Управляващ = добре платен консултант

Ваньо Шарков иска ограничения за депутатите да работят по такива договори
22 юни 2011 10:10,
172
Управляващ = добре платен консултант
Ревизионният акт на Лъчезар Иванов. Снимка: Mediapool

Трябва да бъдат въведени ограничения за възможността депутати да сключват консултантски договори с частни компании.

Това заяви пред bTV депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков, който също е лекар по професия, по повод хонорарите на народния представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов на стойност над 130 000 лева.

"Това, което чух вчера и което изключително много ме подразни, е фактът, че някои хора непрекъснато се крият зад своята партия, казвайки, че това е атака срещу нея, а не лично срещу тях.

За съжаление през последните години думичката "управляващ" стана равнозначна на "консултант", и то добре платен консултант", каза още Шарков.

"Един работодател наема бивш заместник-председател на Народното събрание и председател на комисията по здравеопазване да му преглежда служителите и го наема, защото има диплома по медицина. Някой вярва ли в това? Има толкова преподаватели по здравен мениджмънт, по здравно застраховане и в крайна сметка някой наема депутат. За мен това е конфликт на интереси", отсече синият депутат. 

Според Шарков трябва да се забрани на депутатите, представителите на изпълнителната и на общинската власт да сключват такива консултантски договори.

Още по темата
По думите му може да се помисли за някакъв таван или праг на доходите, които народните представители могат да получават от друга трудова дейност.    

"Всички тези консултантски договори излязоха постфактум, включително и на Цветан Цветанов, на Ахмед Доган, на председателя на Общинския съвет Андрей Иванов. За никой от тях не се знаеше предварително", заяви той и добави, че според него това изглежда като начин да бъдат получени някакви пари за осъществяване на друга дейност, например за лобизъм.

Междувременно компанията, която е дала един от хонорарите на Лъчезар Иванов – Евроинс, заяви в свое писмо до bTV, че договорът на Иванов е със застрахователната компания Евроинс АД във връзка с разработването на застрахователни продукти в Румъния, Македония и на територията на ЕС.

"Евроинс "Здравно осигуряване" е съвсем различно юридическо лице от застрахователното дружество и с различен предмет на дейност.

В тази връзка Лъчезар Иванов никога не е имал отношения със здравноосигурителната компания, а само със застрахователното дружество.

Средствата по консултантския договор са изплатени четири месеца след обсъждането на здравния закон в парламента. Всякакви внушения за конфликт на интереси считаме за неуместни и тенденциозни", се казва още в отговора на компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
10
 
! Отговори
Консултанта преди 12 години
Абе тоя Лъчо сън не е спал да ги консултира....я да си каже в какво време от денонощието аджеба /както казват холандците/ ги е консултирал ? в работно или извънработно ? щото ако е в работно ... Лъчезаре абе ако баа Пенка вземе да консултира некой друга баба как се чистят тоалетни а не оди на раб'та нали ще я резнат да не виси на нейния *** дето чисти ... а ?
52
2
 
13
 
! Отговори
Избрахте си Боко... преди 12 години
Вие си мрънкайте, ама момчетата от ГЕРБ крадат като за последно и скоро и ***, и ДПС ще са като малки девствени ученички сравнени с тях ! 131 000 си е признал, а останалите от митници, трафик и т.н. Там са милиони, може би милиарди !Избрахте си ги, ще траете !
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май няма разлика между стари и нови крадци,а:)
50
1
 
14
 
! Отговори
Герберюги, събудете преди 12 години
Лъчо Мозъка - рядко нагло и просто пърче. Що за *** трябва да си, за да уважаваш партията, която е направил (по неговите думи, той и Цецо основали ГЕРБ)??????
49
1
 
10
 
! Отговори
Българче преди 12 години
ГРОБ дойде на власт с обещанието че няма да се корумпират и да крадат и за това получиха доверие да управляват но сега се вижда че отново народа е бил наивен да им повярва! Става ясно че който вземе властта се *** в рамките на няколко месеца и няма изход от покварата, защото човек по природа е алчен и когато има възможност задоволява тази своя потребност чрез различни измами!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49 - Разпознал си се като гербер ли:)))) Тогава въпросът ти е уместен:)
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aз искам ограничение за Лъчезар Иванов и подобните нему.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що е то-отричат Доган,защитават Мозъка?
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Средствата по консултантския договор са изплатени четири месеца след обсъждането на здравния закон в парламента. Всякакви внушения за конфликт на интереси считаме за неуместни и тенденциозни", Кратко, точно и ясно. Първо прокарваш поправките после ти плащаме. По малоумно оправдание не съм чувал, при това от човека наричан в Герб "Мозъка", представям си какво обяснение ще дадае човека наричан в Герб "Тиквата".
44
0
 
9
 
! Отговори
невена преди 12 години
не ограничение да работят,а да им забранят, защото това е форма на изпиране на рушвети, всички се досещат
43
0
 
9
 
! Отговори
мда преди 12 години
някой вярва ли че ще си забранят получаването на такива "хонорари" ?че кой тогава ше иска да става депутат, нали за това се бият със зъби и нокти за там...
42
1
 
16
 
! Отговори
33 преди 12 години
Не ставай смешен, Първанов е президент 10 г., освен това е бил и депутат преди това. За теб е нормално един новоизлюпен депутат да "заработи" 131 хил.лв. отделно от заплата, премии и заплата към комисии само за 1 г., а президента с 10 годишен мандат да не може да си купи апартамент в Манастирски ливади и то повярвай ми на съвсем нормални цени (за жилище). То тогава всички родители, които са купили по един апартамент на децата си през последните 20 г. са престъпници така ли!?
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как Тиквата ще отстрани клозетния мозък!?Нали парите са влезли в касата на ГЕРБ по незаконен начин!
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберите са много интересна порода! За едно и също деяние отричат Доган и защитават Мозъка:)
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Лъчо си го каза:- АЗ СЪМ ЛИЦЕТО НА ГЕРБ !"Ако Лъчо Мозъка е лицето на ГЕРБ, Цоцко Апартемента какво е?
38
0
 
24
 
! Отговори
Май Лъчо знае нещо преди 12 години
Нали Боко му беше дал "последно предупреждение", "жълт карто" и т.н.... Какво стана? Май Лъчо знае гнусотийки за Боко и той го търпи. Аз така си го обеснявам, а вие?
37
1
 
28
 
! Отговори
Истината за ГЕРБ преди 12 години
Лъчо си го каза:- АЗ СЪМ ЛИЦЕТО НА ГЕРБ ! Представям си останалата част какви са :)
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Няма само за оня в Париж, но така или иначе липсата на ксерокопирани документи не значи, че не го е купил."Хехехе ... и за Костов и Борисов липсват ксерокопирани документи за покупка на мезонет в Париж, което не значи, че не са закупили.Толкова сте кухи, че няма накъде повече!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" КОгато Инджев заговори за на агент Гоце мезонетите тихомълком, без никакъв медиен шум и обществен интерес беше отстранен от служба."Не е вярно. Ивайла Инджева бе отстранена, защото си позволи в предизборна ситуация да вменява тезата за мезонетите на Президента по телевизята, пред Президента, като единственото му доказателство бе някакъв имейл пуснат незнайно от кого.В нормалните държави, Ивайла Инджева и нейната телевизия още щяха да изплащат глобата. Затова беше и уволнението.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33 - Я пусни линка да видим:)))))