"Дръзки" атакува Либия срещу 1,5 млн. лв. месечно

Екипажът ще е от 160 военни, посочи Аню Ангелов
29 мар 2011 15:18,
503
"Дръзки" атакува Либия срещу 1,5 млн. лв. месечно
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

България ще изпрати 160 военни с фрегатата „Дръзки", които да се включат в съюзническата операция срещу Либия.

Два медицински екипа също ще подпомогнат международната коалиция, която се бори с режима „Кадафи". Решението се очаква да бъде взето от МС в сряда.

Изпращането на фрегатата "Дръзки" за участие в района на операцията по налагане на оръжейно ембарго срещу Либия по разчети на военното ведомство ориентировъчно ще струва 1 500 000 лева за един месец, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.

Предвижда се тя да участва три месеца в операцията.

Ангелов добави, че има предвидени средства и няма да се искат допълнителни пари от централния бюджет.

В момента Турция участва в ембаргото над Либия със седем кораба и нашата фрегата може да замени някой от тези кораби, посочи Ангелов.

Той вече е заповядал предварителна подготовка на това участие, като по думите му единствено военните експерти могат да кажат кога ще има пълна готовност, но фрегатата ще бъде изпратена само при условие, че тя е напълно готова за участие в мисията.

Още по темата

Друго участие в рамките на трите операции на НАТО засега не предвиждаме, заяви министър Аню Ангелов.

„Рискът се оценява като нисък – все пак това е икономическа блокада и те няма да влизат в преки бойни действия, с изключение на евентуална самоотбрана“, каза още министърът на отбраната.

Затова на борда на фрегатата ще има и специални морски части – т.нар. тюлени, както и военни полицаи и екипировка за проверка на товари на кораби, а така също и двама преводачи, единият от които от арабски.

Екипажът на "Дръзки" ще бъде до 160 човека, командировъчните им ще бъдат равни на онези, които получават военните ни в Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
2
 
0
 
! Отговори
bobo преди 13 години
taz brakma moje da mi atakuva samo ....
324
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 392 ти ако си заборчнял говори за себе си о обърни на български маймун
323
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vbox7/play:742d2539
322
0
 
3
 
! Отговори
REUTERS преди 13 години
Do 388Ти или не можеш да четеш или си много глупав!!И кой е казал че съм протиф кадафи и Либия!?Казвам ти че сарко признава министрите на Кадафи които потвърждаваха присъдите на сестрите ни и затова писах че целта на малкия наполеон е газ и нефт без пари а не демокрация на народа.Същото както България-свалихме Станишев от БКП и избрахме Борисов от БКП,защото друг материал не се предлага,всичките са Другари а в Либия диктатори
321
3
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
не е верно че е световна, войната сега е МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКА, *** са от друга галактика :)))
320
1
 
6
 
! Отговори
kro преди 13 години
Поредната гавра с изстрадалия и много *** български народ!
319
2
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
до 374ами другарю хиляди българи са доволни и от това, че техните близки работещи на запад ги хранят тук в Бг. в момента и хиляди си оправиха къщите именно с тази работа навън в ЕС, тъй че вие също сте безсрамници!!!
318
1
 
2
 
! Отговори
REUTERS преди 13 години
do 374Това е истината...Французите подържат позицията която е oпотвърждавала присъдата на сестрите ни.Това означава че целите не са да помогнат на народа като сменят диктатора кадафи с диктатора Jalil
317
2
 
5
 
! Отговори
storm преди 13 години
Трепери ,Кадафи !Ние идваме !
316
2
 
2
 
! Отговори
до боже тоя е луд преди 13 години
Ами не ги ли пращат баш *** ,върховните тикви ве отворко?
315
3
 
1
 
! Отговори
REUTERS преди 13 години
РОЙТЕРС/Asmaa WaguihВ продължение на осем години пет български медицински сестри и един палестински лекар са били избрани затворници в Либия. Което потвърждава изречението на смъртта на медицинските? Мустафа Abdeljalil, сега лидер на бунтовниците.София, където никой не е забравил(а) произволно лишаване на българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия, между 1999 и 2007, съставът на националния съвет на преход - признати от Франция "единственият законен представител на либийския хора" - напуска perplexed.Лидер, Мустафа Abdeljalil, е министър на правосъдието на полковник. "За нас, е особено на бившия президент на Съда на привлекателността на Триполи, която на два пъти, потвърждава изречението на смъртта на медицинските сестри, заяви Георги Милков, журналист familiar Arabist на случая." "Това е достоверни сред достоверни, който, в награда на си intransigence в изпитването, е назначен за министър през 2007 г."Като Идрис Laga, военни координатор на CNT, е на бившия президент на Асоциацията на родителите на заразени деца. "Официално независима, тази организация е създадена от режима за повишаване на търг, според Владимир Tchoukov, един от най-добрите специалисти в арабския свят в България." Laga е алчни и безскрупулни, добавя той, анимирани с дълбока омразата на Запада. Искам да позволите на Франция знаят, че поддържа в Либия
314
6
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
ами те някои други също излизат извън темата с хвалбите на руската "флота" и плюенето на нашата фрегата, че била незнам си каква. аз теърдя, че "Дръзки" е по- добър в момента от това с което русия разполага и това е факт. иначе по темата Бг. не напада никого, а ще подпомага изпадналото в нужда в следствие на запалената от Кадафи война население.някой май спомена трета световна..марсианците ще ни окупиряат, стига паранои!
313
2
 
4
 
! Отговори
гошо тъпото преди 13 години
А така !!! Браво "обективен" !! Цепиш мрака с *** на краварски топки!!! Остава да се разпишат и другите гении,та поне да си сложите по 3-4 плюса на го***та дето сипете по форума.Аре "странджата",3Dattack /или нещо подобно/,USArmy и всите каубои !!!
312
1
 
3
 
! Отговори
до баш ганьовци преди 13 години
Не трябва ве ей , изкуфели тикви , защо се бутате без зор в гърлото на дявола ?
311
4
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
само лъжете *** руски, Родопите по вашите думи все ни ги взима Турция..щяха да ни вземат Родопите когато беше войната в Хърватска, после когато пламна Босна, "взеха" ни Родопите когато се отдели от Сърбия държавата Косово...колко пъти с едно и също ще лъжете бе??? християните са в Великденски пост и не лъжат мръсни ***, срам нямате ни от Бог, нито от ИСТИНАТА
310
0
 
5
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
Отново в услуга на американският империализъм!
309
5
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
руснаците се пръскат от яд щото си знаят дереджето окаяно, затова и лъжат, мажат и сами не си вярват..типична руска лъжа.."тая година изкарваме "супер" оръжие, двуцевка с фунийки" ха, ха, хаабе какви "нови" кораби бе смепници, какви пари от високи цени бе олигарсите ви ви цакат отсекъде и си вервате. жалко че не може да ви постна "някои" снимчици от руски "военноморски" "бази" край севастопол- мизерия, разложение, ръждясани гемии..ето това е реалността
308
2
 
5
 
! Отговори
komentor преди 13 години
продажните смешници с лодка на война :О
307
4
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
до 347абе ти да не си бръкнал в контакта, то бива фантазии за Родопите, ама това твоето си е диагноза драги! тази фрегата е дадена на Бг. именно от НАТО държава- Белгия с цел именно да имаме някаква флота, до като сме в състояние да си закупим (и товя време ще дойде, колкото и да не ти се ще!)преди фрегатата "Дръзки" бг. нямаше практически флот- само 2- 3 руски прогмили корита дето на излизаха от "Атия"
306
0
 
2
 
! Отговори
до 343 преди 13 години
'По официални данни днес Руският черноморски флот разполага с около 50 бойни кораба и други съдове, към 80 самолета и хеликоптера и около 13 000 военнослужещи. Обещани са му и по-нови кораби, тъй като Русия харчи за военната машина част от грамадната сума, натрупана в годините, когато цените на петрола бяха високи.'