Полицейското насилие вбеси Станишев

БСП сезира ЕК за записа с ареста на Тенчо Попов
Обновена: 28 апр 2011 17:05 | 28 апр 2011 17:05,
470
Полицейското насилие вбеси Станишев
Кадър от ареста на Тенчо Попов. Снимка: БТА

БСП ще информира Европейската комисия за скандала с видеозаписите при ареста на Тенчо Попов.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, провокиран от записа, направен от 1 април миналата година.

По думите му вече е ясно, че такъв тип поведение от страна на служители на МВР се толерира.

Още по темата
"Това, което видя целият български народ, е голям срам за Министерството на вътрешните работи. Може да се налага някой да бъде задържан, но това ли е начинът? Някой да мисли, че бившият министър на отбраната, задържан в болницата по унизителен начин, ще бяга или ще оказва съпротива... Да, може да се използва сила, когато има съпротива, но някой да я е видял?

Да не говорим за срамната и унизителна работа, когато полицаи се снимат за спомен при подобна акция, без дори да проверят камерите в самото място", каза още Станишев.

"При подобно поведение на полицаи къде е прокурорът, защото ако той не взима отношение, означава, че поощрява подобни действия. Къде са проверките на прокуратурата?", попита той.

Сергей Станишев подчерта, че изразява позицията си със съжаление, а не със злорадство.

"Разбра се, че разпорежданията за използване на специални разузнавателни средства (СРС) се дават устно от министъра на вътрешните работи. Това е противозаконно и скандално", обяви той.

Според Станишев в МВР се търси не резултатът – някой престъпник да бъде осъден с достатъчно доказателства, а се търси публичност и PR.

По думите му политиката на ГЕРБ е поръчкова, с безогледни действия, погазване на човешки права.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
1
 
2
 
! Отговори
кур до преди 13 години
САМО БОЙ И БОЦКАНЕ ОТЗАТ,ЗАЕДНО СЪС СЕР ГЕЙЙЙЙЙЙЙ.
419
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ако имаше една капка достойнство, Сергей нямаше да иска да става министър-председател без някакъв трудов стаж. Обидно е за всеки българин и за него, ако се чувства малко поне българин. Сега да мълчи, както мълча когато можеше да направи нещо. А злоупотребите се виждат отдолу на кръга от фирми, ако господина витае в облаците и нищо не е усетил. И всичко бе законно - точно като Цанков камък. За по-сигурно и закон си спретнаха, да са сигурни, че няма да им се търси отговорност по-късно.
418
0
 
4
 
! Отговори
Стареца преди 13 години
До 405 - КОКИКакви турци ще те спасяват, глупчо? Където са минали е еднакво във всички страни - унищожение на местна интелигенция, история, сгради и асимилация. Не случихме и на поробител. Ако бяха диваци като тях, австрийците, който са владели Италия щяха да унищожат паметниците от Римската империя, шедьоврите на Леонардо и Микенанджело. А те имат най-много културни паметници в света днес въпреки чуждата власт! Днес турците са емигриали от своята управия в Германия и цивилизована Европа.
417
0
 
2
 
! Отговори
do 426 преди 13 години
KAK SMIATASH CHE SHTE BADE OSADEN CONEV KOGATO CHERVENATA SADEBNA SISTEMA SHTE GO IZKARA CHIST KATO MOMINA SALZA,KAK DA STANE KATO VSICHKI SADII SA NAZNACHENI OT PRIATELITE NA GEQ STANISHEV,NALI VIDIA KAKVO MISLIAT USA I GERMANY ZA PERFEKTNOTO NI PRAVORAZDAVANE
416
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да влизат танковете ,че тези се разпищолиха.
415
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
повече сопа и кютек трябва, щото някой хора само от това разбиратодобрявам действията на полицаите, едно време милицията биеше яко, първо бие -после питатака трябва да бъде и престъпленията ще намалеят поне наполовина
414
7
 
10
 
! Отговори
Тоя Луд ли е ??? преди 13 години
С какви очи дава мнения и се изказва тоз човечец / Сергей Станишев / дето ни разказа играта 4 години и за още се натиска . Хайде да се скрие най-накрая и да не се сеща да ни натрапва мнението си - никой не му го иска !!!!!!!!
413
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те социалистите си знаят само Милицията, а там насилие НЕ Е имало.
412
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички защитаващи тъпите чегета и милиционерско-мутренското управление им желая тия същите башибозуци и еничери,да ги посетят "по погрешка", да ги обработят и после да им се извинят.Ми то една счупена врата и брава има-няма 200 лв.
411
0
 
6
 
! Отговори
наближава преди 13 години
БУМ.БУМ.БУМ.Ще си купа автомат.КАЛАШНИКОВ.КАЛАШНИКОВ
410
4
 
11
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Надявам се Сергюн Станишев да усети лично ще е то полицейско насилие.
409
3
 
14
 
! Отговори
Barba преди 13 години
За сведение на 419 Цонев още не е осъден по нито едно заведено обвинение. "Невинен до доказване на противното". Може да се говори за престъпник след като бъде осъден!!!!!!!!!!!!!
408
1
 
5
 
! Отговори
какъв е зикото? преди 13 години
този зикото съдейки по правописа е или ченге или овчар
407
2
 
3
 
! Отговори
423 преди 13 години
ми чакаме тогава , то колкото проверки имаше досега, нито от една не излязоха виновниа него кой смее да го провери дали не си прави квото си му е удобно ? само с клишета може да говори тоя човек, че и част от тях не ги проумява дажемафийка
406
0
 
7
 
! Отговори
ПЕПЕ до 422 ами преди 13 години
Да аз чух Цецко по една ТV, да казва, че е назначил проверка и виновните, ще бъдат наказани.
405
5
 
9
 
! Отговори
ами преди 13 години
Цецко и Бойко си мълчат като за.ници по темата, много мъжки , няма спорнякой да е чул някаъв опит за обяснение що се налага да се нарежда устно по телефона по време на акцията какво да се прави, след като ни залъгваха как била уж грижливо планирана преди не знам колко си време ?
404
12
 
14
 
! Отговори
анонимем преди 13 години
ЧЕРВЕНО ГОВОДО П.................КО,още помним на нашите митинги как бяхте командировали жандармерията от Разград и ни бихте(тогава държавата не беше полицейска),сега не ни бият по митингите,а само погалват леко някой престъпник и вие почвате да виете.Л...на турскочервени такива.Само ГЕРБ.
403
11
 
7
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
"Тея пък БСП само им дай компроматиКато са толкова справедливи,защо не сезираха ЕК когато нападнаха и биха Свидетелите на Йохова в Бургас" Защото там бяха цивилни привърженици на политическа партия, а сега става дума за униформени служители на държавата. Правиш ли разлика?
402
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА СРЕЩУ ПРЕСТЪПНИЦИ , ЗАЩОТО АКО ДНЕС ГИ ПОМОЛИШ УЧТИВО ДА СИ ПОДАДАТ РЪЦЕТЕ ЗА ДА ИМ СЛОЖИШ БЕЛЕЗНИЦИТЕ ТЕ УТРЕ ЩЕ ТИ ОТРЕЖАТ ГЛАВАТА...ТАКА ЧЕ БАНДИТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕТИРАТ КАТО БАНДИТИ ...
401
1
 
11
 
! Отговори
eli преди 13 години
До зикотоМоли се и на теб да не ти се случи да го сдъфчеш, защото никой не е застрахован.