Политическият заряд провокирал четенето на лекарските СРС-та

Цветанов пак се извини на съсловието заради случая "Горна Оряховица"
Обновена: 10 мар 2011 19:38 | 10 мар 2011 19:38,
86
Политическият заряд провокирал четенето на лекарските СРС-та
Цветанов предизвика скандал, като изчете в НС СРС-тата. Снимка: БТА

Поднасям извинение на лекарите в България, ако сме били разбрани погрешно, че със разсекретяването на СРС по случая "Горна Оряховица" целим да провокираме напрежение в съсловието.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във Велико Търново.

„Ако нямаше политически заряд, нямаше да се стигне до публично четене на СРС-ата”, аргументира се МВР шефът.

Той припомни, че до разсекретяването на записани със СРС разговори между горнооряховски лекари се е стигнало след публично отправените обвинения от политици срещу действията на правоохранителните органи по случая с недоносеното бебе на 17-годишната родилка от Лясковец в края на миналата година.

Според Цветанов публикуваните във връзка със случая твърдения на лекарите, които се почувствали засегнати от действията на полицията, провокирали изключително негативното отношение на отделни политици. А оповестяването на СРС-тата дало възможност да се чуе и другата страна.

„Тогава се прецени, че евентуалното разсекретяване на записите съгласно закона няма да попречи на досъдебното производство, но ще даде възможност обществеността да се запознае и с мотивите за действията, предприети от полицията и прокуратурата“, каза вицепремиерът.

Още по темата

„Трябва да имаме уважение към докторите, защото те връщат и дават живот. Ако нямаше този заряд от обвинения към полицията за полицейщина, това нямаше да се случи. В тази посока обаче на моменти се налага да се позаинтересуваме какво са преживели и съответните пациенти”, добави той.

По думите му лекарските грешки не трябва да се крият, така както и МВР действало безкомпромисно срещу случаите на полицейско насилие или престъпления на служители от системата.

В началото на февруари прокуратурата не откри нарушение по случая с изнесените от вътрешния министър Цветан Цветанов разговори между лекари от болницата в Горна Оряховица.

До проверката се стигна, след като вицепремиерът изчете от парламентарната трибуна СРС-тата между лекари и ги обвини, че са убили новородено, оставяйки го без грижи цяло денонощие и обявявайки, че е мъртво, вместо да го поставят в кувьоз.

Петорната съдебномедицинска експертиза по случая обаче не отговори на въпроса дали то е родено живо или мъртво, затова и до днес няма обвинения срещу лекари.

В момента обаче Великотърновската окръжна прокуратура разследва четвърти случай на смърт в родилното отделение в Горна Оряховица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
0
 
! Отговори
мима преди 13 години
аз също бих постъпила така ако бях на мястото на цветанов.......
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В правителствения кабинет телефона звъни- Ало кого търсите ?- Някой от правителството на Борисов.- Това правителство падна, власта е в ръцете на народа - телефонът се затваря.След 2 минути пак звъни.- Ало някой от правителството на Борисов!- Господине нали Ви обясних че Борисов падна !- Да знам, но е толкова приятно да го чувам.......
73
0
 
2
 
! Отговори
Семейство Махт Крайм преди 13 години
Абе тва го написан ама не съм съгласен с него:В прав текст тoва oзначава, че семействoтo пригoтвя престъпници.И oще в пo-прав текст, тoва oзначава че Цунам Цунамoв е решил да слoжи във всякo семействo СеРеСета.Длибоко се замислих и видех друг видение. Цунам Цунамов е решил да ликвидира семейството за да непроизважда тинейджери...Няма семейство-няма тинедйери!И мислим че на тва правителство ще му излезне по-ефтинко ако реши проблемът със тинейджерите не със СРСета които струват майка си и баща си, ами като разрушат семействата.Няма тинейджер-няма проблем! Фърст) Семейство Махт ТинейджерСеконд) Тинейджер Махт КраймТърд) Семейство Махт КраймЦунам Цунамов е Политическиат Биолог на Българското Общество или Някакво превъплъщение , сплав между Менгеле, Берия и Сатаната
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКАКЪВ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАРЯД ! ЕДИНСТВЕНО ВОДЕНИ ОТ ЖЕЛАНИЕТО ДА ЗАТВОРЯТ УСТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СИ ПОТЪРСИХА ЧОВЕШКИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД ,ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ, НОВА ТЕХНИКА ,С КОЯТО ДА ЛЕКУВАТ БОЛНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ! ВОДЕНИ ОТ МИЛИЦИОНЕРСКИЯ СИ НАЧИН НА РАБОТА :- ДА ГИ ПРИТИСНЕМ И ХОРАТА ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ СРЕЩУ ТЯХ! ТОВА Е ЗАРЯДА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
71
0
 
10
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Ей голям сладуран е тоя Цвичко! :-)Яко цапа, после яко маца... и си мисли че всичко минава. Не става тъй, Цвичко, взе да се размирисва вече твърде много...Когато четеш и изопачаваш реплики от СРС-та за да наклепаш докторите; всичко е ок, нали. А когато някой ви извади на вас СРС-та; ги пращате в незнайни лаборатории да кажат че разбираш ли записите са манипулирани :-)Също като Тиквата; като дава пенсии ги дава той; като кара НСО - ааа не карам АЗ... :-)Смешни герберасти, махайте се вече!
70
0
 
9
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Само да попитам ние от къде сме сигурни дали тези СРС-та за болницата в Г. Оряховица са истински? Някой ЧУВАЛ ли е записа (оригиналния)!? Аз лично мисля, че тези "цитати" са извадени от контекста на разговора.
69
0
 
18
 
! Отговори
fs преди 13 години
Оставка Цецо, оставка! Стига сме ти гледали циркаджийските номера. "Ама то такааа, ама то иначее..." Трупата на ГЕРБ си изигра номерата вече.
68
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
цецо крадецо в затвора.на тия прости гербаджии все някой им е виновен и все ги провокират.простаци .вън от парламента
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това беше по-лошо и от "скандалът" с роклята на Моника Л. Ужасна история, не трябваше да се дава гласност, просто отвратително е да слушаш разговори, които са между двама души.Би трябвало, ако има основание, съдът да се занимана с това.
66
3
 
21
 
! Отговори
баджо преди 13 години
Сега трябва да се извини на тъста и тъщата,че ги оклепа.Да се извини и на целия народ,че ни прави на бунаци.Най-доброто извинение ще бъде с оставка,но от човек без достойнство,това неочаквам.
65
3
 
21
 
! Отговори
миро преди 13 години
Гадни политици ГАДНИ
64
5
 
11
 
! Отговори
Платен Писач преди 13 години
Искам да предложа от сега нататък да има ясни правила за избор на силови министри. Праволо номер 1 - да има поне две участия в Биг Брадър и поне една гореща сцена (ориентация по избор)излъчена в прайм тайм. Два телефонни разговора с телефон на доверието и една снимка по шорти с шарени дантели. И тогава нека да става як министър и да разписва и поръчва сересета и мересета.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако не толкова глупав и преди да си отвориш устата си бе почешъл темето едва ли би си създал врагове и то съсовито на лекари гусин поруик Tsv.Tsv
62
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 66днес ми писаха акт,че съм шофирал в улица на която се прави ремонт,но няма знак.след мен беше 1 г-жа с лъскаво возило,но тя отивала да обядва до ресторант,които е на километър от събитието и можела да се движи по тази улица.еее до като има деление на ваши и наши и не управляват *** пожарникари,физкултурници,милиционери и още други ,все ще е така.жална ни майка.
61
4
 
3
 
! Отговори
ЗАХАРИ преди 13 години
НЕ СОНЕТ ДА МУ НАПИШЕШ БРАТ. АДА ТИ НАПРАВИ М............
60
4
 
23
 
! Отговори
ZAHARI преди 13 години
НЕДОСТОЕН ЧОВЕК.СЛУШАТЕ И КАК ХОДИМЕ ДО ТОАЛЕТНАТА.ПФУУУУУУ
59
6
 
24
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Много хубави хора виждам на снимката,все достоини за бесилка.Кои от кои по престъпник.Халал да са ни пак да си ги изберем.
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе странджа ли си манджа ли си /на всяка манджа си мерудия/колко ника имаш?и чукаш ли чукаш минуси на това,което не ти хадесва за твоя любим герб.уф започвам да се досещам,ти си платено ***,сигурно си милиционер.сещай се за вицовете за твоята гилдия,които са самата истина:))
57
3
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
ei shte podnesh be bastyn kvo si se podprial tam da ne tie bashtinia. tia i 3 mata sa za belene da hvarliat beton za atoma, oiali li sa sa kato svini na narodnata trapeza,a predi kakvi fidanki biaha osobenno cvetanov .
56
3
 
22
 
! Отговори
уф преди 13 години
изнервил се бил... ми де е тръгнал да се прави на полицай като се разконцентрира толкова лесно ? то да не е като да си даскал по физическо и като те ядоса някой тинейджър да му пернеш един по врата ?колкото повече приказва, толкова по ясно си личи що за стока е