МВР дири оня списък с 12 лукс коли: СА...

Цветанов: Ще бъдем безкомпромисни, ако го има
26 май 2011 18:00,
91
МВР дири оня списък с 12 лукс коли: СА...
Снимка: bTV

Ако се установи наличието на списък на хора с привилегировани автомобилни номера, ще бъдем безкомпромисни, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Коментарът му идва ден след като bTV съобщи за списък с 12 луксозни коли, които да не бъдат спирани, защото собствениците им спонсорирали МВР.

Списъкът бил разпространен в няколко караулки в столицата.

МВР шефът днес поясни, че в инспектората на МВР е получен анонимен сигнал и по него се извършва проверка, която трябва да приключи до месец.

"Независимо че никой не застава с лицето си, ние сме предприели необходимите действия", коментира министърът.

Цветанов обаче смята, че получаването на дарения не е укоримо и в тази връзка допълни, че няма някакъв ангажимент към никого, извършил дарение към МВР.

"В немалката си част мотивацията за подобни дарения е добре свършена работа от страна на полицията", каза Цветанов и допълни, че МВР има добрата практика да се самосезира и по материали от медиите.

Министърът настоя, че трябва да се прави разлика между спонсорство и дарение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: МВРспонсор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
14
 
! Отговори
Имаш ли дребни? преди 12 години
Тези ги остави *** ами сопри летящата чиния на Доган бей.Другари, назначаваме ви за милионери!, с тези думи Андрей Луканов събрал между 150-200 души избрани стопански кадри на среща в Българската индустриална и стопанска асоциация пред ноември 1989 г. На нея той огласил правителствено решение държавни банки да кредитират определени фирми. Това съобщи пред Тази неделя на bTV един от облагодетелстваните Иво Недялков, известен още като създател на фалиралата Ийст Уест Интернешънъл Груп.По това време Огнян Дойнов бепредседател на асоциацията. Андрей Луканов току-що е напуснал поста на министър на външната търговия.Срещата се тълкува като раздаване на куфарчета с пари, но ситуацията не била точно такава, обясни Недялков: Просто огласи решение, според което държавата ще даде възможност на фирми да се кредитират от банките. Бяхме кадри, на които се разчиташе, че могат да свършат работа. Над 150 души са избраниците на бившата комунистическа власт, получили кредити за милиони левове в първите години на прехода.Във времето, в което всички имат по една панелка и един москвич, Иво Недялков тегли кредит от 17 млн. лв., за който казва, че е изплатил до стотинка. Той отрича да са му поставяни условия срещу парите.Какво се случва с останалите - някои от тях попадат в списъка с кредитните милионери, други се възползват от курса на долара и за 17 млн. върнаха 400-500 хил. долара.Недялков отказва да спомене конкретни имена на присъствали на срещата: Нека да им ги спестим. Те си ги знаят. Признава обаче, че сред тях имало застрахователи и покойни вече босове, за политици не можел да се сети.На въпрос дали чувства срам, Недялков отговаря: За мен не е срамно. Какви скрупули да имам? Аз съм имал най-чисти намерения. Внесъл съм милиарди запалки бикчета, стотици контейнери с чадъри.Недялков визира Българската индустриална сопанска асоциация, на която правоприемник е днешната Българска стопанска камара. По времето, за което говори Недялков, неин председател е бил Иван Пехливанов, бивш министър на машиностроенето от 70-те години.До редакционното приключване на броя Пехливанов не бе открит за коментар. (24часа)
53
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надин няма да се пипа, защото Пашата си е платил на Борисов.
52
3
 
29
 
! Отговори
Черен джиб преди 12 години
Няма драма, разпръснете се!
51
4
 
35
 
! Отговори
МУТРОБОЙКО преди 12 години
Според упорити слухове зад Надин стои бившият бос на СИК и съдружник на Бойко Борисов - Румен Николов - Пашата.Най-много автомобили, които полицаите нямат право да проверяват, са на Надин. Името на фирмата стана актуално около продажбата на Кремиковци, тъй като се оказа, че 26-годишният Лъчезар Варнаджиев, който заяви, че е готов да плати 316 млн. лв. за комбината, е неин служител. Радослав Босилков босовете на групировката Надин, участва като съдружник или управител в 16 фирми Никстрой
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надин-Това не е ли онази фирма , която имаше нещо общо с Кремиковци?Може би да не се търси произхода на онези 316 мил. лева на Барнаджиев!Браво на българската полиция!
49
2
 
17
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Цецко,Цецко,гугутко неразбрана,ами прав си.Ако получиш,часовнек за 20000,на никои не си задължен,ако ти поднесат нотариален акт като подарък,като благочестив човек,трябва да кажеш благодаря.Дерзаи Цеци,кервана си върви,кучетата си лаят.
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Куче влачи рейс, диря няма, няма хей
47
3
 
38
 
! Отговори
MУТРОБОЙКО преди 12 години
1. СА 8585 НТ - Надин - Фолксваген Туарег, черен2. СА 0497 РВ - Надин - БМВ-7, черно3. СА 9595 КБ - Надин - Хюндай Санта Фе, сив4. С 9422 МН - Надин - Фолксваген Шаран, бял5. С 6959 НТ - Надин - Ровър, син6. СА 9595 ВТ - Надин - КИА, сива7. CA 9244 BX - *** - Ауди А6, черно8. CA 9989 PX - Еврокос - БМВ-Х6, черно9. CA 1966 MX - Никстрой Реал Естейт - Ауди S8, черно10. СА 5552 АХ - Никстрой Реал Естейт - Ауди Q7, черно11. CA 1989 PX - Екобултех АД - БМВ-Х6, черно
46
1
 
42
 
! Отговори
Ставри, бай преди 12 години
Хващам се на бас на кашон уиски, че БМВ Х6, Фолксваген Туарег и Ауди Q7 по талон се водят товарни автомобили и вероятно с тях разкарват картофи.
45
2
 
19
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
КИРО КИРОВ ИМА И ТЕТРАДКА ДА СЕ РАЗПИСВАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ О9 РПУ КОГАТО ПИЯТ КАФЕ И КОЛА СЛЕД 19.30.
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР дири оня списък с 12 лукс колиЦелта е списъка да бъде унищожен.
43
1
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Казва, ако се установи наличието, за да може да ги скрият (унищожат) тези списъци!
42
1
 
33
 
! Отговори
clearly преди 12 години
bTV краде от вестник Галерия. Опитва се да замаже скандал с Цветан Цветанов- 26 Май 2010В сряда, 25 май, bTV излъчи като водеща новина и в двете си централни емисии разследване на вестник Галерия, което беше публикувано преди две седмици. В него става дума за списък със забранени за проверка от КАТ коли, който е разпратен до всикчи поделения на МВР. Колите са на фирми, спонсориращи вътрешното министерство, а най-интересна е фирмата Надин, купила преди повече от месец Кремиковци. Темата бе продължена и в сутрешния блок на bTV на 26 май. Навсякъде водещите прeдставяха това разследванев каto свое, без да се позоват нито веднъж на вестник Галерия, публиликувал новината на първата си страница в броя си от 12 май тази година..Позорният списък1. CA 9989 PX - Еврокос - БМВ-Х6, черно2. CA 1966 MX - Никстрой Реал Естейт - Ауди S8, черно3. CA 9244 BX - *** - Ауди А6, черно4. CA 1989 PX - Екобултех АД - БМВ-Х6, черно5. СА 8585 НТ - Надин - Фолксваген Туарег, черен6. СА 0497 РВ - Надин - БМВ-7, черно7. СА 5552 АХ - Никстрой Реал Естейт - Ауди Q7, черно8. СА 9595 КБ - Надин - Хюндай Санта Фе, сив9. СА 6827 *** - Екобултех - Тойота РАВ-4, сива10. С 9422 МН - Надин - Фолксваген Шаран, бял11. С 6959 НТ - Надин - Ровър, син12. СА 9595 ВТ - Надин - КИА, сива
41
1
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Факт е, че камерите са около 22 000 пъти по- ефективни. Сравнете броя на фишовете.
40
2
 
28
 
! Отговори
ььь преди 12 години
другарю Цвъц едно време ни баламосваха така,но тогава всички имаха работа,заплати,плащаха си редовно сметките,*** си седяха само в махалата и с 5 лв. в джоба водиш гаджето на ресторант да вечеряте,напивате се и оставяте бакшиш и за това всички си мълчаха :) но сега няма да си мълчим докато се опитвате да ни правите на балъци една шепа празни кратуни :)
39
10
 
7
 
! Отговори
Владимир Йосифов преди 12 години
Защо се правите на ударени ?Снимайте всеки полицай или пътен милиционер, който Ви спре.Ама не смеете защото сте оакани и се страхувате.Всеки път ги снимам и понеже съм в нормите на Закона не ме закачат или тормозят.Вижте ми книжката в КАТ. Не плащам на полицаи !---Не карам пил. А Вие ?---Кой сервиз отговаря за колата Ви ?Ако е съседа , на паркинга ще Ви е страх от КАТ.
38
1
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 28!!!А мен ме спряха баш там за проверка,защото съм със софийска регистрация.Карах си бавно и с достойнство,ама на излизане от Казанлък се бяха скрили в една отбивката и събираха впечатления от слънчевия пейзаж:-(
37
5
 
22
 
! Отговори
1 преди 12 години
ами 6 апартамента ,които ги има в списъка физкултурника с тях какво ще правим.
36
1
 
35
 
! Отговори
Пичай преди 12 години
"В немалката си част мотивацията за подобни дарения е добре свършена работа от страна на полицията", каза ЦветановХайде всички заедно да се опитаме да познаем какво би мотивирало човек, който кара кола за половин или един милион лева да "дарява" пари на полицията. В България такива автомобили притежават само хора с меко казано съмнителна репутация. Докато в останалия свят такива автомобили вечер могат да бъдат видяни около театрите и оперите, то в България се събират само около чалгаджийниците
35
5
 
3
 
! Отговори
Roman преди 12 години
Na men mi pisa akt kolega :( za previ6ena skorost :) v dupnica