За месец "Дръзки" проверил една съмнителна лодка, идва си

От първи юли идват съкращения в МО, обяви Ангелов
Обновена: 26 май 2011 14:43 | 26 май 2011 14:43,
100
За месец "Дръзки" проверил една съмнителна лодка, идва си
Снимка: Булфото

За първи път българските военни моряци на фрегатата „Дръзки“ са участвали в реална проверка на съмнителен плавателен съд, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.

От две фрегати за участие в проверката е била избрана българската.

Не се предвиждало промяна в срока на мисията на "Дръзки", която е до полунощ на 31 май, и към 4 юни вечерта фрегатата се очаква на пристанище Бургас.

Към 1 юли новият устройствен правилник ще влезе в сила и МО и висшите командни звена ще имат нова структура, посочи министър Ангелов, цитиран от БТА.

По разчети на ведомството ще бъдат съкратени общо 186 щатни длъжности в МО и 526 – в структурите пряко подчинени на министъра.

Още по темата

Отделно около 150 длъжности ще бъдат съкратени във висшите командни звена.

На въпрос дали ще бъдат съкращавани вече пенсионирани служители, които продължават да работят в администрацията, Ангелов отговори, че ще бъдат освобождавани служители на министерството, които са показали по-слаби резултати при атестирането.

В отговор на въпрос за новия устройствен правилник на МО Аню Ангелов обясни, че с него са премахнати все още съществуващи дублиращи функции в различни структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Аню АнгеловДръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
16
 
! Отговори
ром от Лом преди 13 години
Българи данъкоплатци, виждате ли къде ви отиват парите, ами само за това ли, още за колко излишни неща ви ги пилеят. Ама вие се ядосвате, че парите ви отивали за помощи на ***.
37
0
 
16
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
ЕЕЕЕее чакайте де - недейте така! Значи момчетата ги пратихме поне за 1г. там да си починат. нали такава беше уговорката? Второ - уговорката беше, че ние в БГ ще им поемем почивката и да не се притесняват за плащането - да си почиват отлично! Трето - сега така предсрочно като им прекратявате почивката нали ще се демотивират? И в крайна сметка похарчихме милиони за да проверят 1 (ЕДНА) ЛОДКА? *** ЛИ СТЕ БЕ *** ?????
36
0
 
14
 
! Отговори
нло преди 13 години
И това е много-за толкова пари толкова и работа.Буда Борисов да даде отчет пред Народното Събрание по тв екрана за народа.
35
0
 
20
 
! Отговори
елтимир2 преди 13 години
Браво на боко и ангелов.Круиза свърши,ех що нямаше още 1месец такава почивка за 1,5млн официални(неофициални с разходите преди отплаване и комисионните около 2 млн)Как не ви досрамя да ни информирате ,че проверили само една лодка.Естественно,че от другата фрегата е било под достойнството им да проверяват лодка.Гл.Прокурор на Републиката да се самосезира и да започне проверка беше ли разумно да се харчат толкова пари(колко детски градини щяха да се построят?)за плаване и то без официална покана.
34
0
 
21
 
! Отговори
БМФ преди 13 години
какъв министър, каква армия, какъв флот? :-))
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кольо, много бъркаш! Този, с лице към обектива е дърт Вейдър. Надявам се все пак това да е лицето му. ;)
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО НА "ДРЪЗКИ-ПРЪЦКИ "ТИКВЕН МЕДАЛ ЗА ТЯХ.ЛИ4НО ТИКВАТА МУТРА БОКО ЩЕ ИМ ГО ВРЪ4И
31
1
 
30
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Според мен фрегатата изпълни мисията си - Кадафи е УМРЯЛ от смях като е чул... сега само остава да го заровят някъде и работата е готова. :-)
30
0
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
А-а-а, АК-230-ката на заден фон на снимката колко прилича на шлема на Дарт Вейдър! :)
29
1
 
18
 
! Отговори
Упс преди 13 години
За кво на България армия , то вече няма държава !
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на снимката: генералът изслушва рапорта на героите от "дръзки"
27
1
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,БРАВО, БРАВО..., АХ КАКВИ АСЛАНИ...Сега президента да даде на всички моряци и министъра на отбраната ордени СТАРА ПЛАНИНА...!!!Лодката е една, но в нея са хванали ТАЙНОТО ОРЪЖИЕ НА КАДАФИТО..., загина след тази "юнашка" операция сиромашкия...АЙ КАКВИ АСЛАНИ...!!!Хайде сега да нарежем за скраб тази бракувана преди 20 години гемия...!!!
26
3
 
2
 
! Отговори
ACKEP преди 13 години
NE VI E NUJNA ARMIQ. AMERIKANCITE VI Q UNI6TOJIHA ZADA VI PAZQT OT RUSIQ :))
25
2
 
23
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Българската армия в момента е удобно убежище за всякакъв тип мързеливи ***.
24
1
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Дръзки направи едно учение,от което имаше нужда за зглобяване на екипажа.Няма лошо в това;разчетите и бойната единица се проверяват в бойни,илиучебно-бойни условия.Аню да реже със замах управленските звена в МО и надолу,защото те вече няма кой да управляват.Полевата ни армия е колкото една плътна руска дивизия и не може да изпълнява никакви отбранителни операции.Ако разчитаме само на НАТО да ни пази,това е капитална грешка.Дойдат ли тук натовски войски,няма отърване;сами няма да си...отидат.
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До ХА ДЕДа бяхме пратили по-добре траулер! Ще бди и ще лови риба. През свободното от вахта време щяха да са на поточната линия и да правят консерви и буркани. После армията щеше да яде две години от тях. И най-важното - нямаше да им се налага да тарашат джонките на тамошните рибари и да им прибират улова.:)
22
1
 
25
 
! Отговори
ХА ДЕ преди 13 години
Зощо ли не пратихме някой риболовен кораб с двама трима авджий, като допълнение към него. Щяха да свършат работата под прикритие, и щяха да се приберат пълни с риба и нямаше да плащаме високите заплати и командировъчните на дебелогъ+ите шапкари.
21
1
 
26
 
! Отговори
Фак ю преди 13 години
"За месец "Дръзки" проверил една съмнителна лодка" - хубаво , че поне една лодка проверили ! Абе колко пари похарчили за тоя месец ?
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1,5млн за да отиде и да се провери една "съмнителна" лодка!!! Дават се пари за абсолютни глупости и после реват, че армията намала пари!!!
19
0
 
25
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Военните пак намазаха по някой щатски долар докато правеха плажове на палубата :-) Ай да му са не види и системата... Толкоз ли немаше де да ги изхарчотят тея милиони, ами фрегати пращат нашите... по време на мега-криза... пенсионери нямат кво да ядат, майки безработни реват с деца на ръце...