Всички български реактори под лупа, рече Борисов

"Важно е преосмислянето на политиката за ядрена енергия"
15 мар 2011 17:15,
95
Всички български реактори под лупа, рече Борисов
Снимка: БТА

Трагедията в Япония е огромна и е важно преосмислянето на политиката на ЕС за всички атомни реактори, заяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

„Бъдете убедени, че те ще се гледат под лупа, но нито САЩ, нито Япония, Франция или Германия ще си затворят ядрените реактори”, категоричен е той.

Според него не случайно Българската агенция по ядрена безопасност не се е произнесла с категоричното си решение за АЕЦ „Белене”.

По-рано днес еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че проектът за строителството на АЕЦ „Белене“ в България трябва да бъде преразгледан, за да  бъдат поставени въпросите за техническата и геоложката безопасност.

„Самите ние сме заинтересувани за максимална сигурност на нашите реактори. Мисля, че в тази посока също сме на едно мнение”, каза още премиерът.

Министър-председателят представи доклад пред депутатите относно развитието на приоритетните за България теми през Белгийско председателство на Съвета на ЕС и основни приоритети по време на настоящото Унгарско председателство.

Още по темата

По време на Унгарското председателство на ЕС България ще съсредоточи усилията си в присъединяването ни към Шенгенското пространство, заяви Борисов.

Като друг приоритет той посочи активната роля на страната при подобряването на координацията на икономическите политики и икономическото управление в ЕС.

Важна за страната ни ще е и реформата на общата селскостопанска политика след 2013 година.

В борбата срещу организираната престъпност ще насочим усилията си в повишаване на качеството на работата на разследващите органи, каза Борисов.

В доклада си премиерът отчете, че трябва да продължат усилията за подобряване на съдебната практика у нас, независимо от отчетения от Европейската комисия напредък.

„В изказването на министър-председателя звучеше като че ли повече бюрократизъм“,  възнегодува лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него не било ясно какви цели си поставя правителството и какво ще може да реализира.

„Благодарение на вашето управление сме на този хал", контрира премиерът. Той добави, че влизането в Шенген е обвързано със съдебната система.

"Кой конструира съдебната система? ГЕРБ сме единствените, които не сме участвали в този процес.

Затова през 6 месеца ни бият по главата и ни казват: „Не е добре, не е добре”. Напредък, а веднага след него следва – ама да си оправите съдебната система. Всичко е заварено. Сега се надявам всички тези промени, които парламентът прави, да станат факт”, отсече Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
8
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Преди имаше един от БСП, Луджев мисля... слушаш го по Панорама един час, слушаш и накрая нищо не си разбрал. Сега има Боко... слушаш го къде ли не, очаквам го скоро и в игрите с пари да дефилира, слушаш го и освен, че нищо не разбираш, а и хиляди твои мозъчни клетки са били избити...
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айнщайн е измислил формулата "Е=mc^2". Боко е измислил формулата "Дюнер^2=шменти капели"
47
7
 
34
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 13 години
Боко, благодарим ти за грижите ! От тях стигнахме до просешка тояга. Някой казват, че само при Виденов е било по-зле, ама аз съм готов да споря. При Виденов беше само за няколко месеца през зимата, а при Боко вече 2 години агония и мъка за народа ...По-некадърен човек не ни е управлявал НИКОГА !!!
46
0
 
11
 
! Отговори
черното лале преди 13 години
манифест на хващанията за палците...държави с проблемни реактори не само че не затварят, но и отварят нови, а нашите, които работят съвършено точно и безопасно ще бъдат набюдавани...докога управниците ни ще се навеждат, когато някой само погледне към земята...
45
2
 
12
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Д-р. Борисов е сериозен учен в областта на противопожарната отбрана и защитата на населението но нищо не разбира от енергетика и реактори, по-зобре да не дрънка глупости.
44
0
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Да, и аз имах предвид ВЕЦ, но ти явно си съвсем неподготвен по тази тема ...
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да преосмислим ядрената политика и да внесем японски реактори!
42
2
 
6
 
! Отговори
преосмислих го преди 13 години
борисовица прави въртележки-ще ни прави ток! (само,че този ток самоза две къщи ще стигне,а струва по-скъпо,но не на нея,де)
41
3
 
1
 
! Отговори
ДО 37 преди 13 години
АБЕ ШЕМЕТ ТИ КОЙ ДИОПТЪР НОСИШ НАРОЧНО СЪМ ГО НАПИСАЛ БЕЗ СЪКРАЩЕНИЯ - "ВОДНО-ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ" . НЕ СТАВА ВЪПРОС НИТО ЗА "ВЕТРО" НИТО ЗА ФОТОВОЛТАИЦИ, КАКВИ МИ ГИ БЪЛНУВАШ БЕ ПСИХАР!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре санирайте сградите и намерете работа на 400000 строителни работници отколкото да пълните джобовете на Русия ,ама то така или инача няма кой да позволи след случая в Япония сега те първа да се строи АЕЦ
39
0
 
7
 
! Отговори
Защо Белене ще гледа преди 13 години
Защо не преразгледат стотиците френски реактори?
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ни акциз свалям, ни ДДС върху горивата!" - думи от днес на другия пророк, Дянков. Не разбирате ли, че тези тъпири, освен че съсипват България, изпитват и перверзно удоволствие от това.
37
2
 
11
 
! Отговори
БРАТ преди 13 години
ЕДИН ОВЧАР ИМА ГОЛЯМО СТАДО ОВЦЕ И ГОЛЕМИ КУЧЕТА НО ВЯКА ВЕЧЕР ИДВАЛИ ВЪЛЦИ И КРАДЯЛИ НЯКОЯ ДРУГА.ОПЛАКАЛ СЕ НА ЕДИН ЧОВЕК ТОЙ МУ КАЗАЛ ДА ИЗБИЕ КУЧЕТАТА НА ТЯХНО МЯСТО ДА ВЗЕМИ ДРУГИ- ПОСЛУШАЛГО. МИНАЛО ВРЕМЕ ПАК СЪЩОТО ОТНОВО СЕ СРЕЩНАЛ С ЧОВЕКА ИМУ РАЗКАЗАЛ. ТИ ОБИЛИ ГИ ГО ПОПИТАЛ- ДА ОТВЪРНАЛ ОВЧАРА САМОЧЕ ИМАШЕ ЕДНО ПАЛЕ И МИ ДОМИЛЯ ЗА НЕГО ОСТАВИХ ГО.ТОВА МАЛКОТО ПАЛЕ Е ГЛЕДАЛО И СЕ УЧИЛО ОТ БАЩИТИСИ И НЕ ДАВАЛО И НА ДРУГИТЕ КУЧЕТА ДА ЗАКАЧАТ ВЪЛЦИТЕ.[ЗАТОВА ОСТАВКА НА ВСИЧКИ 240-ДЕПУТАТА
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов върви си со кроце со благо иначе , ще има кютек
35
0
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
Няма да споря с недоразвити индивиди. ВЕЦ - овете, ако не знаеш - първо, и те се ползват с преференциални цени, съгласно закона, второ има сезонни колебания в производството и трето, почти няма възможност да работят на 24 часов режим. Това са само част от аргументите, има още много, но ... Какво да ти обяснявам?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо да правим опасни централи да пълним джоба на Русия,а и не забравяйте В ГЪЛЪБОВО НОВИЯ ТЕЦ НЕ МОГАТ ДА *** ПУСНАТ,ПО ДОБРЕ ДА СЕ САНИРАТ СГРАДИТЕ И ДА СЕ НАМАЛИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО
33
3
 
8
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Цуци консултаната къде е бе боко?Нали заради него няма шенген!Сарко си изгони 5 министри подозрени в корупция цуци е още тук,да видим докога ли,защото търпението ни е на изчерпване
32
3
 
11
 
! Отговори
9999 преди 13 години
няма да влезнем в шенген защото ще трябва да ни пуснат в централния компютър,а ние още имаме руски агенти,комунистически корумпирани политици,полицаи и митничари
31
5
 
20
 
! Отговори
3333 преди 13 години
БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ПОД ПРОКУРОРСКО НАБЛЮДЕНИE И ПОСЛE ЗА ДЪЛГО НА ТОПЛО
30
9
 
1
 
! Отговори
ВИДОВ ДЕН преди 13 години
16 -ТИ ЗАРАДИ ТЕБЕ ГО ПОВТАРЯМ, НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ ПРЕДИ ДА СЕ ИЗТЪРЧАШ ..."ОТКОГА ПОВТАРЯМ , НЕ НИ ТРЯБВАТ АТОМНИ РЕАКТОРИ, НЯМА 100% СИГУРНИ! НАЙ-ЕВТИНАТА И ЧИСТА ЕНЕРГИЯ, НАИ-МАЛКО КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЕ И НИСЪК РАЗХОД ЗА ПОДДРЪЖКА - ТОВА СА ВОДНО-ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ. ИМАМЕ ВИСОКИ ПЛАНИНИ , МОЖЕМ ДА ГИ НАПРАВИМ ХИЛЯДИ. НЕ НИ ТРЯБВА ДА СПИМ С БОМБА ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА. НЕ НИ ТРЯБВА ДА РИСКУВАМЕ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО КАКТО НА НАС ТАКА И НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ. АМАН ОТ АЛЧНОСТ, ПРОЦЕНТИ , ДИВИДЕНТИ И Т.Н"