МВР ще взима дарения всякакви, стига да са морални

Ведомството публикува правилник за спонсорството
Обновена: 17 юни 2011 20:10 | 17 юни 2011 20:00,
153
МВР ще взима дарения всякакви, стига да са морални
Снимка: Булфото

След дарителския скандал в МВР, разразил се след журналистическо разследване за коли на спонсори на ведомството, които не са спирани от пътните полицаи, министерството публикува вътрешните си правила за даренията.

Новината съобщи пред депутатите министър Цветан Цветанов, който обясни, че средствата от дарения отиват в бюджета на МВР, а не в касата на партията ГЕРБ.

Според правилата силовото министерство може да приема дарения под формата на пари, вещи, недвижими имоти, ценни книжа. Спонсорите също така ще могат да дават безвъзмездно труд и услуги на ведомството.

Дарители на МВР могат да стават както българи, така и чужденци. Условието е спонсорите да не са осъждани с влязла в сила присъда, както и физически и юридически лица, срещу които има образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

Според правилата МВР не може да приема дарения, „които противоречат на морала и добрите нрави“. Анонимните спонсори ще бъдат връщани.

Ще бъдат отказвани дарения, които предполагат получаване на материални или нематериални облаги от страна на дарителя или биха могли да попречат на изпълнението на основните задачи и дейности на министерството.

Даренията няма да се приемат и когато чрез тях спонсорът упражнява стопанска дейност.

Още по темата

Желаещите да спонсорират полицията ще сключват договори за дарение, които ще бъдат включени в регистри, а информацията ще се съхранява за срок от пет години. Данните за дарителите обаче ще стават обществено достояние само при изрично съгласие.

Единствено министърът на вътрешните работи ще сключва договорите за дарение на недвижими имоти, като тези документи ще влизат в отделен регистър.

Пред депутатите Цветанов днес обясни, че 90% от даренията, които ведомството е получило, са за бензин.

Относно публикациите, че коли на определени спонсори не се спират от органите на МВР, министърът обясни, че е извършена проверка и от 155 разпитани служители 153-ма са отрекли да са получавали такива разпореждания.

Двама полицаи обаче са потвърдили за практиката. Цветанов обаче посочи, че спрямо тях преди това имало постъпили жалби за арогантно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
12
 
! Отговори
Танкист в запаса преди 12 години
Разсипаха народа тез управници ся и дарения от същия тоз народ ще приемат ... Астероид ще ни оправи нас !
83
3
 
5
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
ТОВА НЕ Е ИСТИНА Папандреу НЕ Е КАЗАЛ ТОВА Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност? ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ В САЙТА neverojatno.wordpress СЕ ПУБЛИКУВА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО Е ПЪЛНА ФАНТАЗИЯ НА БЛОГЕРА В НЕГО . СЪЩИЯ САЙТ ИМА НОВИНИ СЪС ЗАГЛАВИЯ КАТО : Арестуваха Волен Сидеров рано тази сутрин Волен арестуван е и освидетелстван че е психично болен в присъствие на психиатри и Цветан Цветанов в съвместна операция Болен . Съдът обяви Емилия Масларова за светица!Президентът награди с орден Стара планина многодетно ромско семейство!Миролюба Бенатова се самоуби по погрешка!Щатите искат да извадим Левски от учебниците по история! И МНОГО ДРУГИ И ДО ДНЕС БЛОГЕРА chergar е НЕОТКРИВАЕМ НЯМА НИКАКВО ИНФО ЗА НЕГО И АДРЕС ЗА ОБРАТНА ВЪЗКА ДАЛИ ТОВА НЕ Е ПЛАТЕН ДРАСКАЧ НА НЯКОЯ ПАРТИЯ ЗА ДА ПРОВОКИРА И ОБЪРКВА ХОРАТА АЗ МИСЛЯ ЧЕ Е ТАКА.
82
1
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Е Цецо Гестапуто се изложи жестоко тоя път . За дарения в МВР трябва да се ходи в затвора . Как е възможно те да си вършат работата и да получават дарения ? Че те ще се здушат с автоапашите и с квартирните крадци и опалянка далаверата е вързана на 100% . В Гермаия дарения на държавни служители е абсолюто забранено . За това че занесох в родилното отделение бутилка уиски и бонбони се наложи да си ги консомирам сам и да платя щтраф .
81
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Милицията - дарения всякакви вземаме ... и най вече от криминално проевени, осъждане .. и всякакви :) резултати та дрънка!Браво на мевере .. оневини де що бандит има .. нали е техен.... та за тва си търсим виновни :)
80
0
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до 85 Не , не е добре че съм в Испания , но от добро не съм дошъл тук !!! Поне тези не ме доят всеки месец с измислени сметки за ток, парно , морални дарения и всякакви такси и банкови комисионни !!!
79
2
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 12 години
Плевнелиев го набута на Станишев.megafon.blog.bg/politika/2011/06/17/v-kapana-na-ministyr-plevneliev-ili-kak-go-nabuta-na-stanish.767150
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХаХахАХаххах ***^ новината ! :)
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами след като мутрите станаха полицаи, друго не може да последва.Последния ход ще бъде застраховане в МВР.
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми то не спират и да го правят!всеки полицай на пътя събира рушвета и носи процента в управлението!всички го знаят!
75
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
НЕДОПУСТИМО Е ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ КАКВАТО Е МВР..ДА БЪДЕ СПОНСОРИРАНА ОТ КОГОТО И ДА БИЛО.И ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН...СТРУКТУРА КАТО МВР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ФИНАНСИРАНА ЕДИНСВЕНО И САМО ОТ ДЪРЖАВАТА...всякакви други начини няма да са морални
74
0
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Кой и как ще определя , кои дарения са морални и кои не !!! Назначете нов екип дебелогъзи *** да седят по цял ден в МВР и да решават за моралните неща , а ние ще им плащаме моралните заплати !!! Държава , която не произвежда е обречена на фалит!!! МВР системата е паазит за обществото, без продукция, морал, и човещина !!! Жалкия ви комунистически МВР кът ще се разпадне, времето ви тиктака назад, не може да пиеш от кръвта на бедното население и да не доживееш възмездие !!! Ще ви пуснат фактура!
73
0
 
16
 
! Отговори
*** преди 12 години
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ууузаконяване на рушветааааа му се вика това
72
0
 
9
 
! Отговори
Гроб за ГЕЙБ преди 12 години
Гроб за ГЕЙБ и за всички мутрокомунисти!!!маджо,ти си виновен че не скърши вратлето на *** овреме!!!
71
1
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
75....питай майка си брат тя зне :) му хихихихиихих ХОХОХООХОХОХ
70
1
 
5
 
! Отговори
@ Chikatilo преди 12 години
Както и в България така и тук всичко е в Атина , не знам откъде какво са ти разказвали , но няма база за сравнение просто са по-богати , живеят по-добре , по уреден им е живота от социална гледна точка , дори храната им е по-хубава , въпреки че България изнася ток (не знам дали още го прави) , а Гърция купува по улиците им е светло като ден , абе просто е уредена държава нищо общо с нас , очаквам това да се промени да, но засега не мога да кажа , че има криза тук.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така и католическата църква навремето е започнала да продава индулгенции. И някак си по случайност скоро след това започнала реформацията.
68
0
 
6
 
! Отговори
цецо крадецо преди 12 години
ТИПИЧНО ПО МУТРЕНСКИ ЩЕ РЕКЕТИРАТ "НЕЖНО" И ЩЕ ГО НАРИЧАТ ДАРЕНИЕ. КАК ТАКА ЩЕ КРИЯТ ДАРИТЕЛИТЕ ПОД БЛАГОВИДНИЯ ПРЕДЛОГ ДА СЕ АФИШИРАТ "ПРИ ИЗРИЧНО СЪГЛАСИЕ".А КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ,А КОРУПЦИЯТА,А ЗАЩИТАТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС- КАКВО СТАВА ПРИ ТОВА КРИЕНЕ НА ДАРИТЕЛИТЕ.НИСКИЯ МОРАЛ НА КРАДЛИВЕЦА ЦЕЦО ЛИ ЩЕ ГАРАНТ.ПАК ЗАВОНЯ ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ,ПАК ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ "ДАРИТЕЛИТЕ" ДА ПЪЛНЯТ КАСИТЕ НА ГЕРБ.ИДАТ ИЗБОРИ.
67
1
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
67...ами незнам мен друго ми разказваха хора които се върнаха от там...явно на различните места кризата се усеща различно .Тук масата хора също имат домове и то собствени...за спестявания бедните пенсионери видяхме колко са бедни...ало сина ти катастрофира......Бам 10 бона вади баба ти Гина...е чакай малко не са толко зле нещата явно...бензина скъп?. Фул с коли?! Кръчмите пълни? Син сити се къса по шефовете...по улиците жигули и варбурзи вече няма...де да знам :) Лап топ има и дядо ми вече...кво
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четейки коментари от сорта на 36, се чудя откъде в тая криза намират пари за дрога тия хора??? Защото по никакъв друг начин не мога да си обясня такива коментари и такъв начин на мислене. Възможно ли е повече от половината български народ да е зомбиран до такава степен?!
65
0
 
5
 
! Отговори
Цвък преди 12 години
Дарение по дарение-апартамент.Тия *** направиха дарението *** дума.