ДПС искат наказания за атаката на джамията в София

"Всички партии да се разграничат от тази груба провокация"
20 май 2011 17:31,
198
ДПС искат наказания за атаката на джамията в София
Снимка: БТА

ДПС иска властите незабавно да потърсят отговорност от извършителите и поръчителите на нападението на джамията в София.

Припомняме, че няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Напрежението ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

В декларация Централното оперативно бюро и парламентарната група на партията на Доган осъдиха остро „поредната груба провокация от страна на антиевропейската, крайнонационалистическа партия „Атака”.

„Този път провокацията и агресията на „Атака” беше насочена срещу най-висшето човешко право - правото на вероизповедание“, изтъкват от ДПС.

„В центъра на столицата на европейска България, водени от народни представители от същата партия, крайни елементи на „Атака” нападнаха религиозния храм на мюсюлманите и упражниха насилие срещу мирни граждани“, се казва още в декларацията.

ДПС настоява всички политически сили, които се самоопределят като демократични, незабавно да се разграничат от тази груба провокация.

Държавните власти да вземат незабавно необходимите мерки за опазването на гражданския мир и да потърсят отговорност както от извършителите, така и от поръчителите на този акт, искат още от партията.

Още по темата

Според партията само така може да се предотврати по-нататъшна ескалация на напрежението и да се възпре „Атака” да превърне националистическите прояви и верската и етническа нетърпимост в основно средство за правене на политика.

Надяваме се че органите, отговорни за реда, ще бъдат достатъчно безкомпромисни и няма да се повлияят от обстоятелството, че „Атака”е част от управляващото мнозинство, заявяват още от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ДПСатакапровокация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
2
 
! Отговори
тодоре преди 13 години
тодоре ти не брасне6е шалварите замени с рокли сюнетите забрани джамийте затвори изгони турците тодоре да е свиято твойто име
80
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пък искам незабавно да спрат този вой в центъра. който иска да се моли - влиза си в църквата,в джамията,в синагогата...и не досажда на никого като мухата-цеце.и няма такъв вид толерантност : едни си правят каквото искат и реват всички бели държави да ги търпят.
79
4
 
16
 
! Отговори
дядо преди 13 години
единственото нещо което е нужно за ДПС да бъдат обявени извън закона и да се вземат за държавата всичките им имоти ,също и на кръга от фирмите им и да бъдат вкарани в затвора ,навремето един истински политик беше казал:г-н Доган е вредно зло за България и беше напълно прав
78
1
 
3
 
! Отговори
Паша преди 13 години
Волен Сидеров иска незабавно да освободят затворените,, Атакисти",тези пък искат незабавно да се потърси отговорност от извършителите и поръчителите-ега ти застрашената държава.Повръща ми се от вас!
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жив и здрав да си Волене! Вдигна рейтинга на Сокола за изборите! Вие да не сте дружки по любов, а?!
76
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боли ме шнура ДПС какво иска...
75
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kraino vreme e za vtori vyzroditelen proces!
74
4
 
9
 
! Отговори
затова преди 13 години
кадето руския ботуш мине на миастото на минарета се появяват църкви
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На който не му харесва в БЪЛГАРИЯ да се маха.Само АТАКА.
72
5
 
9
 
! Отговори
Mango преди 13 години
След елиминирането на Осама Бин Laden,съществуването на подобни организации в България и Балканите, финансирани от турция и радикалния ислям (уахабитите) от саудитска арабия,насаждащи етническа и религиозна нетолерантност, спрямо местното коренно православно население, трябва да бъде съдебно наказуемо.Демокрация и толерантност не са еднопосочна улица аркадаши, само във ваш интерес!
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
evala Volene!
70
13
 
6
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Той, че волен е болен, болен е, но и доста други болни е събрал около себе си...
69
4
 
5
 
! Отговори
едиснтвено преди 13 години
русия е в састояние да се справи с ислияма доказвала гое стотици пати имаики безбори победи над ислияма спе4елвайки много земия за християни отнемаики я от рацете на мюсюлмани
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва малко като добро планирано завръщане на Доган. Разбирате ли, без него и етнически мир не моа да има
67
4
 
3
 
! Отговори
www преди 13 години
До 37 - Мислех, че само болния не си е пил хапчетата днес, ама се оказва, че сте доста повече. Какви три милиона ти се привиждат? Поколението на Тато-ти е в по-голямата си си част вече се е преселило в Орландовци и други тихи и спокойни места. И ако все пак ги докараш до 3 милиона, имаш ли идея колко са отвъд Босфора? Около 12-13 пъти повече само...
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази религия е най-примитивната,навсякъде създават проблеми .Във Тайланд се бият със миролюбивите будисти,във Египет бият и палят църквите на египтяните християни,атенати,камикадзета .
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Догане пак си ПИЯН, и мазен вмирисан ***.дпсето трябва да бъде забранена.
64
12
 
9
 
! Отговори
2030 година преди 13 години
2030 година. Българският министър председател, Мехмед Мустафа, апелира към всички мюсюлмани, да спазват човешките права на българското малцинство.
63
10
 
6
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Какава провокация,бе,турски мекерета...Нали вие сте подкокоросали Болен да прави щуротии,щото усетихте че хората ви вече не щат да гласуват за мръсни комунистически *** и агентио на ДС..И подсетихте болен че трябва да си заработи парите дето му плащате всеки месец...И ДПС и АТАКа сте еднакви ***,***.....ви
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мале, цял ден чета новините от сайта. Имам чуството, че всичко е пълен та*ак. -Първо появяване на Доган от 2 години. -Атака прави золум пред джамията. -Волен иска оставка на Цветанов.-Станишев зове Атака да се оттегли от ГЕРБ.-Доган иска справедливост.Е, а сега помислете, малко, вместо да се плюе на българи и турци.Само *** ли останаха в тая държава!!!