Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!

Премиерът призова ЕС да спазва правилата
Обновена: 27 апр 2011 15:27 | 27 апр 2011 15:27,
669
Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!
Борисов с хърватския премиер Ядранка Косор. Снимка: Reuters

„Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към хърватския си колега Ядранка Косор на съвместна пресконференция в Загреб.

Българският министър-председател отговори на въпрос на хърватски журналист как се живее в страна с мониторинг на Европейската комисия и дали Хърватия е заплашена от подобно наблюдение.

„Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според него за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя била конструирана изцяло от предишното правителство и е независима.

„Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен. Отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.

Затова създаваме и специализиран съд, който ще започне работа до средата на годината, затова приемаме и промени в Наказателно-процесуалния кодекс и т.н.“, отчете Борисов. Според него Хърватия няма нужда от мониторинг.

"Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава", добави още премиерът.

Относно Шенген той беше категоричен, че  европейските правила са за всички и трябва да бъдат спазвани от всички държави членки на общността.

„Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под три процента, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза Борисов.

Той добави, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признавало от всички. Премиерът призова ЕС да спазва правилата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
1
 
18
 
! Отговори
Добре си живее преди 13 години
Да, дааа, добре си живеете някои. Разхождате си се с хвърчикоптъра да си режете ПР лентички на чеушмички и тоалетни, да си ритате или гледате ритнитопка. Колко ли пушкала можеше Гоце да си купи със спестените пари от ттия глезотиййки...а магистралки... а пенсиии.... абе добре си живеете....
506
2
 
31
 
! Отговори
мами преди 13 години
Г-н министър председателю свали си розовите очила слез долу сред народа и виж очаянието, мизерията и беднотиятата. Хората умират от болести и глад къде го виждаш това ДОБРЕ в палатите и обкражението ВИ. По зле никога не сме били и повреме на най-голямата криза. По голяма корупция никога не е била. И този *** Дянков ще довърше народа не виждате ли на къде отиваме. Младите мосово бягат в чужбина а по възрастните са изпаднали 70 % в депресия за утрешния ден.
505
1
 
29
 
! Отговори
абе........ преди 13 години
....Бойко,свали капаците от очите си,слез в низините и виж истината.Народът е затънал в мизерия и едва ,с неистови напъни оцелява.Ситият на гладния не вярвя !!
504
1
 
26
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
Mr. Bean е забавен и знае английски, Тиквата - нито едно от 2-те... *** и див уличник, та се не трае...
503
3
 
31
 
! Отговори
Jitan преди 13 години
Ами верно си е това дето Байчо казва ! По-рано ходехме с гадни пионерски връзки и униформи на училище,трамвая се плащаше-6ст.,нощния ток-1ст., садехме по вилите си картофи и домати, тъпчехме се нецивилизовано със свинско и тлъсто кисело мляко в бурканчета,карахме се на работа кой кога да си вземе отпуската,даже си плащахме обяда в служебния стол по около 40ст....и т. н. и т. н.....А сега си живеем къде къде по-добре без всички тия неща !
502
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можеби незнае ,че средната заплата в Хърватска е 950 евро.Зелена тиква......
501
0
 
1
 
! Отговори
ръх преди 13 години
нещо май блокаж, а :)
500
1
 
32
 
! Отговори
васко преди 13 години
Боце се ***, ама лошото е че е над главите ни ... И ние го отнасяме. Време е да махнем тоя *** от политиката ! НА ПРОТЕСТ !
499
2
 
32
 
! Отговори
васко преди 13 години
Не е ли време да го изгоним тоя самозабравил се *** от управлението ? Ама кого да сложим там после е истински проблем ...
498
2
 
32
 
! Отговори
2 преди 13 години
до кога ще го търпиме този ***
497
2
 
28
 
! Отговори
2 преди 13 години
този е луд не е добре къде се живее добре прават ни и нас на луди
496
2
 
34
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Продължавам да твърдя, че гербаджиите имат и мислят с ДВЕТЕ си "мозъчни" гънки: едната на врата и другата на ***.
495
2
 
10
 
! Отговори
Teo преди 13 години
Xaxaxaxaxaxa
494
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Между другото МИСТЪР БИИН гледали ли сте? Който не е да го гледа!
493
2
 
37
 
! Отговори
То бива преди 13 години
Бойко да си *** , бива .... ама чак пък толкоз !!! А дали не ходи да плати на Йоца Амстердама , че да го остави на мира ???
492
6
 
4
 
! Отговори
Прав е преди 13 години
По празниците не можеше да се мине в гръцко от колони
491
2
 
36
 
! Отговори
Българан преди 13 години
490!Къде забравяш Искрето Федосовата, с 120 хиляди "наем" от Титан, а тъстовете Цецо Консултанто?Добре си живеят хората, спор няма!
490
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аве Бурунди са много по добре от България бе къде ги сравняваш ти Бурунди България е сравнима с някво Аборигенско племе там забравено от света!!!
489
1
 
16
 
! Отговори
аххаха преди 13 години
извинявам се за своето богохулство срещу месията борисовнека да направим една простацияооо велики ми борисов да се свети твоето име както в софия така и в страната (без варна защото по негови думи варна е село) да пребъда твоята воля да се свети твоето име АМИН
488
2
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ще му пикая на гроба на тоя ***