БСП: Не на "Дръзки" в Либия

Фрегатата е раздрънкана, твърди червен депутат
Обновена: 14 апр 2011 10:05 | 14 апр 2011 10:02,
116
БСП: Не на "Дръзки" в Либия
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

"Решението за изпращането на фрегатата „Дръзки” в Средиземно море бе взето, въпреки че от НАТО не беше пристигнало такова специално изискване", обяви в парламента червеният депутат Атанас Мерджанов.

По думите му решението за изпращането й е станало, без Министерството на отбраната да запознае правителството с незадоволителното състояние на фрегатата и без да е бил уведомен президентът Георги Първанов.

Още по темата

"Министърът извърши скандално прекрояване на бюджета. Участието на фрегатата ще лиши много дейности за 2011 г. от финансиране", посочи Мерджанов при дебатите по приемане на Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България за 2010 г.

Според него в МО е била извършена истинска политическа чистка.

"Новото ръководство на МО, и при ръководството на Николай Младенов, и при ръководството на сегашния министър Ангелов, доведоха до напускането на директора на Военна полиция, началника на направление „Маркетинг и анализи” и много експерти от министерството", подчерта Мерджанов.

"Ще има ли сили сегашното ръководство на МО да се справи с тежките реалности?", попита депутатът.

"Откъде ще дойдат 2 млрд. лева, каква е обвързаността им с бюджета. Прави впечатление, че под ръководството на Аню Ангелов се обезличава и професионалното ръководство на армията. Коалиция за България не може да подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на отбраната", заключи депутатът от левицата.

"Когато говорим за национална сигурност, трябва да имаме национално отговорно поведение въпреки политическите ни пристрастия", отвърна му шефката на Комисията по европейски въпроси Моника Панайотова.

Тя посочи, че целите на МО са съобразени с наличните ресурси.

"Прави се цялостна реформа, а не такава на парче", отбеляза депутатът.

Според Панайотова има наличие на ангажирано участие в операциите и добро управление на ресурсите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
31
 
! Отговори
ivza преди 13 години
Не че въпроса го поставя БСП.Но е вярно, че всяко стадо си заслужава пастира, а с такъв пастир така ще сме.Предлагам Аню да заложи нещо лично и ако нещо стане с фрегатата или недай боже с бойците-сбогом лични неща, ама той няма нищо-е да му се вземе пенсията и заплатата.Ех, боже слизай и си събирай вересиите.Да сте чули чедото на някой политик да е отишъл на мисия.Не, защото шубето е голям страх.
104
0
 
32
 
! Отговори
ймойо преди 13 години
Нали полковника е Ваш човек . Вие го обучавахте в Велико Търновското военно училище . Защитавайте си го ,но песента му всече е изпята .
103
1
 
31
 
! Отговори
миксер до 72 преди 13 години
Вече няма нужда! Те отдавна ни дърпат конците като роби, заедно с Анкара и Брюксел. Всички ни имат за губерния и роби, от тях. А вие овците само им се усмихваме любезно и се дупим на всеки, де що викне от там. Ако сменят паспортите, ще искам вече вместо в графата "българин" да пише "гей"! Че те на такива ни направиха бе?
102
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей,да не вземат да го пленят някои Сомалийски пирати този параход,че ще останем без военоморска мощ ,тези 2 милиона ще трябва да ги даваме на тях след това,да си го откупим ....то и без това ползата от участието ни ще е същата ...
101
4
 
38
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
БСП казва НЕ на всичко, което не е измислил *** Серьожа Станишевич...това потвърждава, че са най-големите *** на света
100
2
 
37
 
! Отговори
Срам срам преди 13 години
Дръзки отива да донесе медалите дето Тодор Правешки и гоце дадоха на полковника.........
99
2
 
32
 
! Отговори
BOYKO преди 13 години
PO DOBRE DA GI IZHVARLIM PENSIONERITE V MORETO. 4E MI PISNA OT TEQ, PARI TA PARI
98
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MOJE TROYNATA KOALICIQ DA SA Q KUPILI............. A GERB ZA KAKAV HUY GO PRATI SQ A ????????
97
0
 
34
 
! Отговори
znaeh si az преди 13 години
Гордостта на Музея на пенисите в прочулата се с вулкана си с непроизносимо име Исландия е 170-сантиметров *** на кашалот, който е и най-голямата атракция е него. Теглото му е 70 кг. Най-малкият член, изложен в музея, е на хамстер - дълъг е 2 мм и трябва да се гледа под лупа.
96
2
 
36
 
! Отговори
Адмирал преди 13 години
Нищо не е изчистил министър Ангелов.На щат в МО, ЩО, и видовете ВС има останали около 250 кадри на ЦК на БКП - бивши ЗКПЧ, партийни и комсомолски секретари от времето на ГлПУНА.Тези политработници бяха най-големите доносници в армията. те следяха за морално политическото единство и преданост към БКП.Тях трябва да освободи министъра и дааде път на професионалистите, а не на комисарите.Пълно е с кадрови и пенсинирани политработници в МО.Това е реформа на кадрите.ВЪН ЗКПЧ ОТ АРМИЯТА!
95
1
 
33
 
! Отговори
Пешо далаверата преди 13 години
Далаверата е друга.Кануто Дръзки може да се прати,но придружено с танкери и некия мутра да застрахова Кадафито.Като нема пари,че пълним танкерите па той да се звери.
94
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СерГейчо като я освещаваше с тъпани и *** не беше раздрънкана, даже купи още една две, сега раздрънкана била.
93
4
 
44
 
! Отговори
horus преди 13 години
Значи нямало изскане от НАТО за Дръзки ?! Съвсем нормално, че дори и малките деца вече разбраха че това е поредния начин военните *** от кораба да спечелят някой лев като ги пратят на екскурзия пардон "мисия". Едно не мога да разбера - военните непрекъснато парадират че си рискуват живота и т.н простотии. За Дръзки - нямало никакъв риск, нямо да учавстват в бойни действия. Ами за чий х.. ще им плащаме по 250 евро на ден на тия *** тогава - да дънят чалга или да тропат хора и ръченици
92
0
 
37
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Има и 12 тюлена.......както чух
91
2
 
40
 
! Отговори
Морски вълк преди 13 години
Я да не приказват, че е незадоволително състоянието на фрегатата!!! Аз сам я проверих има гребла и пояси за всички! В трюма има кисело зеле за всички и боб са запасили!
90
5
 
43
 
! Отговори
Признание? преди 13 години
Не им схващам мисълта на червеноидите............нали по тяхно време я купиха. Или си признават,че са купили *** ??
89
7
 
46
 
! Отговори
norm преди 13 години
Тази раздрънкана фрегата на беше ли купена по време на тройната коалиция.
88
6
 
44
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Предлагам да качим Станишката,Азер и Еужен Минчев фон Бул,на фрегатата за миротворческа мисия.....А знамето ни да са златисто-розови прашки на зелен фон....
87
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъвто народа,такива и управниците - селянидал 25 милиона евро на вятъраабе Тиква,с тея пари щеше да закърпиш улиците в София,че колата ми се счупидаже можеше да направиш завода за преработка на боклукда ония завод,дето го обещаваш от 10 години
86
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
AKO SLU4AYNO NQKOY SNARQD Q ULU4I.... KAKAV MAYTAP 6TE PADNE SAMO :))) SIGURNO I GRAJDANSKA VOYNA 6E IZBUHNE V BG