МВР ще взима дарения всякакви, стига да са морални

Ведомството публикува правилник за спонсорството
Обновена: 17 юни 2011 20:10 | 17 юни 2011 20:00,
153
МВР ще взима дарения всякакви, стига да са морални
Снимка: Булфото

След дарителския скандал в МВР, разразил се след журналистическо разследване за коли на спонсори на ведомството, които не са спирани от пътните полицаи, министерството публикува вътрешните си правила за даренията.

Новината съобщи пред депутатите министър Цветан Цветанов, който обясни, че средствата от дарения отиват в бюджета на МВР, а не в касата на партията ГЕРБ.

Според правилата силовото министерство може да приема дарения под формата на пари, вещи, недвижими имоти, ценни книжа. Спонсорите също така ще могат да дават безвъзмездно труд и услуги на ведомството.

Дарители на МВР могат да стават както българи, така и чужденци. Условието е спонсорите да не са осъждани с влязла в сила присъда, както и физически и юридически лица, срещу които има образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

Според правилата МВР не може да приема дарения, „които противоречат на морала и добрите нрави“. Анонимните спонсори ще бъдат връщани.

Ще бъдат отказвани дарения, които предполагат получаване на материални или нематериални облаги от страна на дарителя или биха могли да попречат на изпълнението на основните задачи и дейности на министерството.

Даренията няма да се приемат и когато чрез тях спонсорът упражнява стопанска дейност.

Още по темата

Желаещите да спонсорират полицията ще сключват договори за дарение, които ще бъдат включени в регистри, а информацията ще се съхранява за срок от пет години. Данните за дарителите обаче ще стават обществено достояние само при изрично съгласие.

Единствено министърът на вътрешните работи ще сключва договорите за дарение на недвижими имоти, като тези документи ще влизат в отделен регистър.

Пред депутатите Цветанов днес обясни, че 90% от даренията, които ведомството е получило, са за бензин.

Относно публикациите, че коли на определени спонсори не се спират от органите на МВР, министърът обясни, че е извършена проверка и от 155 разпитани служители 153-ма са отрекли да са получавали такива разпореждания.

Двама полицаи обаче са потвърдили за практиката. Цветанов обаче посочи, че спрямо тях преди това имало постъпили жалби за арогантно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
@ Chikatilo преди 12 години
Студент съм в Гърция казвам ти от първа ръка тук живеят като царе (Атина) , няма грък без имоти или бизнес , взимат изключително високи заплати , имат големи домове ,пътуват из целия свят , образованието е безплатно , книгите са безплатни (в моята специалност ни носят книги от Америка , които в нета са по 100 долара и нагоре) , подаряват лаптопи първата година , ако ди добър студент и т.н , аз не ги виждам да обедняват , самите хора имат пари , спестявания и тн нищо , че държавата боксува.
63
0
 
9
 
! Отговори
.). преди 12 години
Какво демек ? Полицията ще проси с фуражка в ръка ?
62
2
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
56 Болен фен на *** убиец на деца и жени аххахахаххахахахаххахахха чакай бе ти в затвора ше ме вкараш вече хахахаххахахах ей със сълзи ме разсмя казвам ти...кво ми обясняваш за гърция бе бате? И айде да не се обиждаме:) Тия византийци прости умряха от глад...нямат нищо ! Тотал щета...загубеняци...провали...неудачници...това са те в момента...заеми...лихви...ужас ужас ужас...радвай, че сис е родил в БГ а не в Гърция !
61
0
 
9
 
! Отговори
Flexy преди 12 години
А-бе Г-н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ то има ли нещо, което да не приемате в МВР? Хванаха Ви в крачка, че взимате подкупи и сега изведнъж, за да изглежда всичко нормално вече приемате дарения...никакъв морал няма в хора като Вас!
60
0
 
7
 
! Отговори
читетел преди 12 години
Егати и държавата, щом МВР допря до спонсори!!Дано поне ЕС или ЕК се усетят и набият кофата на ЦветановP.S. това за неспирането на определени коли е публична тайна!! а и как друго да Е!?!?!?
59
0
 
9
 
! Отговори
нервна преди 12 години
МВР ще взима дарения всякакви, стига да са моралниМорални,морални,.......колко да са морални?Е,сега,не може да са по-морални от 6-те апартамента.
58
0
 
6
 
! Отговори
Иван Стоянов преди 12 години
Министерството на Образованието какво още чака - да обявява и то че приема всякакви дарения ,училищата и те да си поставят масички за просия по улиците - да не са ченгетата най- зла в тази държава . И не само МОНМ всички министерства да излизат на улиците !
57
2
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
Между другото гръцкия премиер е от български произход.
56
0
 
7
 
! Отговори
999 преди 12 години
Хайде на моралните почерпки за КАТ-аджиите!!!!
55
2
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 12 години
които противоречат на морала и добрите нрави... Същото това МВР утре ще пази най-моралното и непротиворечащото на добрите нрави събитие - педерасткия парад... Браво!!
54
2
 
6
 
! Отговори
@ Chikatilo преди 12 години
Болен фен на *** убиец на деца и жени , ти знаеш ли въобще за какво говориш ? Гърция е сред 30-те страни в света с най-висок стандарт на живот , независимо какви щуротии са правили управляващите гърците са богати имат имоти , бизнес и живеят повече от добре , ако виждаш стачки то е защото са свикнали да не им взимат дори парченце от това , което имат , пийни си малко бира от пластмасово шише в сивата панелка гледай новия филм за Чикатило и не ги мисли гърците :)
53
3
 
0
 
! Отговори
Паша преди 12 години
Ми нема да е възможно!
52
1
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
mi da i apartamentiiiiiiiiii.........
51
7
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
40 :) Брат гръцкия премиер да си го сложи сам в византийското дупе....цял свят им се смее на резила на тия в момента...молят се за някой лев някой да им даде ...на колене са ! Така, че точно те да ми говорят...прави не прави просто не върви...айде имайте си уважение
50
0
 
4
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ преди 12 години
Еххххххх щом в организацията която се грижи за законност и ред има дарители и дарени за мен си е чист бърдак.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ибооо, *** то и тука бъкано с червени мекерета уе ..?
48
0
 
5
 
! Отговори
Bull преди 12 години
Те тия от МВР срам нямат,нека вземат!
47
1
 
11
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
"Относно публикациите, че коли на определени спонсори не се спират от органите на МВР, министърът обясни, че е извършена проверка и от 155 разпитани служители 153-*** са отрекли да са получавали такива разпореждания".Абе Цвъко аз на очите ли си да вярвам или на лъжец като теб?А морално ли е да изкараш тъста и тъщата, че укриват доходи?
46
1
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Добра снимка,добра пачка и добър часовник марка Брайтлинг
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Три неща да довършим докрай борбата с организираната престъпност и корупцията, магистралите, спортната зала на София мисля, че ще останем в историята. Това е мечтата на поколения българи в деня на Съединението 2010 г.Това е нашата най-важна антикризисна мярка инфраструктура, асфалт, строителство, работни места и възможност за бизнес след това 11.09.2010Аз съм тук, за да строя магистрали, естакади, мостове и пътища. И след 50 години като си отида, да знаят хората какво съм направил