Невалидни били договорите за зависимост към "Атака"

Нямало двустранно подписани документи, твърди Явор Нотев
Обновена: 1 юни 2011 10:07 | 1 юни 2011 10:07,
66
Невалидни били договорите за зависимост към "Атака"
Снимка: Булфото

Договори, с които Волен Сидеров е държал зависими депутати от партията, са невалидни, обяви пред bTV депутатът от „Атака“ Явор Нотев.

Един от тримата депутати, напуснали Атака след скандала около софийската джамия – Валентин Николов, обяви, че лидерът държал в зависимост своите чрез договори за поръчителство в полза на офшорни компании на Сейшелските острови на стойност 300 хиляди лева.

„По случая е извършена проверка от прокуратурата, която е установила, че има изготвени проекти за документи, но документи и договори няма. Това е изводът на прокуратурата”, обясни Явор Нотев.

„Това, което беше предмет на разследване, беше проект на такъв договор, подписан едностранно и единственото, което може да се разбере от него е, че г-н Николов има отношение към оформянето на този договор, но той е останал неоформен заради липса на подпис от другата страна“, разясни депутатът на „Атака“.

По думите му този документ е бил невалиден. Заверката на подписа на едно лице не придавала сила на договор на един документ.

Още по темата

„Нека г-н Николов да изясни кои са подготвили тези документи и в порядъка на какъв разговор. Не съм подписвал такъв проект, не ми е предлаган, нито в документите, които съм подписал при кандидатстването за място в листата на „Атака“ съм подписал, без да знам подобно нещо”, категоричен беше Явор Нотев.

По думите му „едно непреодолимо желание да станеш депутат не бива да те накара” или осъзнато да се задължиш със сума от 300 хиляди лева. Нотев призова самите депутати, подписали документите, да обяснят сами защо са подписали, и подчерта, че няма нищо общо с това.

„Не съм човекът, който ги е поднесъл на тези, които са ги подписали. Когато някой иска да бъде уплашен и се старае в тази посока, той най-накрая успява. А да говори, че не знае какво подписва и да стои на мястото си в българския парламент, е нещо без коментар“, отсече депутатът на „Атака“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този сайт е на пряко подчинение на ДПС. нищо чудно, че тук всички мнения са еднозначни и поради тази причина безинтересни. Сидеров ще стане президент въпреки, че тук 3-*** човека пишат по цели дни безмислици.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако имаше подобни договори,тия *** нямаше да напускат Атака.
58
0
 
0
 
! Отговори
Bolgari преди 12 години
Predi da prodaljite da govorite za Siderov, molq poglednete tozi sait i pak 6te komentirame! bolgari.hostoi
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toa forum e za Sratstburg
56
0
 
2
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Контра - АТАКА си е ***!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nai dobre sa se saob6ti v MVR za toa forum
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo golem interval ima mejdu komentarite , tova ozna4ava samo edno ***
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
misla 4e toa forum trea se zabrani
52
0
 
0
 
! Отговори
do:52 преди 12 години
*** ati moje i moderatora da si
51
2
 
1
 
! Отговори
Към контрата преди 12 години
Контра,ти си предател и турско ***!Ти си турчин,с фес!Що не идеш в Анадола,бе ***!
50
0
 
0
 
! Отговори
за 43 преди 12 години
Милото на кака,добре че е то,да РАЗОБЛИЧАВА Сидеров,че иначе трагедия неописуема ще стане и света целокупно ще се срине!!:)))
49
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Аз знам каква е твоята история, и защо само лаеш по АТАКА.Изгониха те поради некадърие безработнико - и сега лаеш че не стигна до оглозките
48
5
 
2
 
! Отговори
yo преди 12 години
Волен Сидеров президент!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#42-43tolko zle ti e lichniq jivot,che si prinuden da si pravish registraciq sus snimkata na volen i po cql den da leesh gluposti,tova e dosta tujno
46
0
 
1
 
! Отговори
някой си преди 12 години
като казвам разследвам,разследвам
45
3
 
4
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Онези тримцата да не лаят по медиите. Няма такива договори! Продадоха се на ГЕРБ за по 200 000 лева! Предатели!
44
7
 
5
 
! Отговори
ДПС НА СЪД преди 12 години
ДА СЕ ЗАБРАНЯТ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА СЕ ЗАБРАНИ НЕПРЕМЕРНО ПАРТИЯ ДПС ЗАЩОТО Е НЕЗАКОННА !!!!АХМЕД ДОГАН НЕЗАБАВНО НА СЪД ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА КОИТО ПОСТОЯННО ВЪРШИВОЛЕНЕ С ТЕБ Е ЦЕЛИЯ НАРОД И ЗА ТЕБ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ - НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА ТЕ ОМЪСКАРЯТ - С ТЕБ СМЕ !!!!
43
0
 
6
 
! Отговори
djon преди 12 години
Прекалено голямо внимание обръщатате медиите на тези пътници защо ли
42
4
 
10
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Любимия лаф на *** Сидер е :" ВАЖНОТО Е КИНТИ ДА ПАДАТ "
41
4
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
*** Сидер отдавна е изтеглил и похарчил парите, срещу поръчителствата. Това означава че *** Сидер НЯМА ДА ИМ ВЪРНЕ поръчителствата60 поръчителства х 150 000 евро, правят цели 18 милиона левчетаРАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ ГОВОРЯ - 18 МИЛИОНА ЛЕВА !!!А фактът че *** Сидер, е притиснал да подпишат първите 60 от листата на Атака за депутати, показва че *** Сидер се е надявал да вкара 60 депутата !И ако не бе необичайно високата избирателна активност, и моите разобличения срещу него в Интернет преди изборите 2009, той сигурно би успял да вкара ако не 60, поне 40-50 депутата ...