"Дръзки" ги почва от 27 април

Фрегатата заминава за едномесечна мисия край Либия
Обновена: 21 апр 2011 16:04 | 21 апр 2011 16:01, Красимир Ангелов
118
"Дръзки" ги почва от 27 април
Снимка: Булфото

Фрегатата "Дръзки" ще замине на 27 април за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник" в подкрепа на оръжейно ембарго срещу Либия, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

Той посочи, че фрегата е готова да замине още днес, но в крайна сметка с партньорите от НАТО е преценено това да стане след Великденските празници.

Аню Ангелов уточни, че трансформацията на командването на НАТО в зоната на операцията е от 1 до 31 май и е договорено престоят на "Дръзки" там да бъде един месец плюс 5 дни преход до зоната на операцията и 5 дни преход обратно към България.

Предвижда се "Дръзки" да направи две патрулирания с прекъсване в пристанище Суда на о. Крит за зареждане с гориво и хранителни продукти.

Още по темата

Министърът припомни, че общата цена за участието на фрегатата е близо 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността и за личния състав.

С 50 процента се увеличава месечното възнагражнение на 160-те души екипаж на "Дръзки". Те ще получават и командировъчни - от 51 до 53 евро на ден в зависимост от званието, отчете Ангелов и изтъкна, че това са разходи, които МО осигурява от икономии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1,5 млн. лв? За какво?Да го потупват ББ по БТВ, а ние плащаме ????Това са близо годишни мин пенсии на 15000 пенсионера, това са годишните заплати на 30 мед сестри...
113
3
 
0
 
! Отговори
haaaaaaa преди 13 години
ХАХАХАХАХАААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХХАХХАХААХАХАХАХХАХАХА СМЯХ ГЛУПАВ НАРОД ЕЙ ДА ПЛАЩА ЗА ТАКИВА РАБОТИ
112
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
почива ли? хм..майтапчии..и от какво бе? уморена беше по ТАТОВО ВРЕМЕ ...но сега пък от какво..от стоене ли?
111
5
 
8
 
! Отговори
Уха преди 13 години
Докато "Дръзки" достигне бреговете на Либия, тя операцията за подпомагане на въстаниците току виж свършила.Пари хвърлени на вятъра.А между другото кой ще пази Шенген сега-"Дръзки" отплава
110
4
 
7
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Цялато това прословуто участие на "Дръзки" е жалко и глупаво. Една фрегата не може да промени нищо, освен Борисов да се похвали, че сме взели участие в операцията.
109
3
 
4
 
! Отговори
stefan преди 13 години
sega bate boiko da brakne vav sobstvenia si job za da plati tazi operacia.sigurno ima natrupani dosta pari. nayala se vashkata i izleznala na cheloto-obrazno kazano.da e jiv i zdrav balgarskia danakoplatec.
108
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само да попитам-имат ли от "Дръзки"всички разрешителни за риболов.....?Д няма после проблеми в чужди води...Хайде,наслука и много риба да ни наловите....Луда работа
107
1
 
9
 
! Отговори
niknay преди 13 години
Виждам, че се повтарям с други юзери. Неискам да си мислите, че копирам, просто споннтанно поствах след тоталия и разбиващ удар на тъпнята която струи от заглавието.
106
3
 
9
 
! Отговори
niknay преди 13 години
""Дръзки" ги почва от 27 април"Кой ги почва, какво почва, защо ги почва и въобще за какво става въпрос ?Тъпня. И това ми било журналистика.
105
7
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Евала Дръзки само да не се наложи да те прекръстим на Смирений
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно, ако гемията на Аню срещне френски кораб, превозващ оръжие за "бунтовниците", дали ще го спре, за да спазва оръжейното ембарго?
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аню възкачен на Дръзки ще предвожда неуспялата до сега коалиция да завладее петрола!България става петролен емират - емир си имаме.
102
1
 
7
 
! Отговори
до 83 - Лъвица - преди 13 години
За тази случай питай гранична полиция а не ВМС и се научете ,че има разлика между двете институции , научете си уроците първо пък после комантирайте
101
4
 
15
 
! Отговори
Кефала! преди 13 години
Дръзки не можа една турска гемия с гребла да задържи ,та.......?????
100
0
 
4
 
! Отговори
ттттттттттттттт преди 13 години
Кае ?-Лудите крави ли?
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дръзки" ги почва от 27 април - аааа голям майтап:)))
98
4
 
8
 
! Отговори
хикс до 99 преди 13 години
Правдата няма националност. Ти не си Болгарин, защото не осъждаш по Справедливост нещата. Аз съм. Нап рактика ние сме във война с Либия, благодарение на наши тарикати дето ни впрегнаха в тая мафия, наречена НАТО. Това всъщност е армията на агрессивният империализъм. Ако бе справедлива каузата там щях да замълча, но като гледам? Така оправдаваш и нападението над Ирак, Югославия? Ти не си Болгарин.
97
8
 
2
 
! Отговори
Болгарин преди 13 години
84 -ти, водката ти е дошла в по-вече тази вечер. Много руски стил цепиш. Я , по-добре си легни или си ходи в Русията, да не ни даваш акъл.
96
4
 
2
 
! Отговори
m преди 13 години
kado vidite tozi pensioner -ministara si napravete izvoda sami - i asmiqta e ot PENSIONERI
95
3
 
10
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Само питам? На какво е гененерал Аню Ангелов? Всяка войска под негово командване би се покрила от срам.Но БА отт срам е имунизирана.