Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!

Премиерът призова ЕС да спазва правилата
Обновена: 27 апр 2011 15:27 | 27 апр 2011 15:27,
669
Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!
Борисов с хърватския премиер Ядранка Косор. Снимка: Reuters

„Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към хърватския си колега Ядранка Косор на съвместна пресконференция в Загреб.

Българският министър-председател отговори на въпрос на хърватски журналист как се живее в страна с мониторинг на Европейската комисия и дали Хърватия е заплашена от подобно наблюдение.

„Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според него за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя била конструирана изцяло от предишното правителство и е независима.

„Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен. Отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.

Затова създаваме и специализиран съд, който ще започне работа до средата на годината, затова приемаме и промени в Наказателно-процесуалния кодекс и т.н.“, отчете Борисов. Според него Хърватия няма нужда от мониторинг.

"Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава", добави още премиерът.

Относно Шенген той беше категоричен, че  европейските правила са за всички и трябва да бъдат спазвани от всички държави членки на общността.

„Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под три процента, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза Борисов.

Той добави, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признавало от всички. Премиерът призова ЕС да спазва правилата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проява на типична комунистическа наглост и арогантност е в страна като Хърватска да заявиш,че в България се живее по добре!Тази невероятно чиста и подредена държава,с прекрасни пътища,възпитани хора, със стандарт много,много по-висок от нашия-да дръзнеш да изплюеш такава глупост.....Поне да се беше сетил,че това е католическа държава и от там да му светне,че са много по напред от нас.Изумен съм от Хърватска.за която много от нас нямат представа.
526
0
 
12
 
! Отговори
539 преди 13 години
даже не ми се и вижда глупаво... цинично и нагло е такова твърдение
525
2
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
Западняците и САЩ са го много добре измислили! Живеят охолно на гърба на държави без дългове!Всички бедни страни включително България изнасят капиталите си при тях!Западняците корумпират нашите политици, после при нужда блокират парите им в банките и се разпореждат с тях! примери парите на кадафито, садам, милошевич..руските олигарси, българските мутри и червени кредитни милионери!Вярно че и на Запад много се работи и твори!Ние само копираме но не твориме, нямаме нито едно откритие!
524
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен има спекулация, извадена от контекста, но все пак е глупаво да се каже, че България е добре при положение, че повечето от хората не могат да си позвалят елементарни неща.
523
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
предпочитам да работя и живея в страна с много дългове като Франция или Германия, а не в страна като България! В крайна сметка и в Гърция с тези дългове не се живее лошо! Поне не по лошо от България Факт е че хиляди българи намират препитание там! получават по високо възнаграждение а и пенсиите са доста по високи!Гледна точка кой с какво се хвали!Чаушешко бе върнал всички дългове а мизерията бе тотална! Извода е че управниците крадат много!Без дългове но с нисък стандарт..дайте друго обяснение!
522
1
 
8
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Поредния боковизъм!Скоро ще се изучава и в началното училище,като пример,вместо овчарчето Калитко!
521
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BEZSRAMNIIIIK............ TI MAY SI GOVORI6 NA SVOE IMA A ?!?! ABE 4UDQ SE KAK TAKA TOQ NAROD MOJA DA IZBERE ZA UPRAVNIK TAKAV BEZSRAMNIK LICEMEREN.........
520
1
 
11
 
! Отговори
торбалан преди 13 години
глупав , по-глупав , много глупав , *** ......милиционер , по-милиционер , най-милиционер , главен милиционер кръстосан с пожарникар ЩО Е ТО ?
519
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако отиде човек в северозападнала България ще види колко добре се живее!Там все едно,че е след изгубена война хора почти няма,а ако има те са на преклонна възраст около 60-70годишни.Но както е казал един мъдрец Българиьо-Българиьо да те е.а в п.тката като няма кой да те пази.
518
0
 
11
 
! Отговори
530 преди 13 години
ами твърде сложно за нашия, то се иска и акъл за да сванеш какви глупости говориш...
517
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко , тиква проста и вие всички лапачи от властта !Всички държави в Европа сас с голям външен дълг ,в това число и най- развитите ,но те не оставят народа си да живее ,като скотове с мизерни доходи.Справка -Португалия и Гърция уж били пред фалит ,ама евро съюза им отпуска заеми помощи , а тия *** в *** се бият в гърдите ,че с цената на мизерното съществуване на българина поддържали нисък външния дълг.Нещастници!
516
1
 
17
 
! Отговори
2 преди 13 години
вече 2 години го гледам как се хвали,е викам си обича човека да се хвали ,но сега съм сигурен че това е патологично състояние
515
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много дълъг дойде лимкът в 527, та затова се наложи да го скъся: ***/kimwOd Това е по данни на Евростат от 26.04.2011
514
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма гордост ,че имаме малък външен дълг.1989 беше 10 милиарда ,сега е 50 милиарда. 22 години не стигнаха на всякакви тикви да се наядат и крадат в и без това опосканата държава.Ако не бяха такива *** досега да сме го изплатили тоя дълг и забравили.Ама не , всеки идва на власта и почва великото лапане и крадене.Другите преди мене са крали ,що аз да съм съвестен и така до безкрай- стани да седна.
513
0
 
13
 
! Отговори
hh преди 13 години
hah toq e lud.
512
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето колко "по-добре" живеем от хърватите:google/publicdata?ds=z3ennpo156rm1e_&met=minimum_wage&idim=eu_country:FR&dl=bg&hl=bg&q=%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0#ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=minimum_wage&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=eu_country:HR:BG&hl=bg&dl=bg
511
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безработицата е поне 80 %, аз от всички хора дето познавам има едва двама трима работят за по 500 лв. останалите са безработни. Има хора не са яли втора година вече нищо, на една вода карат и на слънчева светлина...
510
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казаното от Борисов е вярно. За съжаление / наше/ той говори не за народа на България, а за обкръжението си.
509
2
 
14
 
! Отговори
то преди 13 години
кон с капаци по-добре вижда явно...между другото - представете си само Цецка Цачева до тая жена, министър -председателя на Хърватска, само от там може да се види кой е по-добре... жена с визия, стил и достойство, абсолютен антипод на нашата повлекана
508
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди тоя *** Дянков вземаше от работещите процент от заплатат за пенсии и сега ,като безработицата стана 50 % , кърши пръсти и се чуди какво да прави.замразява пенсии и заплати и пак няма пари.Смешници.Малко ви е да ви приложат мъченията от време разделно на османците.Гадове мръсни.