Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан

Министърът зове защитата за пълния запис от ареста на Тенчо Попов
Обновена: 29 апр 2011 11:50 | 29 апр 2011 11:43,
206
Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан
Арестът на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че е недопустимо да се оказва насилие над задържан, който не оказва съпротива.

Коментарът е във връзка със скандалните кадри от задържането на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. В МВР е назначена проверка по случая, а министърът заяви, че тя ще бъде обективна.

„Най-важно е ръководството на МВР да извърши съответната проверка и да се вземат правилните управленски решения, които ще са свързани и с дисциплинарни наказания”, каза Цветанов.

По делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров бе представен запис от охранителна камера в кантората, в която е арестуван Попов.

Още по темата

От него се вижда как спецполицаите удрят главата на Попов в касата на вратата, просват го по очи и настъпват ръцете му с крака.

Цветан Цветанов коментира, че от кадрите става ясно, че е имало опит за изтласкване на служителя на МВР.

Той благодари на защитата на Тенчо Попов за предоставения в съдебната зала видеозапис от ареста, но подчерта, че в кантората е предаден въпросният подкуп – според прокуратурата даден на следовател, за да „смачка“ разследване срещу Николай Цонев.

Вътрешният министър заяви, че се надява защитата на Попов да предостави пълния запис от камерата.

„За нас ще бъде изключително интересно, а мисля, че и за самата обективност на едно разследване, което е във финалната си част, да видим и действията, и начина, по който са подхвърлени и дадени парите от Тенчо Попов“, коментира министърът.

По думите му Попов е политическа фигура в управлението на Тройната коалиция и затова острите реакции на политици относно полицейския произвол били нормални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветане, кажи го това на служителите си. При всеки арест има насилие, не се прави на изненадан. Всичките сте за затвора.
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народа зове Цветанов да си подава оставката.... Но този зов е като да го отправиш към глухоням !
16
2
 
13
 
! Отговори
какво става? преди 13 години
Днес, къде скрихте новината за Румен Христов?500 бона от САПАРД за синия кандидат-президентотпреди 40 минути - 499 322 лв. от земеделската програма САПАРД е получила фирма на кандидат- президента на СДС Румен Христов. Това показа справка на Dnes.bg в списъка с ...dnes.bg/.../500-bona-ot-sapard-za-siniia-kandidat-prezident.117375???????????????????
15
2
 
29
 
! Отговори
дааааа преди 13 години
недопустимо, но вчера онзи генерал от НСБОП се изказа, че всичко е било в границите на нормалното, имали си строги правила, как да реагират в такива случай....егати смотаняците
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цвъки, Цвъкииии!А когато МВР Пикчърс и Бенатовата правиха няколко дубъла по задържането на чедото (на Галев май?) за инцидента на лифта на Боровец?Ами когато се чу под сурдинка, че и в други "операции" пак са се правили "дубли"?Ами когато "сбъркаха" и проснаха оня ***, "човекът-глас"?Ами когато даже Трактора "падна от леглото няколко пъти поред" в ареста ти?Ами четенето на СРС-та от трибуната на НС не е ли и то насилие, макар и не физически, а над достойнството и доброто име?Оставка!!!
13
3
 
3
 
! Отговори
МИМИ преди 13 години
НЕДОПУСТИМО Е ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ТОТО И ДА НЕ ТИ ГИ ДАВАТ.
12
21
 
34
 
! Отговори
социално слаб преди 13 години
Ще гласувате ли за БСП ?Да +Не -
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицаите са *** като ***.На вратата на офиса е пишело, че офиса е под видео наблюдение.Ама знае ли башибозук да чете.Заснели са ги на местопрестъплението,като *** еничари.В тъпата милиционерия,вместо крадливеца с 6 апартамента да ни дърдори,кое е допустимо и кое не,да си е подал оставката.Нищо-идват избори,ще им духнем под надутите ***.
10
38
 
27
 
! Отговори
мислещ преди 13 години
Ще гласувате ли за Синята Коалиция ?Да +Не -
9
6
 
15
 
! Отговори
Акциза преди 13 години
Допустимо е и още как! За матрЯла всичко е допустимо.
8
3
 
28
 
! Отговори
минаващ преди 13 години
Алоооооооооооооо,г-н Министър ,толкова време мълчахте,та чак сега го измъдрихте - недопустимо било !!!!!На секундата това трябваше да кажете - недопустимо е полицейско насилие !
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Недопустимо е да има насилие над задържан..."ЦЦ си е спестил думата "политик" на края на изречението.Явно този път се е намесил PR за да не изглежда министърът на вътрешните работи ОТНОВО смешен и корумпиран пред обществото.
6
5
 
32
 
! Отговори
mda преди 13 години
недопустимо е също така министъра да издава устни заповеди по телефона, в разрез с конституцията и с явното неглижиране на правата на човекакоя комисия би посмяла да прецени действията на министъра като неправомерни ?в нормалния вид държави, моралната отговорнист в такива случаи се понася от ръководителя на съответното ведомство, изразява се в подаване на оставкаестествено обаче това действие предполага наличие на морал у субекта
5
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недопустимо е човек с инициали Цв Цв да е министър на вътрешните работи на България !
4
70
 
9
 
! Отговори
прост преди 13 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да +Не -
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е той и цветанов е недопустим, но....
2
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E този още ли не си е подалл оставката ? Пак ще каже.... Записа е манипулиран, тъй като е презаписан !
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Цветанов, много неща в България са недопустими, но са факт...