Само при вина Борисов гони Цветанов

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев може да бъде отстранен
Обновена: 16 фев 2011 09:53 | 16 фев 2011 09:36,
220
Само при вина Борисов гони Цветанов
Борисов предчувствал инцидента с кортежа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че може да освободи от поста председателя на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Ако те не могат да защитят сигурността, ако не могат да защитят информацията, която имат в ДАНС, то тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие, защото не може завчера след комисията в парламента, те да кажат, че взривът пред вестник „Галерия” не е работа на ДАНС. А те от къде знаят дали това не е терористичен акт?", смята премиерът.

Относно съдържанието и изтичането на скандалните СРС-та в медийното пространство премиерът беше категоричен пред bTV, че е работа на прокуратурата да изясни дали съдържанието е манипулирано, откъде идва теча на информацията и кой е унищожил оригиналните дискове.

"Лично моето доверие към всички тези служители, които са работили по този случай, аз и лично им го казах, е, че или са изключително слаби професионалисти и то не слаби професионалисти, а безотговорни, и в същото време дори думата професионализъм за тях, включително и за ръководството на ДАНС специално, където са текли мероприятията, да не говорим и за ДОТИ, не би трябвало да се употребява", смята премиерът.

Той беше категоричен, че са необходими пакет от мерки, включително и законодателни по използването на СРС.

Борисов уточни, че такива промени вече се подготвят и на 21 февруари ще има кръгла маса по темата с участието на главния прокурор, председателя на Върховния съд Лазар Груев и правосъдния министър Маргарита Попова.

"Просто ще ги задължа вече да ги спазват, защото това безобразие не може да продължава", твърди Борисов.

На въпрос за кадрови рокади и в ръководството на МВР, Борисов заяви, че би се разделил с Цветан Цветанов, ако бъде установена неговата вина.

Още по темата

"Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата", категоричен бе министър-председателят.

Премиерът обяви, че през юни или юли ГЕРБ ще определи кой ще е кандидат-президентът на партията.

Борисов отрече информацията, че бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов ще става член на правителството с думите, че той не ставал за министър.

Румен Миланов щял бъде шеф на БОРКОР - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България. Негови заместници щели да бъдат Елеонора Николова и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

Във връзка с изказването на Алексей Петров, че Борисов има връзка с атентата срещу него през 2002 г., премиерът коментира, че "Петров винаги прави това, което съм правил аз - завчера обвиних не него, а по точно обвиних, че тези хора, които са сложили взрива, са направили това нещо още няколко пъти сигурно".

Според Борисов бившата барета сигурно се е разпознал в някой от тези случаи и действал като "гузен негонен бяга".

"Когато има скандал между двама, винаги някой трети печели. Надявам се след разкриването на взрива, да стане ясно кой е третият, който може да спечели", каза премиерът.

По думите му от 2002 г. Петров е бил в ДАНС и ако е имал данни, че Борисов е замесен, трябвало е да ги е описал.

Във връзка с инцидента с кортежа му на връщане от Годеч към София, Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен, разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая. По него обаче Борисов ще помоли директора на НСО да излезе и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Ако Бойко беше Министър на вътрешните работи никога нямаше да направи акция Октопод.Ако не е Цецо и Дянков да бутат правителството, Бойко е гола вода!Очаквайте скоро време да изгони Цецо.На Бойко са му направили вуду магия!Почти няма политик в България ,на който да не са му направили вуду магия, хващат някой-събират компрометиращи материали и той става кукла на конци!Защо си мисля, че Трактора ги държи всички в шах,от президента,депутати,министри,магистрати,прокурори,медии!Голям частен архив!!!
177
1
 
5
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
171, просто недей да сравняваш това доказано контрабандистче със Стамболов!!! Боко е олицетворение на празнословието-при него факти няма, просто се клепа наред. Все още не е отрекъл участието си в СРС-тата, все още продължава с тая наизустена реплика- манипулирани са! А и Боко си е комунист- още не си е върнал партийната книжка!!!
176
0
 
5
 
! Отговори
до равносметка преди 13 години
Братле, нямам "свой" министър първо. Второ, трето и четвърто - браво на Плевнелиев, нали затова е там. Кажи ми обаче защо потреблението от моята заплата намалява с високи темпове, без да е мръднала заплатата ми.
175
5
 
5
 
! Отговори
равносметка преди 13 години
относно това кой бил осъден - не Бойко и правителството издават присъдите, те изразяват народната воля като подават сигнали на прокуратурата и съда, а те от своя страна трябва да си свършат работата. Но тъй като, както всички знаем, Гоце и Станишев се погрижиха да си назначат правилните магистрати на правилните позиции - осъдени няма. Няма и да има докато Гоце се намира на Дондуков и докато неговите хора са на ключови позиции. Не правителството е виновно а корумпираната и зависима съдебна власт!
174
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Борисов, имам предчуствие ... за предстоящите избори, ама едва ли ще искаш да го чуеш ...
173
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добрите политици на днешно време са Бат Бойко, Цецо, Сидеров, а останалите жълти, сини, червени, бенбени си една крадлива пасмина, сплотена от безграничната им жажда за власт и влияние от което да трупат несметни богатства, без да си дават сметка за мизерията, която докараха на милиони честни българи, работещи за жълти стотинки, само и само те да трупат милионите. Тия се гаврят с хората и се надявам поне Господ да не им прости и да накаже алчните им души...
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
напротив - отложиха ни за Шенген с мотив, че корупцията е на едно от най-високите нива в Европа. Действително данъците не са увеличавани за сметка на растящите цени на стоки от първа необходимост, както и на цените на ток, вода, парно и т.н. Да не говорим за регулярно качващите се цени на винетки, сини зони и т.н., както и цената на бензина, която скочи с почти 50% откак Барабойко е на власт
171
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов за пореден път доказа, че е най-добрия политик за момента, запознат е и говори с рутина по всички важни теми за страната, всички доводи ги подкрепя с имена, факти и цифри, при него няма типичното комунистическо празнословие и безмислено дърдорене. А като се прибави и това, че е истински патриот, го прави най-добрия премиер за всички времена от историята ни. Вярно, Стамболов направи много за БГ, но тогава нямаше комунисти, които да пречат по-всякакъв подъл начин.
170
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ако народа е изтрещял тотално, то Господ гледа отгоре ...
169
1
 
6
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Всъщност, истината е, че всяко управление, всяко правителство, още преди изборите декларира приоритетите си! Заради това ние му даваме или не, своето доверие. Досега, всички български правителства, които са декларирали важни, големи, основополагащи цели за управлението си, такива, които да определят живота ни с поколения напред, като члеснстово ни в НАТО, в Европейския съюз, като излизането ни от СИВ и Варшавския договор, са ги постигали. Затова членуваме в НАТО и ЕС, вместо в СИВ и Варшавския договор! Големите декларирани цели на гербавото управление бяха членство в Шенген и в Еврозоната. Другата цел, с която спечелиха голяма част от гласовете на българите беше, борбата с корупцията и възмездие за предишните крадливи управници. В крайна сметка, за две години вече, от всички декрарирани цели и приоритети...НЕ Е ИЗПЪЛНЕНА НИТО ЕДНА!!! Става ясно, че едва ли ще се изпълни нещо и в оставащите две години! Така че, аз с чиста съвеств мога да си позволя да напиша, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ПЪРВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ДВАЙСЕТ ГОДИНИ НАСАМ, КОЕТО ТОТАЛНО СЕ ПРОВАЛИ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НАЙ ВАЖНИТЕ СИ ПРИОРИТЕТИ! Може би само с преследването на предишните крадци се справвя, ако приемем, че делото срещу Станишев, заради няколкото липсващи листа квалифицирана информация е най грубата, най бруталната и най тежката кражба, която са извършили предишните.....
168
6
 
1
 
! Отговори
равносметка до 166 преди 13 години
Ами нали вашия министър Петър Димитров изригна, че народа нямал ***, а бойко му строял магистрали,. Нямали сме нужда от магистрали, за да се возели богаташите до морето?! Министрър Плевнелиев неслучайно е най-харесвания министър, защото успешно усвоява евросредства, които да послужат за изграждане на инфраструктура. Осигурено е финансиране за завършването на "Тракия" и "Струма". Правителството работи с общините, които отново получиха достъп до спрените еврофондове... това са фактите!
167
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпреки че България постигна огромни успехи във вътрешен и международен план: пуснаха спрените субсидии по европейските програми, постоянно ни хвалят с икономическата ни стабилност на фона на фалирали евр. държави, най-ниски данъци в Европа, 100 % усвояване на пари за инфраструктура, строежи на магистрали, но това се умаловажава от комуноидите, които най-нагло изопачават нещата, даже стигнаха до жалките си оплювания в Европ. парламент. Това са жалки ***, незаслужаващи да се наричат бълг
166
4
 
8
 
! Отговори
до равносметка преди 13 години
Кои са тия магистрали, коя е тая инфраструктура, кой е осъденият мафиот. И стига с тоя рефлекс - критикуващите задължително са от тройната коалиция. Южната дъга на околовръстното бе посторена от предното правителство, Бойчето откри само едно кръгово при драгалевци
165
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно подкрепям 160 - по делата им ще ги познаете. По-крадливи правителства от тези на БСП и НДСВ не сме имали. По-добро от това на ГЕРБ - също. Фактите говорят!
164
2
 
5
 
! Отговори
борко преди 13 години
...Имах предчуствие-не не не,това ме зареди с енергия за цял ден,още се усмихвам като се спомня репликата....Добър си във вицовете Борисов
163
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма друга партия, на която мотото й е "С кръв сме взели властта, с кръв ще я дадем"-това е то комунистическата БСП, никога няма да се променят.
162
7
 
3
 
! Отговори
Опонентът преди 13 години
Борисов, давай в същия дух ... Много се кефя като някой друг ми върши работата. А ти явно си се нагърбил сам да свършиш работата на цялата опозиция, е с помоща на Цветанов, де и няколко други "герои" ... То сам човек е само за ... "Свалям ти шапка, Борисов!"
161
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** и сателитните им партия ограбиха собствения си народ, така както и турците не са ни грабили. Геронтофилско-гейска партия, която винаги е поставяла собствените си партийни интереси над итересите на собствената си страна, това са долни ***, готови да удавят в кръв сънародниците си само и само те да са винаги на власт /историята го доказва/
160
10
 
8
 
! Отговори
равносметка преди 13 години
Това правителство строи магистрали, модернизира инфраструктурата, запази данъците на същото равнище в условия на криза, усвоява успешно спрените по време на предишното управление еврофондове, завежда дела срещу мафиотите, които от своя страна го атакуват по всички начини. Това за 2 години.А какво направиха Гоце и Тройната коалиция за 8 години? Пратиха 5 хиляди пенсионери на море, не построиха една магистрала, нито завод, строиха чешмички и градинки. Бетонираха Черноморието, Пирин и Рила. заменк
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 133ЧУДЯ СЕ КАК ББ ДА ВДИГА ЗАПЛАТИ ЗА ИМА НЯМА 2 Г КОГАТО 20 ГОДИНИ БСП И ПРОИЗВОДНИТЕ СЕ УТРЕПАХА ДА ВДИГАТ ЗАПЛАТИ-НАДМИНАХМЕ ВСИЧКИЗА ПЕНСИИТЕ20Г ПЕНСИЙ СЕ ВДИГАТ ЗАБРАВИХ И НА МОРЕ ПРАЩАХА БЕЗПЛАТНО А ТОЯ ББ ДА СПРЕ ВСИЧКО -ИЗОСТАВАМЕ ОТ ПЪРВИ ПО ВРЕМЕТО НА БСП СЕГА НА ОПАШКАТАПОСЛЕ ЗА ИКОНОМИКАТА -20Г.ЗАВОД ДО ЗАВОДА ФАБРИКА ДО ФАБРИКА РАБОТА ДА ИСКАШ И ГЪРЦИ И ИСПАНЦИ И ИТАЛИАНЦИ НА ГРУПИ ИДВАТ В БГОБЪРКАХ СЕ МАЙ НАШИ ГРУПИ ОТИВАХАТО КАТО ЧЕТА ПОЗИТАНЦИ ЛЪЖА И ИСТИНА СЕ ОБЪРКВА