За месец "Дръзки" проверил една съмнителна лодка, идва си

От първи юли идват съкращения в МО, обяви Ангелов
Обновена: 26 май 2011 14:43 | 26 май 2011 14:43,
100
За месец "Дръзки" проверил една съмнителна лодка, идва си
Снимка: Булфото

За първи път българските военни моряци на фрегатата „Дръзки“ са участвали в реална проверка на съмнителен плавателен съд, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.

От две фрегати за участие в проверката е била избрана българската.

Не се предвиждало промяна в срока на мисията на "Дръзки", която е до полунощ на 31 май, и към 4 юни вечерта фрегатата се очаква на пристанище Бургас.

Към 1 юли новият устройствен правилник ще влезе в сила и МО и висшите командни звена ще имат нова структура, посочи министър Ангелов, цитиран от БТА.

По разчети на ведомството ще бъдат съкратени общо 186 щатни длъжности в МО и 526 – в структурите пряко подчинени на министъра.

Още по темата

Отделно около 150 длъжности ще бъдат съкратени във висшите командни звена.

На въпрос дали ще бъдат съкращавани вече пенсионирани служители, които продължават да работят в администрацията, Ангелов отговори, че ще бъдат освобождавани служители на министерството, които са показали по-слаби резултати при атестирането.

В отговор на въпрос за новия устройствен правилник на МО Аню Ангелов обясни, че с него са премахнати все още съществуващи дублиращи функции в различни структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Аню АнгеловДръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eee tam nema koi da vi podade 20 lv i da go zatvorite za 24h smeshnici
57
13
 
8
 
! Отговори
БО преди 13 години
Ей хора, как я събрахте тази омраза? Какво да направи "Дръзки" - да откаже да изпълни това което му заповяда министъра или да беше потопил някой кораб по - добре ли щяхта да се чувствате?
56
3
 
19
 
! Отговори
бай Рамбо преди 13 години
Ехаа! И ако не беше там Дръзки какво щяха да правят тия от НАТО,а?! Добре че беше Аню да прати фрегатата!
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ma vijte go toia kfa faca ima na sekyde ni se smeiat
54
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
50-ти, Приятели,Винаги съм твърдял, че Националния предател си е Национален предател...!!! Защото Националния предател не признава понятия като Държавна изгода, а само РЕШВЕТ, защото превъоръжаването на армията, може да прерасне в ТЕХНОЛОГИЧНО ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ НА ИНДУСТРИЯТА НИ!!! - При превъоръжаване на коя да е армия, най-важното е "офсета".... Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, чрез военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции...Пример:- Закупуваме от Швеция (страната в Европа с най-висока производителност на труда) универсалните тактически изтребители Грипен (или кораби, танкове), за 1.0 милиард Евро, като при 120% офсет (какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария). С техни пари Шведите построяват в България цивилни (или военни) заводи и така получаваме най-модерни технологии, за 1.2 милиарда Евро...!!!- Системата Грипен плюс въздушно базиран локатор Ери Ай е комплексна система за Въздушен, земен и морски суверенитет. На самолета са интегрирани всички най-нови Американски, Европейски и Израелски ракети, включително противокорабни с обсег до 200км., за земни цели с обсег 80км... - все "Супер технорогични оръжия"... Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС-Ериай), земен и морски команден пункт за Въздушно-морски суверенитет, което автоматично превръща армията ни, в една от най-модерните натовски армии...!!!- Колкото до маневреността на новия "Грипен", той има с 20% по-мощен двигател и по нищо не отстъпва на Ф-16..., който е утежнен до безобразие и отдавна не е това което беше"...!!! Ф-16 блок 50/52, е четири пъти, а модернизираните бракувани Ф-16А, които иска да ни пробута изменника Аньо Ангелов, са два пъти по-скъпи и си остава само един "Гол изтребител-бомбардировач" с "вързани очи", а не многофункционален изтребител, кайто превъзхожда, "Системата - Грипен", само по безбожно високата цена...Ех-х-х... Де го специализирания съд за корупция и национални предатели... Де го...???
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и какво откриха в "съмнителната"лодка? поне контрабандни цигари имаше ли...да не плащаме и цигарите на моряците,малко икономия да се осъществи? иначе баба ми,лека и пръст,за такива случаи казваше : г.з път да види!
52
1
 
10
 
! Отговори
www преди 13 години
тази съмнителна лодка не позволявала на никой друг да се доближи до нея и официално са обявили - ИСКАМЕ ДРЪЗКИ ДА НИ ПРОВЕРИ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
51
2
 
14
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Една лодка, ама съмнителна. Съмнителна ама една.......
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя изкуфял дъртак е решил да ликвидира българската армия и да вкара турската да издевателства над нас!Но урежда тайно сделка за закупуване на стари, с изчерпан ресурс американски Ф16, без търг, наддаване , без никаква допусната конкуренция ...
49
3
 
15
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Лятото с приятели мислим да изкараме няколко дни на рибарска яхта в морето. Може ли да кандидатстваме за финансиране като мироопазваща мисия?
48
2
 
15
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Та колко общо струва на бюджета ни глупавата актция "Дръзки" ?За правителството може да се каже " скъпо на триците - евтино на брашното" - блазе ни !
47
1
 
18
 
! Отговори
33 преди 13 години
До 45Първоначално си мислех, че на снимката е задница на булдог, ама ти ме накара да я разгледам детайлно. Министър били снимали, не *** ***.:))) Ако има някаква принципна разлика между двете, разбира се!
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На нас наистина ни трябва не повече от 10 000 човека армия ,но наистина да върши работа де,не само да събират неграмотници,които никъде другаде не могат да си намерят работа и да искат и високи заплати ..пък за участието на Дръзки е въпрос на принцип,щам сме в алианса ,ще участваме ,иначе ако не дай си Боже ни се случи някакъв конфликт на нас,трябва да имаме очи да искаме помощ и ние ....
45
1
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
До 33:Аз пък си мислех, че този е Император Палпатин, който се среща с Вейдър :)
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъмното кривокрако джудже Аню да започва по-бързо с увото :) Да видят тия шуробаджанаци прости - как е на пазара на труда (особено в техния случай) !
43
1
 
20
 
! Отговори
капитана Рачо преди 13 години
Само да питам круиза по средиземноморието с "Дръзки" на "ол инклузив" пакет ли беше и колко алкохол се полага безплатно ? Искам да се запиша за следващия ако е възможно !
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съмнителната лодка разбрахме.А колко симпатични лодки са претарашени?
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закривайте това посмешище, бледа сянка на армия !!!!!! СТИГА С ХАРЧЕНЕТО НА ГРЕШНИ ПАРИ. Да се създаде армия от 10 000 щика - изключително професионални и технологично осигурени. На тези 10 000 войника са достатъчни 10 човека висш генералитет.
40
1
 
14
 
! Отговори
ринго преди 13 години
развяха си пръднята за 1.5 милиона лева.Да им е честит безплатния круиз из красивото средиземноморие .Докога ще бъдат българските управници такова раболепно стадо ?Срам ме е че живея в страна без грам достойнство и независимост.Едно време комунистите ближеха *** на руснаците а тия сегашните *** на ред съкън да не обидят някой.Боко тиквата беше обещал да изтегли еничарите ни от Ирак и Афганистан .Печалбари ..
39
2
 
18
 
! Отговори
вън преди 13 години
С тези пари колко болни деца щяха да излекуват , дето сега майките им вият и си изплакват очите ..... молоумни управници си имаме......безсърдечни. Само пътища, войни и полицаи им в главите.