Борисов, гласувай на сините избори, зове Командира

ДСБ срещу намесата на премиера и МВР шефа във вътрешния им вот
Обновена: 10 юни 2011 10:35 | 10 юни 2011 10:35,
61
Борисов, гласувай на сините избори, зове Командира
Снимка: БТА

ДСБ остро протестира срещу намесата на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов в предстоящия отворен вот на Синята коалиция в неделя.

Възмущението си изрази  в парламента лидерът на тъмносините Иван Костов.

Реакцията е предизвикана от публичната подкрепа, която Бойко Борисов и Цветан Цветанов дадоха за кандидатите на СДС за президент и кмет на София. МВР шефът заяви, че със СДС се работи добре в София.

„На свое заседание Синята коалиция сне доверието си от вътрешния министър през февруари и един от аргументите беше грубата му намеса като вътрешен министър в избори. Сега той си го позволява отново и използва снетото доверие, за да заеме страна като вътрешен министър или като шеф на предизборен щаб в един чужд процес – в излъчването на кандидат за предстоящите избори”, аргументира се Иван Костов.

Още по темата

 „Тези избори са отворени и всеки може да дойде да гласува. Ако г-н вътрешният министър желае да дойде да гласува, да заповяда. Каним и министър-председателя. След като СДС е по-добрата партия, той застана зад Румен Христов срещу Светослав Малинов. Да заповяда да гласува, но да не правят пропаганда в полза на кандидатите, не е коректно и демократично”, заяви от своя страна и шефът на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.

От ДСБ призоваха за по-активно участие на 12 юни, за да не бъде дадена възможност за опорочаване на демократичния вот.

Костов обаче уточни, че от СДС не са молили за подкрепата на Борисов и Цветанов. Същото се отнасяло и за ДСБ.

По-рано днес и лидерът на СДС Мартин Димитров отхвърли твърденията, че ГЕРБ "ще ударят едно рамо" на СДС във вътрешните избори на Синята коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
23
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
предпочитам да съм син отколкото да съм политическа ***! Да съм бил член на БКП както боко после да съм охранител на тошо, после да слугувам на мадритския мошеник ...после да е гербер! Не, искам да съм честен и лоялен 1Да защитавам позициите си и да съм вътрешен коректор на Синята идея! не са безгрешни , но са демократи и професионалисти! Европеци и широко скроени са и димитров и Костов!А днешните кандидати са отлични професионалисти
38
17
 
4
 
! Отговори
да бре преди 12 години
Какво ли пък зависи от сините -комунисти -търговци ?ТЕ направиха най-лошото за БГ ,.....ПРОГОНИХА НИ ДЕЦАТА 20 Г., ........ И ОЩЕ ГИ НЯМА !
37
14
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Давай,Бойко с тебе сме ....остана само Съдиите да оправиш!
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Излишни нерви и разходи другари сини каманисти... - кметът и президентът ще са от ГЕРБ..."Да бе, да....Странджа, абсолютно безпартиен съм, но Боката обедини всички и партийни и безпартийни, селяни и граждани, мало и голямо. Подобно единодушие досега не съм виждал през живота си. За съжаление отрицателно. Жив и здрав да си, имаш правото да си мислиш каквото искаш.
35
14
 
6
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
ЕЕЕЕЙ, КОСТОВВВВ ,МНОГО ИМА ДА СЕ БИЕШ ПО ГЛАВУРАТА ......КОФТИ Е ДА СИ В ОПОЗИЦИЯ ,НЕМА ......ДАЛАВЕРАААА,Е ПА ...НЕМА !БАЩАТА НА ....КОРУПЦИЯТА ,ОТКРАДНАЛ ОТ ХАЗНАТА ....САМО НЯКАКВИ СИ 600 МИЛИОНКИ ,АМА КОЛКО ДА СА ?
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този път СК има отлични кандидата и ми е трудно да направя избор! По добро никоя партия от ляво не е показала ни..нито Герб нито БСП
33
1
 
7
 
! Отговори
EC EC EC EC преди 12 години
EC ne ucka да работи с комунисти,ще стигнем до прошешка тояга ако не ги свалим всичките....До есента трябва да сме ги всичките изгонили....
32
1
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
той и боко искаше да купи синята идея защото е била запазена марка.....сега пък се опитва да я разбие! Боко няма вечни приятели има само интереси!Въпреки всичко е по добрия вариант от станишев и сие! Но е непредвидим с неговото его и сме заплашени от тоталитаризъм и култ към личността! малко хора го разбират но то си е болестно състояние....манията за величие!
31
1
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Странджата каза аве цезаре аве боко и се надупи!Боко е зарязван от всички жени досега!неразбра ли, че външно е мъжкар но иначе,,,,
30
10
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
Ти да не живееш още в 1990г.? и да ходиш по митинги със синя лента на главата?Не разбра ли, че Костов предаде, продаде и си я изкупи синята идея.Няма я вече! Събуди се!
29
6
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
кукловодите от ДС са навсякъде с техните послушни кучета насъсквани да радзделят и унищожават всичко!Дано народа разбере че Синята коалиция като цяло е успешна и нейното разкъсване само я отслабва!Костов и Димитров са умерени и умни политицици! Кандидатите са не добри а отлични! Просто трябва да направим избор на по добрия от тях за да победи Синята идея и демокрацията в България като цяло!Не на тоталитаризма и култа към личноста на боко!
28
5
 
10
 
! Отговори
Дискусия при сините преди 12 години
Костов: - Нашия човек ще кара влака!Малтинчо: - Е пък що вашия? нашия ще кара влака, аз съм по-хубав!Надежда Найнски: - Като не ме предложихте мен, оправяйте се! сърдита съмСофиянски: - Аз бях кмет, предложете менМалтинчо: - Де се слагаш пък ти бе?! нали те съдиха за софийските ХАЛИСофиянски: - Моля, моля...съда ме оправда, невинен съмКостов: - Господа демократи, моля ви да се успокоим, ще направим пазарлъка справедливо, както сме правили досега.
27
4
 
5
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
"Последен валс ,сбогом любима........"
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова са нещастни вече и СДС и ДСБ и др.Костов, който все иска да се изживява за месията спасител, че съм отвратен от тази малоумщина.
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Командира" съвсем се вдетенява и все повече започва да се държи като махаленка.Никога не съм си представял колко може да деградират властоимащите.Просто са жалки!
24
12
 
11
 
! Отговори
Бивш член на СДС преди 12 години
обзалагам се на каса бира, че СДС и ДСБ отново ще се скарат кой да кара влакакато наближат избори винаги започват разправиите, то не бяха СДС-та с тирета, ДСБ-та, СДС-та на Софиянски, на Нейнски...всичко заради кокалатези хора не ги интересува развитието на държавата, интересува ги единствено тяхното лично развитиезатова се отвратих от тях, вече само за ГЕРБ гласувам
23
3
 
14
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Поредната Игра на службите и Кукловода Златев!Борисов и Цветанов са пионки, не го ли разбрахме вече?Стар ченгеджийски номер Прилаган в Управлението н Мутрата - до тук, настройвай всеки срещу всеки, за да няма едно цяло!Борисов, учили са те на нещо, но защо не си го запомнил, та все бъркаш и се поправяш?Защо не ти направят един тест за Грамотност и знания? /IQ/ Питай си съветниците ....Кво е тва...........Нека не се поддаваме повече на Удобните Провокации, да Изчисти БОКОлуците
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 19Точно така, когато казва народа истината, партията бсп изкарва народа ненормален!Пусто аонсу дето си го завършил!--------------------Платените драсказчи на БСП, а те са 2-3 са учили в АОНСУ- училище за партийци, където имаше общо-взето само един предмет- "как да излъжем народа по-добре и да го оглупим по-резултатно"
21
9
 
8
 
! Отговори
аз преди 12 години
Просто не еистина колко с анагли всички тези хора. Няма ги никакви четири години, и като дойде време за избори стават най- активните. Почват да се плюят. Време ви е вече господа да се махате от там и да оставите можещите да работят. Не искам да говорят от мое име и да ми обясяват, че вота на недоверие бил заради хората. На мен ми харесва настоящото правителство и не искам за сега други.
20
2
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
не сме фаитон хора, ще се види в неделя