрев бе заловен на сръбската граница с недекларирани над 200 000 марки и над 43 000 долара, предадени му от сръбски мафиот бизнесмен. Според публикации в пресата, социалистът е бил бизнес- партньор на сина на сръбския диктатор Слободан Милошевич Марко. :)))))ах как боли
364
2
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ-ер с базука преди 13 години
Мутрите си отват и вие с тях, другарчета .............амин :)) на никого няма д алипсвате
363
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Само БСП е и ще бъде алтернатива на партията на Борисов и тя ще продължи да го доказва с всяко едно свое действие или инициатива през следващите месеци" - каза Станишев в опит да защити честта и поста сиСАМО ТАКА ДРУГАРИ !!! ВСИЧКИ СРЕДСТВА И ШАНТАЖИ СА ПОЗВОЛЕНИ>
362
4
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
През 2000 г. Кирил Добрев бе заловен на сръбската граница с недекларирани над 200 000 марки и над 43 000 долара, предадени му от сръбски мафиот бизнесмен. Според публикации в пресата, социалистът е бил бизнес- партньор на сина на сръбския диктатор Слободан Милошевич Марко. Слагайте минуси нещастници - истината боли :)))
361
6
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
в БГ трябва да отворим два завода,един за ножици и един за лентички
360
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
По-лошо време от това,което е сега не е имало!!! За всичко това,което се случва в държавата сега-са най-виновни господата "Гербери" и най-вече мистър-маша Цецко Цветанов! То бива,бива гафове,ама чак пък толкова и господ не е съгласен на това!!! Лошото е,че народа тъне в мизерия и страшен глад,безработицата се увеличава още,а простата дървена "тиква Борисов" само ще реже ленти и магистрали на мутрите да прави! Ами то сега е тяхното време и затова се върнахме назад със сто години. Ад в държавата!
359
2
 
3
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Явно в 15 часа и 20 минути /по радио "Хоризонт"/ им свършва работното време.
358
6
 
18
 
! Отговори
12345 преди 13 години
клиент набира телефонен оператор:- за връзка с оператор натиснете едно- за информация за вашата сметка натиснете две - за връзка с Цветанов не натискайте нищо..
357
0
 
6
 
! Отговори
trol преди 13 години
GLUPOST!!Pulni tapotii...che nie koga sme izlizali ot godinite na mutrite???Samo deto sega v posledno vreme poizgladniaha i se aktiviziraha poveche...inache vinagi sa si bili tuk
356
8
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 13 години
През 2000 г. Кирил Добрев бе заловен на сръбската граница с недекларирани над 200 000 марки и над 43 000 долара, предадени му от сръбски мафиот бизнесмен. Според публикации в пресата, социалистът е бил бизнес- партньор на сина на сръбския диктатор Слободан Милошевич Марко. ДА ЖИВЕЙ!!!!ИВАНЕ, КАЖИ СИ! - хахахаха
355
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко е под полата на фидосова.
354
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък имам едно питане към господа журналистите. Защо след като сте толкова смели и правителственоугодни и си позволявате да наричате Алексей Петров по медиите с прозвището му Трактора, защо не ползвате същия аршин и да пишете и за Премиера Бойко Борисов - Тиквата. Защо например не напишете за заглавие на днешната статия "Тиквата изръси поредния бисер". Или може би ви е страх? От кого? От Октопода ли? Кой тогава е Октопода? Май не е Алексей!
353
5
 
8
 
! Отговори
12345 преди 13 години
абе,къде е... цецко ?
352
4
 
3
 
! Отговори
pesho преди 13 години
i drugo koeto e vajno nqma da sprat s kompromati i kakvi li ne neshta nqma da mirqsat komunistit dokato ne svqlt boiko oshte kolko li nehsta shte mu pripishat i napravq te sa care v tazi oblast pomnete mi dumata kakvo kazvam oshte mnogo loshi nehsta shte e napravil boiko i cvetanov shte vidite az sam siguren 4e nqma da sprat dotyk pomnete mi dumata
351
6
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Кирил Добрев - хахахахах, същия който го хванаха на границата с 2 куфара пълни с пари - хахахаха!