Взривиха издателство "Милениум"

Кристина Патрашкова: Бомбата е насочена срещу в. "Галерия"
Обновена: 10 фев 2011 11:52 | 10 фев 2011 07:23,
559
Взривиха издателство "Милениум"
Снимка: Булфото

Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6,00 часа на първия етаж на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, където се помещава издателство „Милениум”, съобщи БНТ, като се позова на пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани.

Издателството нашумя с поредицата "Убитите босове", както и с книги на Кристина Патрашкова, главен редактор на скандалния вестник "Галерия".

Недялко Недялков е бивш издател на вестник "Уикенд" и син на известния поет Недялко Йорданов.

Вестник "Галерия" получи скандална популярност, след като в началото на януари разпространи стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.

Няколко дни след това екипът на вестника пусна три нови скандални разговора - два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка.

Няма данни за жертви и пострадали. Има нанесени материални щети.

Пешеходният подлез на "Цариградско шосе" е отцепен от полиция.

"Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник "Галерия", каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.

„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.

В редакцията не са държани някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.

„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдит за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
0
 
0
 
! Отговори
morsky преди 13 години
Най-ме е гнус от журналисти-***,на които задкулисни играчи им плащат,за да внушават на народеца страх и паника,с единствената цел падане на доверието и дестабилизация на правителството.Стар,проверен и вече изтъркан подхот на ЦРУ,КГБ,ДС и др.На определени кръгове доста им е запарило,щом са стигнали до такива методи.
547
0
 
0
 
! Отговори
morsky преди 13 години
Какъв е този вестник ,,Галерия",кой го чете,с какви пари се финансира-много неизвестни
546
0
 
2
 
! Отговори
Разпърдишкова преди 13 години
Е тая какво ли не измисли за да си вдига рейтинга и за да твърди че е гласът на свободното слово, късмет за пазача че не са го утрепали и него без причина а може ида са искали но е извадил късмет човека...или пък човека с флашките май не са му свършили качествено работата и сега си плащат за гяволъка както се казва.мнението ми обаче е че това е добре подбран момент като се има предвид че са ниу на гости еврокомисари и не които и да е с един удар два заека дискредитация на правителството и рейти
545
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Te sa na vseki kilometr: Cecko Bombata, Bobi fitila, Simo Valutkata i Baba meca Fedoska Colova Dragoi4eva
544
1
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ И ДС ..... преди 13 години
...ГУБЯТ ВЛИЯНИЕ В БЪЛГАРИЯ!!!НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО ДА ЗАПОЧНАТ ДА ПРОВЕЖДАТ И ТЕРОРИСТИЧНИ АКЦИИ ,ЗА СПЛАШВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!ЧАКА НИ ....НОВА ,св."НЕДЕЛЯ"-КОМУНИСТИЧЕСКО ШИЛО ---В ТОРБА НЕ СТОИ!
543
0
 
1
 
! Отговори
Специалист преди 13 години
Те Галериите се прокарват с експлозив. Браво Патрашкова, само така!
542
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой е виновен, кой невинен не знам, но хората с изпотрошените прозорци ще трябва да се оправят сами.
541
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво е, че днес и в Европа разбраха какви хора управляват в България. Въпреки платените вестници и социологически проучваня, възхваляващи непрекъснато Вожда-Строител (да ви напомня случайно за една Корея, дето е по-насевер от другата).Срамно е, че 22 години след световния крах на комунизма, в България той се завръща под формата на мутро-милиционерска дикататура, режисирана от ДС.
540
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имаше един филм : "Под купола на цирка".....Ние вече 22 години сме под този купол и се наслаждаваме и на клоуни, и на каскадьори, и на еквилибристи, и на звероукротители. Не е ли време да излезем от цирка?
539
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как пък точно днес, когато пристигат еврокомисари направиха опит да плашат жалкото жълто вестниче...много удобно.
538
11
 
5
 
! Отговори
Минувач преди 13 години
Това е поредният атентат срещу демокрацията и свободното слово. Гнусно и отвратително!
537
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 13 години
...То си е направо бомба в медийното пространство - мечта ( и награда) за всяко жълто вестниче, бълващо измислици и тъпотий....или някой се е гръмнал в името на рейтинга си...
536
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Дано Цветанов разкрие по най-бързия тези,абе не знам как да ги квалифицирам.Само едно е ясно.Комунистите си припомнят атентатите ,които извършиха до сега-историята помни.Грешка е на журналистите,че дават трибуна на такива като Станишев,Румен Петков,Алексей Петров и да не ги изброявам.За клюкарката "умницата" Патрашкова неам нерви да коментирам.
535
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък съм убедена, че този взрив е поставен от приближени на А.Петров, Яне Янев и Патрашкова с цел да набедят правителството и да извлекат от взрива дивиденти. Ввзривното устройство няма разрушителна сила и е избухнало в момент, когато в печатницата няма хора, следователно при така наречения взрив много е внимавано да няма големи щети и пострадали хора, което сочи, че е поставен от вътрешни на печатницата хора, които са измамници.Вярвайте ми, не съм нагла лъжкиня и съм по-хубава от Патрашкова
534
1
 
23
 
! Отговори
emo преди 13 години
Живеем в една трагикомедия. Някакви *** мутри се боричкат за властта, замерят се с флашки и бомби ние стоим и гледаме безмълвно. Просто ме е срам, че съм гражданин на тази държава!
533
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък имам едно питане към господа журналистите. Защо след като сте толкова смели и правителственоугодни и си позволявате да наричате Алексей Петров по медиите с прозвището му Трактора, защо не ползвате същия аршин и да пишете и за Премиера Бойко Борисов - Тиквата. Защо например не напишете за заглавие на днешната статия "Тиквата изръси поредния бисер". Или може би ви е страх? От кого? От Октопода ли? Кой тогава е Октопода? Май не е Алексей!
532
4
 
19
 
! Отговори
VT преди 13 години
Този коментар е за хората, които считат, че такъв акт е признак на това, че министър Цветанов не може да се справи с организираната престъпност: Мили хора, нима искате да кажете, че службите на Щатите също не могат да противодействат на мафията, нима твърдите, че правителствата на повечето западни европейски държави също не се справят, защото там има редица атентати и то със стотици жертви? За нормалния български гражданин истината е очевидна - саботиране на кабинета на Бойко Борисов!
531
6
 
53
 
! Отговори
a.petrov преди 13 години
Бедна ми,бедна ми Патрашкова...Нацията ни е ***,но не чак толкова че да види плоския опит на Трактора за се направи на репресиран и заплашван.Никой не заплашва скапания ви вестник и мафията,стояща зад него.Вие сте тези,които тормозите хората и си служите с побои,заплахи и убийства.АКО СЕ ХВАНЕМ НА ТОЗИ ТЕАТЪР,ТО НАИСТИНА СМЕ ***!
530
3
 
30
 
! Отговори
555 преди 13 години
Номера от БСП-ВЕЧЕРИНКИ!!!
529
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЙДЕЕЕЕ, ПАК ПОЧНА "КРИЗАТА С ***" АМА НА ДЪРЖАВНО НИВО! ТИЯ ОТ ЧЕРВЕНОРЕЗАНАТА ОЛИГАРХИЯ УНОРА НЯМАТ! ЕЙ!