"Дръзки" атакува Либия срещу 1,5 млн. лв. месечно

Екипажът ще е от 160 военни, посочи Аню Ангелов
29 мар 2011 15:18,
503
"Дръзки" атакува Либия срещу 1,5 млн. лв. месечно
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

България ще изпрати 160 военни с фрегатата „Дръзки", които да се включат в съюзническата операция срещу Либия.

Два медицински екипа също ще подпомогнат международната коалиция, която се бори с режима „Кадафи". Решението се очаква да бъде взето от МС в сряда.

Изпращането на фрегатата "Дръзки" за участие в района на операцията по налагане на оръжейно ембарго срещу Либия по разчети на военното ведомство ориентировъчно ще струва 1 500 000 лева за един месец, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.

Предвижда се тя да участва три месеца в операцията.

Ангелов добави, че има предвидени средства и няма да се искат допълнителни пари от централния бюджет.

В момента Турция участва в ембаргото над Либия със седем кораба и нашата фрегата може да замени някой от тези кораби, посочи Ангелов.

Той вече е заповядал предварителна подготовка на това участие, като по думите му единствено военните експерти могат да кажат кога ще има пълна готовност, но фрегатата ще бъде изпратена само при условие, че тя е напълно готова за участие в мисията.

Още по темата

Друго участие в рамките на трите операции на НАТО засега не предвиждаме, заяви министър Аню Ангелов.

„Рискът се оценява като нисък – все пак това е икономическа блокада и те няма да влизат в преки бойни действия, с изключение на евентуална самоотбрана“, каза още министърът на отбраната.

Затова на борда на фрегатата ще има и специални морски части – т.нар. тюлени, както и военни полицаи и екипировка за проверка на товари на кораби, а така също и двама преводачи, единият от които от арабски.

Екипажът на "Дръзки" ще бъде до 160 човека, командировъчните им ще бъдат равни на онези, които получават военните ни в Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
5
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
до 345алооо "специалиста", абе вие акъл имате ли бе, нашата фрегата има охранителни функции и ще подпомага населението, за какви жертви бълнуваш, Кадафи няма флота, няма авиация, като пребит плъх се е заврял в дупката си..шатрата, с гол *** навънка!
304
2
 
3
 
! Отговори
фд преди 13 години
да ги кърпят *** ,не екипажа
303
2
 
2
 
! Отговори
до 341 преди 13 години
ми аз тва викам,ама няма нормални тука да са с мен..
302
2
 
2
 
! Отговори
офф преди 13 години
поне да защитаваха мнението си,те даже не могат да го обяснят защо е такова...чули недочули айде да сме против че по лесно се плюе..........
301
5
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
до 339майната и на русията ти драги, мене ме интересува България, русия няма самолетоносачи ти сам го каза, а с вертолетоносачи само вие руснаците може да се хвалите. ако Бг. закупи 5- 6 фрегати от Франция ще имаме най- сериозния флот в Черно море, това е реалността!
300
2
 
3
 
! Отговори
nz преди 13 години
много *** народ.Екипажът си е екипаж неможе да се разделя , там не ходят по желание а по заповед .По желание ходят все още сухопътните войски но и това ще се промени.Как може да има хора които да желаят смърта на 160 млади българи ,това не е нормална държава.Не я знам ква е таз томова *** и тя *** .
299
2
 
3
 
! Отговори
оффф преди 13 години
нищо не саботирам-искам един обикновен отговор защо сте против дръзки и екипажа като част от нея?????????ще го получа ли ???????
298
5
 
6
 
! Отговори
обективен преди 13 години
простотия е българи да плюят по български военен кораб! и още нещо фрегата "Дръзки" изобщо не е за подценяване и е дори многократно по- добра от това, което разполага Русия в момента в Черно море. българите няма да се посрамят и тази мисия ще я изпълнят с чест и достойнство, както обикновено. Успех на екипажа и да се върнат живи и здрави!
297
2
 
2
 
! Отговори
да бе преди 13 години
да бе,що негодувате толкова
296
3
 
0
 
! Отговори
обективен преди 13 години
номер 326 е напълно прав, втория руски самолетоносач мисля че средата на 90- те го нарязаха, защото просто ръждясал в дока на корабостроителницата. руснаците имат един много стар самолетоносат с десетина самолета, при това със СУ- 20 и неколко си (с вертикално излитане), техното не е точно самолетоносач..
295
5
 
2
 
! Отговори
ДО ТОМОВА преди 13 години
300 КОМЕНТАРА ДЪВЧАТ ЕДНО И СЪЩО ЗАЩОТО СА *** ВСИЧКИТЕ ,ХОРА БЕЗ РАБОТА,КОИТО ОСВЕН ДА ЗЛОБЕЯТ НЯМАТ КАКВО ДРУГО ДА ПРАВЯТ.....ЗАЩО СТЕ ПРОТИВ ТАЗИ ФРЕГАТА И ЛИЧНО ТИ ТОМОВА,БО ЛИ МИ ОБЯСНИЛА????????????????????????
294
0
 
7
 
! Отговори
петър преди 13 години
Това ,което става в Либия,няма друго име освен АГРЕСИЯ.Мотива е смешен-да се защити мирното население.Че ,какво е това мирно население,награбило калашници и гранатомети?Като искат да спасяват цивилното население,да бомбандират и едните и другите,въпреки,че това са Либииски им работи и те трябва да си ги решават-с воина или не.
293
3
 
8
 
! Отговори
Професора преди 13 години
Седя и се чудя какво още трябва да понесе този изстрадал български народ,за да се вдигне на бунт!?!?!И как е възможно изобщо да ни управлява пожарникар от бкп,пък имал той и дарбата да съди картофи!
292
2
 
9
 
! Отговори
Напрееееееееееееед преди 13 години
Имаме бол пари що да не ги дадем......За къде е Алианса без нашата фрегата , ще ударим здраво....После като потекът реки от петрол към България и дизела стане 1,50 всички ще пляскаме.....Блаженни да са вярващите....
291
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе какви новини те друсат тебе бе, айде дай поне картинка от тия "четири" "самолетоносача", ти имаш ли си хабер от коя година е техния "самолетоносач" и колко самолета носи бе? втория руски самолетоносач така и не е завършен, а 90-те години го нарязаха за скраб, защото беше в окаяно състояние!!! стига лъжи бе
290
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас, значи Доган е започнал да командва и флота - да набутаме нашия кораб във мелето, че да спестим малко пари на турците.
289
1
 
10
 
! Отговори
Къде е смисъла...? преди 13 години
Тъпите световни сили защо не спрат да се бият и да хванат да помогнат в Япония, да изхарчат тези милиарди за истинската сигурност на хората, щото накрая всичко ще свърши за всички нас....
288
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мира и благоденствието няма нищо общо с големит епростотии ,които изливате тука..как може да не одобрявате коментари,които пожелават на екипажа да се върнат живи и здрави???????????????/и само да изливате върху тях агресията си/????????????????? изобщо какво ми намесваш мира тъпооооооооооооооооо парче томова ,опитваш се да замажеш простите си коментари май
287
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еее нема да лъжете руснаците имат ЕДИН стар "самолетоносач" с дизелова тяга, НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ четири и не вярвам някога да имат! ама ква е тая мания да лъжете когато става дума за русняци бе???
286
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За невежите:Екипажът на фрегатата се състои от правоспособни военни! Дали е правилно да ги пращат в Либия или не - това е отделен въпрос! Да се върнат здрави!