Аню Ангелов отвръща на удара

Твърдо стоя като министър зад всичко, което съм казал, отсече военният министър
Обновена: 28 мар 2011 22:23 | 28 мар 2011 21:45, Красимир Ангелов
154
Аню Ангелов отвръща на удара
Снимка: Булфото

"Появилият се материал на личния сайт на президента Георги Първанов "Алтернативи в развитието на отбранителната политика" още веднъж показва, че двамата имаме принципни различия по въпросите на отбраната на страната, за които съм се изказвал многократно”

Това се посочва в позиция на министъра на отбранатаАню Ангелов, разпространена от официално от Министерството на отбраната. В нея за пореден път стават ясни различията между върховния главнокомандващ – президента и военния министър.

"Оставям настрана дали появилият се материал е официална позиция на президента и върховен главнокомандващ или това са мисли по темата "отбранителна политика" на Георги Първанов, или,може би, на формацията АБВ”, отбеляза още Аню Ангелов в своята позиция.

Не ли странно сега да се появява тази "алтернатива"
Той поиска българите да знаят, че всичко, което се прави в Министерството на отбраната, „не е плод на волунтаризма на един човек или реализация на идеи на някаква малка група хора”.

"Твърдо стоя като министър на отбраната зад всичко, което съм казал или взел като решение”, продължава в своята позиция Ангелов.

"За година и половина от нашето управление заедно направихме детайлна оценка на състоянието на въоръжените сили в рамките на проведения Преглед на структурите на силите. Разработени са модели на действие на въоръжените сили, оценени са възможностите на страната ни да заделя ресурс за отбрана. Изградена е и визия за развитието на въоръжените сили”, се чете още в писмото от Министерството на отбраната.

Министър Ангелов е категоричен, че президентът е бил постоянно информиран за
процесите, но нито веднъж досега не е изразявал мнение по обсъжданите документи.

"Не ли странно сега да се появява тази "алтернатива"?", попита Аню Ангелов.

Той отблезя, че именно ГЕРБ е предоговорил неизгодните договори, спряло източването на отбранителните ресурси, стабилизирало бюджета за отбрана.

По повод на президентските твърдения за "подценяване на заплахите за сигурността, произтичащи от нашия и съседни  региони", министър Ангелов отговаря, че според текст от приетата от Народното събрание „Стратегия за национална сигурност” нито една от съседните държави не се разглежда като потенциален противник и не съществува пряка военна заплаха за суверенитета и териториалната цялост в дългосрочна перспектива.

"Интересно е какви растящи рискове и заплахи в нашия регион за териториалната цялост на страната вижда президентът извън тези, посочени в Стратегията за национална сигурност, попита Аню Ангелов.

Още по темата

По повод на изпращането на наши военнослужещи в различни мисии, в позицията на министъра се посочва, че правителството е изградило механизма и е въвело на практика принципа за участие на щатни подразделения в мисии.

"Внушението, че настоящият министър на отбраната си е извоювал правото да изпраща българскивоеннослужещи в мисии и операции в чужбина, е некоректно и подвеждащо, отбелязва Аню Ангелов.

В позицията си той призова българските граждани да "знаят, че на министъра на отбраната е дадено право да изпраща български военнослужещи зад граница за дейности, които нямат политико-военен характер".

"Българската армия не спира да помага и на населението, и на други органи на държавата, независимо, че е ангажирана с участието в различни мисии и операции на НАТО и ЕС”, допълва в заключение Аню Ангелов.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаете ли що комунистите ни втълпяват, че сме под заплаха? Щото с това ще ни лъжат, че им трябват много ама много пари за армия, иначе България ще си я поделят съседите ни в НАТО. Та тези от ДС сега са се събрали при старата им дружка Гоце с молби, че им прецакват далаверите.
126
2
 
3
 
! Отговори
БИВШ ВОЕНОСЛУЖЕЩ преди 13 години
НАЙ СТАБИЛНИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ОТ 20 ГОД.НАСАМ. А ПЪРВАНОВ СЕ ОБАЖДА ИЗ ЗАД ЗАВЕСАТА САМО КОЛКОТО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СЪЩЕСТВУВА.ЕДНА ИЗМИСЛЕНА И ИЗЛИШНА ПРЕЗИДЕНТСКА ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО АКО ЗАВИСИ ОТ МЕН Я ЗАКРИВАМ МОМЕНТАЛНО.ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ ПЪРВАНОВ СТАВА САМО ЗА КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР ОТПРЕДИ 25 ГОД.,ДЕТО МНОГО ГОВОРИ ПЪК НИЩО НЕ КАЗВА
125
0
 
0
 
! Отговори
до 131 преди 13 години
Ша се препитваме у райнното май. По-спокойно да не пуснеш жълтичко...
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СНИМКАТА Е ПОКАЗАТЕЛНА - А.А. И АРМИЯТА СЕ РАЗМИНАВАТ И КАК ИЗЛЪГА КОМИСИЯТА ТА ГО ВЗЕХА ДА СЛУЖИ С ТОЯ ПИГМЕЙСКИ РЪСТ!
123
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
къв Добри бе аланкоооолууууу.Стига с тази соц носталгия бе.......Кой ще ни превзема ..? Ние в момента сме страна член на НАТО и целия пакт ни стои зад гърба при евентуален конфликт..(с кого обаче..???????????).Стига с тази едномилонна армия от времето на Живков.....кой ще я издържа...пенсионерите дет гласуват за Гоце ли.....?с техните соц пенсии...?аре малко влезте в час вместо да пишете глупости.И се сетете кой беше президент кгато се боядисваха розови беемветата в МО......
122
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти ли следиш за нашата сигурност, бе!Ти, който като си се блъснал в кола с малко дете на бул.България, не си си мръднал височайшия *** от лимузината на НСО, поне да попиташ какво става, а кото мишка се криеш!Не се притеснявайте, господа управляващи, тя народната любов сама ще дойде при вас, няма къде да се скриете от нея!
121
5
 
12
 
! Отговори
Сержант Петров! преди 13 години
Тоя туфлек министър??????
120
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 13 години
Да врагове нямаме, но които иска мир трябва да е готов за война. Това си важи с пълна сила и при нато, мато, ес и т.н.. Искам военно обучение за българските мъже - 5-7 месеца. Да се обучат да действат в ексктремна ситуация и да станат мъже.
119
1
 
3
 
! Отговори
0 преди 13 години
l**nometi !!!!!!!!!!
118
4
 
16
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
Първанов е загрижен не за националната, а за партийна сигурност
117
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква армия какви пет лева господин министър? След бай Добри армия имаме ли, дисциплина има ли, авиация има ли? Само един полк на турската армия ще ни превземе за няколко часа, добре че сме в един кюп иначе зле. Унищожиха армията, унищожиха военно промишленния комплекс, унищожиха всичко. Започна го И. Костов, продължи го С.Паси и не е тайна кой ще го довърши. Тъй като не остана нищо за продан, закривайте армията и продавайте което е останало за продан, важно е далавера да има. Срамно е нали?
116
5
 
24
 
! Отговори
Гледайте преди 13 години
Вижте това кълбо ( горе на снимката). Като добавим и оня с картофите, нещата се нареждат. Какво можем да очакваме от тези посрьовци, освен хала на който сме ?
115
2
 
4
 
! Отговори
;-))))))))) преди 13 години
GOCE MU SE QDOSVA 4E NQMA AGENTURNO MINALO I NE E OT NEGOVIQ KRADLIV OTBOR
114
5
 
10
 
! Отговори
gANIU преди 13 години
Оправдаване на смазването на армията - "няма опасност от никъде и от никого.".. дедо Аню само това прави - оправдава закриването на БА и превръщането и в пенсионерска синекурна служба.. в угода на партийната клика, та то в момента армията не може да напълни и собствения си стадион, камо ли да ни пази. Праща войници на мисия - с надеждата като почне да се напикава и него да пратят в нЕкой щаб на запад - да лапка и от там. ВЪН ОТ ВЛАСТТА
113
0
 
11
 
! Отговори
смотаняк 1 преди 13 години
Дами и господа, братя и сестри, селяни и граждани, бизнесмени и работници, няма причина да хулите никого от тези доблестни служители на държавата и народа ни! Щом главнокомандуващият на Б Армия и началника на Ген. Щаба твърдят, че няма причина да се страхуваме, значи е така! Че това са най-осведомените хора в дръжавата? Даже и разузнаването им докладва всичко което знае? Никакво притеснение за живота, сигурността на нас и имуществото ни и с вяра в светлото бъдеще! Който хули е "червен" (пиян).
112
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв президент може да бъде човек като Първанов - бивша мижитурка в БСП, която беше по ниска и от тревата и угодно се навеждаше на големите тогава в БСП, беше удобна кандидатура и затова същите го назначиха за председател на БСП, а по-късно и за президент. Държаха го с агентурното му минало на агент Гоце и същия беше кукла на конци. Но след убийството на Луканов, селския хитрец от с. Сирище започна да си плете яко кошницата и лека полека с престъпните си далавери с Ирак и АЕЦ стана милиардер.
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДР. ПЪРВАНОВ Е БИТА КАРТА, НО ЗМИЯТА КОГАТО УМИРА НАЙ-ХАПЕ.
110
6
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
И тоя пишман генерал се взе много на сериозно. Не се ли вижда, че еднодневка?
109
11
 
11
 
! Отговори
акуд преди 13 години
насрания ни президент отво се опитва да си прави PR или както си го знаят дъртите комуниски ПРОПАГАНДА :)))))))))))))))
108
3
 
7
 
! Отговори
sydiq преди 13 години
По-долу се спомена за класата на първанов.Когато сложим заглавие на коментара,предател,лъжец,мазник и каквото ти дойде на ум,той наистина е класа.Браво на вас.