Светлана Боянова чиста! А уж щеше да си ходи от МЗХ

ГЕРБери подали сигнала срещу зам.-министърката
Обновена: 20 май 2011 15:02 | 20 май 2011 13:04,
74
Светлана Боянова чиста! А уж щеше да си ходи от МЗХ
Светлана Боянова. Снимка: МЗХ

Предварителните резултати от проверката по сигнала срещу зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова за промяна в предназначението на земеделска земя не показват нарушения.

Това каза в кулоарите на парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той посочи, че окончателният доклад е даден на премиера Бойко Борисов и той трябва да реши дали Боянова ще напусне поста си.

Още по темата

Само преди ден Борисов обяви, че ще махне още един зам.-министър, след като това стори с Марий Косев.

Днес Найденов уточни, че депутати от ГЕРБ са подали на Борисов сигнала срещу Боянова.

В него се посочва, че над 300 декара земеделска земя – трета категория, са преотдадени за фотоволтаици.

Инвестицията е на фирма "ГВП – ИмоИнвест" ЕООД, собственост на германския гигант “Прокон”, който се занимава с изграждане на фотоволтаични паркове.

"ГВП – ИмоИнвест" са купили два парцела частна земя от общо 333 дка в землището на търговищкото с. Буковци.

Поискали са промяна на предназначението на единия парцел от 196 дка, за което са получили разрешение от междуведомствената комисия на 20 април т.г.

"Да, в края на април междуведомствена комисия, която се оглавява от Светлана Боянова, е решила промяната на статута на земята. Самата Боянова обаче не е присъствала на заседанието на комисията", каза министър Министър Найденов.

На въпрос дали той също не е разследван, министрът заяви: "Нямам притеснение за себе си".

Оказа се, че депутатката от ГЕРБ Лили Боянова е подала сигнала срещу зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова. Сигналът бил изпратен на 16 май директно до премиера Бойко Борисов, като земеделският министър е бил прескочен. Той разбрал, че заместничката му се проверява чак на следващия ден – на заседанието на Министерския съвет.

Лили Боянова пък получила сигнал от гражданин в приемната си, която правела всеки понеделник. Той дошъл и я информирал с документ, че е променен статут на земя от земеделска за строителство на соларни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
елтимир2 преди 12 години
Тая става за всичко друго,но не и за министър.Ама нашите другари политици не стават за това ,,всичко друго".Защото са -какво?Свирчовци.
51
0
 
0
 
! Отговори
ubavica преди 12 години
ot snimkata na gospujata luha smard na zelen zuben kamyk i karies po ku4eshkite zybi.sigorno ima i kir po intimnite mesta...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako moe da pomolime nashio Patriarh Maxim, da provzglasii za svetii Tikvata, Kratunata i Pipona.iskam ikoni s Buda uvit w pojarnikarski marku4, Cwetanow naboden kato Hristos , no sys jici i kutii za podslushvane i Dinakov na ikona pod vodopad ot tenekieni stotinki.Za Fedoska i Ceca oste im e rano i nema ko da zanimaame Maxim, oste pove4e 4e toi si pada po mopmcencata, kolko mu e da im proveri prostatite na tea zelen4uci
49
1
 
5
 
! Отговори
0,0000000000045 преди 12 години
Каква е тази с плоската мутра, завършила в бургаския свободен ***, пардон - университет? Тая ли ми е министър на българското земеделие от което идва всичко на масата ни тая ли нагла плоска физиономия отговаря за еврофондовета с килийното си образование? 4,5% усвоени еврофондове герб! 4,5% за две години! А колко от тия 4,5% са стигнали до истинските производители?0,000000000045!
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦИРК ГЕРБ представя уникално представление с много атракции и възможности да се забавлявате!Цената на билетите е приемлива - 4 години от живота ви във все по-голяма бедност и безизходица! Ще има и томбола - за награди ще се раздават апартаменти, банки, металургични предприятия и целият тютюнев отрасъл! Неописуемо!Забележка:За участие в томболата се допускат само артисти от цирковата група и техните роднини и приятели. Молим за разбиране!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ-ери идва ви края щом почнахте да се ядете един друг!ОСТАВКА на ГЕРБ!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дразни ли ви ''БИО ФАКТ за деня''??? ще спрете ли да използвате ''днес бг'' заради рекламите?
45
0
 
1
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
totalno se osrahte s tiq reklami. moje li da mi zabite "bio fakt na denq" nai otdolu i da ne moje da se razkara!!! Aide towa mi be6e poslednoto pose6tenie na saita wi.
44
0
 
24
 
! Отговори
Разграничавам се преди 12 години
Тази Боянова е пример на драстичен конфликт на интереси. Тя е принципал на фонд Земеделие, а мъжът й е началник на правния отдел на фонд Земеделие. Дали на някого му пука за ЕС и неговите директиви в това правителство??? После българите крадци и мошеници, "българите" не спазват правилата на ЕС. Не сме всички такива! Ето тази е! Аз се разграничавам от" чистата сълза"! Тя трябва да реве с крокодилски сълзи, не ние!
43
4
 
17
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Оф, като видя във всеки кабинет как Бг знамето и знамето на ЕС са прегърнати направо ми се повдига. Абе големи европейци станаха тези бюрократи, тц, тц.
42
9
 
2
 
! Отговори
123 до 54 преди 12 години
това с фирмите го е имало винаги и винаги ще го има не зависимо дали ГЕРБ,БСП ил иСДС са на власт.За съжаление още от преди е такова положението!чакай малко,да чуя новините... говорят за протеста на Атака,има пострадал турчуляк ... :)
41
1
 
13
 
! Отговори
Ново преди 12 години
Сидеров поиска оставката на Цветанов . Полицията се държи като *** каза Сидеров-по повод побоя над демонстранти пред джамията в София !
40
9
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Познавам лично зам.министър Боянова. Тя е от малкото професионалисти останали в това министерство. Сигурно парашутистите и калинките се дразнят от знанията и. Не мисля, че в дадения случай е нарушила законите. Понеже не е от средите на ГЕРБ, върху и ще се изсипе нова помия, бъдете сигурни.
39
4
 
13
 
! Отговори
123 преди 12 години
в тоалетната съм си сложил икона на свети Бойко!всяка сутрин се моля там за мен и него, моя идол!
38
7
 
0
 
! Отговори
123 до 47 преди 12 години
разбирам те много добре!все пак и аз живея в България и аз съм от тази част със сметките...но вие не можете да разберете,че за да има пари в държавата трябва да има инфраструктура за да могат голямите фирми да идват тук!не ме разбирай погрешно,знам,че ако решат могат да вдигнат заплатите и пенсиите,има пари... друг е въпроса защо не го правят!може би ще го използават като предизборен ход...
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49 - Ааааа! Не с лошо! Европол друго каза за Варна!:) От срам не написаха *** и Бойко Борисов:)
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравейте, циркаджии! Не разбрахте ли, че хванаха опиума на другаря Петков? Кутев няма с какво да ви плати тази седмица, така че няма смисъл да се напъвате ;)
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44 - Отзад трябваше да напишеш "Урааааааа":) Така се губи емоционалният момент!
34
2
 
13
 
! Отговори
До 123 преди 12 години
Не са само ГЕРБ са виновни за сегашното положение,но то е толкова лошо именно заради тях. 2г.не правят нищо което да подобрява положението.Напротив влошават го.Не може да се размотаваш из чужбина и да обясняваш колко добре си живеем тук а в същото време голяма част от хората /не всички/ да се чудят как да си платят сметките /които предстои отново да се вдигнат/.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво заседание бе Найденов?Само се излагаш!Нали има решение?То не може да мине без нейният подпис като председател на комисията!Или пак не е виновна, защото не е разбрала какво подписва?