С такъв премиер идва морална криза, заяви Кадиев

Червеният кандидат за кмет на столицата мотивира гласа си в сините избори
Обновена: 14 юни 2011 10:51 | 14 юни 2011 10:51,
159
С такъв премиер идва морална криза, заяви Кадиев
Снимка: БТА

Исках да демонстрирам някаква нормалност на политиците в България. Така кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев мотивира участието си във вътрешните избори на Синята коалиция пред Нова телевизия.

„Държава, в която премиерът се хвали с това, че е чел една книга, че не си реже ноктите в определени дни, някакви манекенки се появяват за рождения му ден, сериозни събития се случват около една джамия, икономическата криза започва да става и морална криза.

В този момент считам, че политиците трябва да дават и нормални сигнали – че те са хора, които не се държат като футболни агитки и уважават съперника си, отиват на неговото състезание, без да се опитват да го манипулират, аргументира се Кадиев.

Като втора причина да даде своя глас той посочи това, че според него вътрешнопартийните избори са добра практика, която трябва да бъде подкрепяна.

„Изборите в неделя бяха пример за това как една добра инициатива може да бъде опорочена“, заяви Кадиев.

Още по темата

„Ние видяхме един умален модел на онова, което се е случвало на предишни избори, и това, което вероятно ще се случи октомври. Видяхме купени гласове, видяхме роми, превозвани с автобуси от една секция в друга, видяхме обвинения в трета политическа партия, че е интервенирала в изборите, видяхме обвинения между самите коалиционни партньори. Представете си какво ще стане октомври“, възмути се той.

Според него обаче Синята коалиция в София е сериозна сила, която не трябва да бъде подценявана.

„МВР става предизборен щаб на ГЕРБ. Това е самата истина. МВР ще се опита да решава изборите в България. Това е удар по демокрацията. Затова искам разгром на ГЕРБ на тези избори, каза още Кадиев. Той прогнозира, че много настоящи кметове няма да се кандидатират на тези избори, защото "всеки може да бъде въртян по следствия и  прокуратури".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 110 - Напълно подкрепям! Плюс това работите в Софийска община не е ревизирана, защото Данчето я пое от своя патрон и продължава да е негова марионетка. Кой знае колко далавери ще лъснат, ако я отстъпят на друг кандидат. А Кадиев за мен е достоен кандидат! И стига вече със сини и червени. За мен има милиционери и други! По-добре други да поемат управлението на страната, отколкото хора без никакъв морал и напълно некомпетентни! Още повече, че се подиграват с цялата нация нагло и безцеремонно!
108
3
 
7
 
! Отговори
nqkoi_si преди 12 години
Снощи го слушах и определено е интелигентен мъж. Чисто човешки погледнато виждам, че мисли правилно, но както знаем всички политиката е пумия и въпреки, че изказа много идеи съм сигурен, че много интереси ще повлияят и ако случайно той спечели ще е просто параван на други личности. Това е жалкото, че такива хора ги използват само за да се вземе даден пост, а после дори и да се опъват срещу порочната система се намират начини да ги дърпат на конци. Винаги е било така !
107
9
 
13
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 12 години
Женен, с 3 деца, завършил в Бостън и в Москва, работил на запад ..... Ужас, не дай боже в България да изберат политик който не е милиционер!Само чалга-ченгета или учители по руски може да са кметове на София! ГЕРБ друго НЕ ПОЗВОЛЯВА!Да живее МВР с платените си форумни драскачи и шпиони!Ей, срам нямате бе, лъжете, мажете и давате всичко, за да не дойде свестен политик като Кадиев! Ако Кадиев спечели, дупе да ми е яко на Тиквата! Всички далаверки в София ще лъснат!
106
9
 
9
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
"...премиерът се хвали с това, че е чел една книга, че не си реже ноктите в определени дни, ..." + че е с каруцарско потекло в буквалния смисъл, тъй щото успял от дете да се научи от първа (каруцарска) ръка да псува като каруцар - и с какво умилително хилене го сподели пред Валерия Велева...Чудя се, какво има в главата си този тиквьо, защото определено не е мозък.
105
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя не е червен, не знам защо е избрал точно бспието ... но поне е по-умен от Тиквата, баце БоКо си е направо срамно ***!
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
105Те умират от всеки, който е срещу тях! Дори *** от "Под игото" ,ако беше жив, щеше да ги победи на всякакви избори:)
103
9
 
13
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Долу Георги Кадиев! Долу БСП!
102
11
 
12
 
! Отговори
Българе преди 12 години
Само едно не ми е ясно, толкова ли ги е страх ГРОБ от Кадиев, че вскички платени *** -драскачи на ГРОБарите са се събрали да плюят единствения ни свестен политик в България!?Или го плюят просто щото не е милиционер?!
101
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
103 - Знаете го герберите - факт! Нали вие сте по амфетамините:)
100
8
 
15
 
! Отговори
Ескобар преди 12 години
Сем. Кадиеви са почитатели на белия прах и това го знае всеки... дилър.
99
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав си Кадиев, но българите отдавна сме в морална криза и затова избрахме точно такъв премиер!
98
2
 
7
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 12 години
Точно така другарю Стеефан Караджа , КПСС-БКП ,КПСС-БКП и така на всеки километър докато някаде Ви пушнат полицаите ако Вие не си счупите празните комунистически манерки
97
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E то разгром на изборите, но ЦвЦв дали ще го позволи ? Той е начело на предизборният щаб на ГЕРБ и в същото време е вице премиер и министър на вътрешните работи ? Ако не му харесват резултатите подчинените му ще сменят бюлетините до като ги пренасят.
96
9
 
14
 
! Отговори
Стефан Караджа преди 12 години
На изборите честно и почтенно ще БИЕМ ШУТА на милиционерската банда
95
5
 
13
 
! Отговори
Кадиев? Морал?????? преди 12 години
...след това Георги Кадиев стана зам. министър, за да се понаучи от финанси и тъкмо се понаучи и реши да напусне. Макар, че и понаучването му е спорно, но за това ще стане дума малко по-надолу. И след всичко това той се захваща с какво ли не и в крайна сметка не завършва нищо от започнатото. Той стана министър и напусна, стана шеф на Топлофикация и нея напусна. Сега иска да напусне и общинския съвет, за да стане кмет. Така дали няма да реши да напусне и гражданите на София, ако според неведомите пътища господни стане невероятен катаклизъм в София и той вземе, че спечели.Което ни води до друга ключова черта от отговора на въпроса Кой е Жоро Кадиев. Жоро Кадиев очевидно не е екипен играч. За краткото време, през което той привличаше обществено внимание, той успя да се разграничи от всички в и извън партията си, освен от Р Овч, с когото явно са си близки съдейки по бързата му кариера в БСП и позициите, които изявява спрямо Станишев. Въпреки това, ако го питате ще ви отговори, както го направи и в един сутрешен блог, че той няма да помага на Овчаров и те нямат общо...И това ни води до третата му черта. Въпреки отричането му са очевидни близките му отношения с Овчаров. Искаме ли Овчаров да управлява София? Та това би било по-голяма катастрофа за София и от Янчулов и Софиянски взети заедно... Само си представете цяла София да е в ръцете на високия енергиен бос с неизменната ехидна усмивка...А като се заговорихме за Р Овч... Очевидно симпатията им е взаимна щом е дал на съпругата на Кадиев възможността да купува изключително и дори леко съмнително евтин ток от АЕЦ Козлодуй и да го препродава за сума, която тя сметне за достатъчна.Друга интереса част от биографията на Кадиев и отново свързана с Р. Овчаров е безславното му управление на Топлофикация. Той я управлява малко повече от половин година и за този период, под негово ръководство дружеството успя да натрупа нови 100 млн задължения. Впечатляващ резултат дори за човек като него. Който сега критикува Столична община, че не може да събере данъците си при положение, че събираемостта им в голямата си част зависи от НАП, а той самият в края на миналата година е предложил да се увеличи данъкът, който взима общината при сделки с недвижими имоти и реално да разчита на него. Приходите от този данък са намалели с 25% за тази година. Ако Общинският съвет го беше послушал София щеше вече да е фалирала. Това явно е научил Жорката в Министерството на финансите за 2-те си години престой там.Съвсем накратко, но възможно най-изчерпателно това е отговорът на въпроса Кой е Жоро Кадиев. Георги Кадиев е член на Българската Социалистическа Партия и вълк единак където и да отиде... А опитът му да излезе на бял кон от руините на потъващата червена партия е доста наивен.
94
2
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
не разбирам от една страна защо трябва да има посредници при продажбата на нещо та било то и ток и второ какви са тези изисквания фирмата да има опит2 Ами ако съм нова фирма и искам да се намеся на пазара? това си е мой проблем имам ли опит или не!!или това е да сезапази лиценза на фирмите монополисти!Как да се разбие монопола в този случай билтой държавен или частен?
93
3
 
10
 
! Отговори
коко преди 12 години
БСП/К/-БЪЛГАРСКО СБОРИЩЕ НА ***/***/-СБОР ОТ МЕКИ, ЛЕВИ И РАЗПУРЕТИНИ!!!! ЕЙ.ЗАТРИХТЕ ЖИВОТА НА ЧЕСТНИТЕ МИ РОДИТЕЛИ!!!!!!
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
моля днес.бг да сложат опция за криене на всичи новини, свързани с комунисти!
91
2
 
7
 
! Отговори
Цинизъм навсякъде преди 12 години
Не се гневете, това БСП е абсолютна шарлатания, вижда се от много далече, без бинокъл. Но бедата е там, че няма свестен политик в България. Дори най-големия националист се оказа предател на националната идея. Политическата ни действителност е отвратителна.
90
4
 
14
 
! Отговори
Кадиев? Морал?????? преди 12 години
Бившият заместник министър на финансите Георги Кадиев става играч в енергийния бизнес чрез фирма, регистрирана на името на съпругата му.Днес на заседание на ДКЕВР от 10 часа в зала 4 в централата на комисията фирмата "Енерджи Съплайн" ЕООД трябваше да получи лицензия за търговия с електрическа енергия за срок от 10 години.Заседанието обаче не стигна до тази точка от дневния ред и ръководството насрочи за утре нова среща, която обаче ще бъде закрита.Фирмата на семейство Кадиеви е регистрирана на 30 октомври 2007 г. от Софийски градски съд с капитал 5 000 лева и е еднолична собственост на съпругата на бившия зам. министър - Соня Петрова Николова-Кадиева.Дружеството е регистрирано на адреса на фирмата на Георги Кадиев - "Кадиев Глобал" в гр.София на улица "Синчец"10, ап.1.Само преди десетина дни столичен всекидневник свърза тази фирма с интереси в хазартния бизнес в интернет. В документите подадени за получаване на лицензията в ДКЕВР бившият зам. министър се явява като гарант на фирмата на съпругата си.В гаранционното писмо, приложено от "Кадиев Глобал" е заявено, че "същият безусловно и неотменимо се задължава да носи солидарна отговорност в случай на необходимост, като покрие финансовите задължение на "Енерджи Съплайн"ЕООД по договорите му за електрическа енергия."Кадиев се смята за един от най-приближените партийни лидери в БСП на председателя на градската организация в София Румен Овчаров, който днес поиска да бъде възстановен на поста от премиера Сергей Станишев. БГНЕС