Всички български реактори под лупа, рече Борисов

"Важно е преосмислянето на политиката за ядрена енергия"
15 мар 2011 17:15,
95
Всички български реактори под лупа, рече Борисов
Снимка: БТА

Трагедията в Япония е огромна и е важно преосмислянето на политиката на ЕС за всички атомни реактори, заяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

„Бъдете убедени, че те ще се гледат под лупа, но нито САЩ, нито Япония, Франция или Германия ще си затворят ядрените реактори”, категоричен е той.

Според него не случайно Българската агенция по ядрена безопасност не се е произнесла с категоричното си решение за АЕЦ „Белене”.

По-рано днес еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че проектът за строителството на АЕЦ „Белене“ в България трябва да бъде преразгледан, за да  бъдат поставени въпросите за техническата и геоложката безопасност.

„Самите ние сме заинтересувани за максимална сигурност на нашите реактори. Мисля, че в тази посока също сме на едно мнение”, каза още премиерът.

Министър-председателят представи доклад пред депутатите относно развитието на приоритетните за България теми през Белгийско председателство на Съвета на ЕС и основни приоритети по време на настоящото Унгарско председателство.

Още по темата

По време на Унгарското председателство на ЕС България ще съсредоточи усилията си в присъединяването ни към Шенгенското пространство, заяви Борисов.

Като друг приоритет той посочи активната роля на страната при подобряването на координацията на икономическите политики и икономическото управление в ЕС.

Важна за страната ни ще е и реформата на общата селскостопанска политика след 2013 година.

В борбата срещу организираната престъпност ще насочим усилията си в повишаване на качеството на работата на разследващите органи, каза Борисов.

В доклада си премиерът отчете, че трябва да продължат усилията за подобряване на съдебната практика у нас, независимо от отчетения от Европейската комисия напредък.

„В изказването на министър-председателя звучеше като че ли повече бюрократизъм“,  възнегодува лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него не било ясно какви цели си поставя правителството и какво ще може да реализира.

„Благодарение на вашето управление сме на този хал", контрира премиерът. Той добави, че влизането в Шенген е обвързано със съдебната система.

"Кой конструира съдебната система? ГЕРБ сме единствените, които не сме участвали в този процес.

Затова през 6 месеца ни бият по главата и ни казват: „Не е добре, не е добре”. Напредък, а веднага след него следва – ама да си оправите съдебната система. Всичко е заварено. Сега се надявам всички тези промени, които парламентът прави, да станат факт”, отсече Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов е политик,който изобщо,изобщо не трябва да се подценява!
68
2
 
7
 
! Отговори
БиБитка преди 13 години
Кой реактор не слуша че се разпраа с мен
67
4
 
6
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Станалото в Япония е резултат от комбшнацята много силен земетръс и последвалото цунами. Апокалиптичните картини, които очертават определени български медии, са под диктовката на някои български фирми, работещи заедно с мощни американски и японски фирми по т.нар.възобновяеми енергийни източници ВЕИ на базата на ветрогенератори и слънчеви панели. Нищо особено не се е случило с атомните реактори и за в бъдеше нищо опасно не се очаква да се случи. И медиите да престанат да бъркат обшивката на реактора със сградата, в която той се намира. Ако се разпука обшивката на реактор, както някои недобросъвестни или некадърни медии съобщават, това вече означава Чернобил. Такова нещо няма - става въпрос за съборени странични стени или покрив на сграда. Нека да престанат медиите да напомпват напрежението тя стана като с Т.Живков преди 9-ти септември 1944 г. : той се е криел, ама полицията не го е търсила! Така и в случая : говорим от 2 дни за апокалипсис ,ама него го няма!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега е момента да се напъват и да ни направят енергийно зависими. Запада отдавна иска да не сме производители и независими със собствена енергийна мощност. Ще яхнат гребена на вълната от Япония и ще ни натискат за да могат да ни набутат и тяхния ток. Те да си се развиват, а ние да сме зависими за всичко от тях. Сринат ли енергетиката, няма да има България и колкото по скоро ЕРП-тата се върнат в държавата, толкова по-бързо ще се изправим.
65
2
 
1
 
! Отговори
DN. преди 13 години
BORISOV PAK SE E SKRIL --- SIGURNO PIE VITAMINI POD LEKARSKI NADZOR, ZDRAVETO MU E ZENNO , A NAS -- KUCHETA NI IALI !
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болканлийкс пусна нецензурирана грама за организираната престъпност в БългарияVentsislav Dimitrov Stefanov associate in INTERGROUP, President of the Slavia soccer club, Rumen Nikolov The Pasha, Boyko Borisov Rapona and Nikolay Zlatev, president of TSBank. Бойко Борисов-Рапона. Ей каква градация у нашто слънце, от *** вече стана на тиква
63
2
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
България никога не е търпяла по-големи демагози и по-празни тикви от сегашните!
62
1
 
3
 
! Отговори
Масажиста на уши преди 13 години
Ето на, Япония много му помогна на Кабаксуратя да се оправдае за допълнителните милиарди по далаверата!
61
1
 
4
 
! Отговори
шаман преди 13 години
"Когато от изток на запад опънат сребърни нишки,когато на замята бъдат хвърлени кутии с пепел,когато в небето бъдат изплетени паяжини,когато започнат изкуствено да се създават деца ,започва времето на голямото пречистване.То ще започне с големи пожари,което ще доведе до избухване на вулкани,земетресения и наводнения..."
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ква оставка бе, хора?! Вижте му историята, излезе в Balkanleaks и Дневник днес. Прякорът на ББ бил "Рапона" :D Той сега изживява апогея си - за каква оставка бленувате?!
59
3
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Попитали радио Ереван,как е българския реактор.От там отговорили:Б.Б. е добре,дърдори нещо ,ама файда ич!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
58. mnogo si pros :)
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мариянке... Мариянке, толко си куха, че не намирам с какво да те сравня... Като закрият АЕЦ Козлодуй, ще ми купуваш ли и на мене свещи да си светя, че тока ще стане по-скъп и от бензина... Аман от *** в тая държава, ми поне да гръмне *** АЕЦ, че да се оттърваме и да свършва мъката!
56
1
 
10
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
58 - *** ли си или да ? Хванали се всички *** на хорото...
55
33
 
3
 
! Отговори
Мариянка преди 13 години
Никаква под лупа !!! Направо да я закриват тая АЕЦ Козлодуй !!! Нямаме нужда от нея .
54
3
 
5
 
! Отговори
грийн преди 13 години
тъпчето трайчо все пак ще строи белене, да му се ненагледаш и ненаслушаш-как да му обясниш че ще му изгорят паричките където и да ги скрие:)
53
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по страшно за нас е управлението на герб.там трябват ремонти.
52
4
 
12
 
! Отговори
gtf преди 13 години
Бъ Бъ - добре, че ти остава малко ..чак не ми се коментира простотията бликаща от тва изказване - поредното доказателство, че от всяко дърво *** не става ..та и от пожарникар политик ..
51
2
 
24
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тия европейци искат да ни направят БАНАНОВА РЕПУБЛИКА!!!Без енергия за никъде не сме, а няма по-евтина от ядрената и по-екологична!ТЕЦ-овете са супер замърсяващи, а тук земетресения няма като в Япония!Нека първо Франция да си махне АЕЦ-ите и после ние!
50
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
другата я тръшна по гръб та реакторите подхващаш сега...ех народе народе...само който не се е кандидатирал само него не си избрал...на тоя почти му мина мандата и никаква не я свърши...то бяха обещания.то бяха хвалби и ежения...ама всичко си е по старому и даже по зле.данаци по големи и други даже измислени,безработица по голяма,ГОРИВА ВИСОКИ. и все предишните виновни,и един не облече раираните дрехи от предишните.а иначе големи обещания.ама малко му остана