Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи

Шефката на НОИ нямало да се пенсионира
Обновена: 16 май 2011 14:42 | 16 май 2011 11:58,
279
Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка, както поиска премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на института.

Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, заявяват още от НОИ, цитирани от БНР.

Премиерът Бойко Борисов поиска шефът на НОИ да подаде оставка заради заложени грешни приходи в бюджета на осигурителния институт.

„Не считам, че се справи добре с работата”, аргументира се министър-председателят, като напомни, че вече е в пенсионна възраст.

Запитан как ще я пенсионира, ако тя не иска, той обясни, че като лидер на най-голямата партия в парламента ще събере мнозинство, което да гласува отстраняването на Митрева.

Процедурата по освобождаването на управителя на НОИ изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат.

Митрева все още не била разговаряла с премиера Борисов.

Още по темата

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института.

С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал – тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.

Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: НОИХристина Митрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
21
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз мисля че Борисов също е време да се пенсионира.
5
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално! Кокал изпуска ли се?
4
1
 
20
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
И сега кво следва :D
3
8
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В цялата държавна администрация е така. Пълно е с некомпетентни пенсионери, а за младите - емиграция. Това е положението !
2
5
 
15
 
! Отговори
БГ ПОЛИТИЦИ преди 12 години
Наркомани
1
15
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЯ ПЪК ЗА КВА СЕ МИСЛИ.