Управляващ = добре платен консултант

Ваньо Шарков иска ограничения за депутатите да работят по такива договори
22 юни 2011 10:10,
172
Управляващ = добре платен консултант
Ревизионният акт на Лъчезар Иванов. Снимка: Mediapool

Трябва да бъдат въведени ограничения за възможността депутати да сключват консултантски договори с частни компании.

Това заяви пред bTV депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков, който също е лекар по професия, по повод хонорарите на народния представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов на стойност над 130 000 лева.

"Това, което чух вчера и което изключително много ме подразни, е фактът, че някои хора непрекъснато се крият зад своята партия, казвайки, че това е атака срещу нея, а не лично срещу тях.

За съжаление през последните години думичката "управляващ" стана равнозначна на "консултант", и то добре платен консултант", каза още Шарков.

"Един работодател наема бивш заместник-председател на Народното събрание и председател на комисията по здравеопазване да му преглежда служителите и го наема, защото има диплома по медицина. Някой вярва ли в това? Има толкова преподаватели по здравен мениджмънт, по здравно застраховане и в крайна сметка някой наема депутат. За мен това е конфликт на интереси", отсече синият депутат. 

Според Шарков трябва да се забрани на депутатите, представителите на изпълнителната и на общинската власт да сключват такива консултантски договори.

Още по темата
По думите му може да се помисли за някакъв таван или праг на доходите, които народните представители могат да получават от друга трудова дейност.    

"Всички тези консултантски договори излязоха постфактум, включително и на Цветан Цветанов, на Ахмед Доган, на председателя на Общинския съвет Андрей Иванов. За никой от тях не се знаеше предварително", заяви той и добави, че според него това изглежда като начин да бъдат получени някакви пари за осъществяване на друга дейност, например за лобизъм.

Междувременно компанията, която е дала един от хонорарите на Лъчезар Иванов – Евроинс, заяви в свое писмо до bTV, че договорът на Иванов е със застрахователната компания Евроинс АД във връзка с разработването на застрахователни продукти в Румъния, Македония и на територията на ЕС.

"Евроинс "Здравно осигуряване" е съвсем различно юридическо лице от застрахователното дружество и с различен предмет на дейност.

В тази връзка Лъчезар Иванов никога не е имал отношения със здравноосигурителната компания, а само със застрахователното дружество.

Средствата по консултантския договор са изплатени четири месеца след обсъждането на здравния закон в парламента. Всякакви внушения за конфликт на интереси считаме за неуместни и тенденциозни", се казва още в отговора на компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
Рамбо преди 12 години
Абе важното е да си плащате данъците, а тези дето не ги плащат да им слагат стикери за да се гаврят с тях, че който не плаща данъци няма пари за такива като този депутат! ОВЦЕ!!!
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
79 - Не знаеш как да влезнеш в публичният регистър:)))))) Кажи му гербер и приключвай:))
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербера във форума изпуши:) Вече копва през пост едно и също:)) Как да защити крадеца в техните редици!?:) Това е дилемата!:)
70
2
 
10
 
! Отговори
да 57, да ! преди 12 години
И аз съм ненормален.Кофтито е че много "нормални" гласуваха за мутро-милиционерите ГЕРБ.
69
0
 
4
 
! Отговори
75 преди 12 години
Повтаряш се преди малко ти отговорих!
68
1
 
10
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
г-н Борисов ако има нов морал в политиката за който говорите този трябва не само да бъде изхвърлен, но и да върне всичките си депутатски заплати, които ние плащаме!
67
5
 
9
 
! Отговори
68 преди 12 години
Първо мезонета не е толкова голям от цялата тази квадратура има поне 30 кв.м. общи части. Второ зависи от етапа на завършеност се определя и цената. Например от такъв затворен комплекс мога да продавам на 1000 евро мога и на 500 аз съм собственик какъв ми е проблема!? Трето аз това бих го направила с цел реклама, какво по-добро от това самия президент да има апартамент в моя комплекс. И президента за 10 г. само от заплатата си може да си купи поне 2 ап. кое е нередното!?
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
73 - Хайде дай документите сега, че аз ако почна с изрезките за гербери ще има да четеш......:)
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
68 - Брато нали каза за документи бе:) Хайде чакам! На Цветанов влизаш и гледаш в публичният регистър, на лъчо също:) Дори тук са сложили и АУАН в тази връзка:) Дай документ бре:))) Иначе нали знаеш:"Ди Велт" : Борисов използва мафиотски методи"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия ! и т.н.:)
64
3
 
14
 
! Отговори
Чингиз хан преди 12 години
Лъчезар Иванов е абсолютен безсрамник, деградирал тип без морал, чест и достойнство. Беше ме срам да го гледам по БТВ вчера в сутрешния блок. ГЕРБ е история...
63
3
 
15
 
! Отговори
За 57 преди 12 години
57, Не говори лошо за РАБФАК, че ще ти се разсърди кака Цецка - най-видната ви герберка :) Ако това сте нормалните хора, аз искам да съм ненормален !
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
64 - Щом гербер е хваната като крадец и лобист, то значи и всички извън герберите са такива:)) Така ли си успокоявате съвестта:) Щом помага:))
61
2
 
14
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
:) Изобщо какво има да се коментира тази тема ?!? :) Мисля че на всеки трезвомислещ българин му е безпределно ясно какво става когато от един средностатистически друг българин стане ДУПЕтат особено пък ако е някой гладник !!! :) Става това че за един мандат си оправя своето и на родата положение а после.. после да сте чули някога за осъден български политик ?!? :) Няма и да чуете :) Така че вие си гласувайте и се карайте тук.. Онези перфектни първообрази на бай ви *** Балкански ги "боли фара" !
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали документи на Първанката щеше да пращаш бре:))))))
59
2
 
14
 
! Отговори
Кублай хан преди 12 години
Лъчо- мозъкът е събирателен образ на всички герберасти в парламента. Герб ще изгуби президентските избори, точно заради такива гнусни мошеници като това недоучено лекарче.
58
11
 
2
 
! Отговори
hagen преди 12 години
За всички които плюят Л.Иванов.Българина е така устроен че като види някой който е по-добре от него започва да завижда.Така е и с повечето пишещи по-долу.Сигурен съм че всички ако имаха тая възможност щяха да се възползват да сложат пари в джоба си.
57
1
 
7
 
! Отговори
Кога????? преди 12 години
Не знам работното време на Парламента и задълженията на Лъчко, ама тоя верно не е спал за да преглежда и консултира 1500 човека !!! Кога, бе мамин сладък, и закони кова, и общественик беше, и виден гербераст, и консултат??? Тоя се е клонирал сигурно !
56
1
 
10
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
За съжаление през последните години думичката "управляващ" стана равнозначна на "консултант", и то добре платен консултант", каза още ШарковТЪЙ, ТЪЙ...НИЙ *** КОМ.ПАРТИА ГЕРП СТАНАХМИ ПО-ГУЛИМИ КУНСУЛТАНТИ И *** ДУГАН...МОЙТЕ ОРА - ЦЕЦКУ БРОКИРА И ЛЪЧУ БЕЗМОЗЪКА СЛОЖИА УЧИТЕЛЯ НИ ДУГАН У МАЛКИО СИ ДЖОП...ДАЖИВЕЙ НЕКУРУМПИРАНУТУ УПРАВЛЕНИЕ НА МИЛИЦИОНЕРЕ И ДС ФИЗКУЛТУРНИЦИКОНГРАЧУЛЕЙШАН НА ЛЕКУВЕРНИТЕ ГЛАСУПУТКДАВАТЕЛИ ДЕТУ *** ИЗБРАЙТЕ...СЛАВА НА МЕНИ ВАШИА ЦАР..., ПАРДОН МУТРЕНСКИ БОС...
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бааах мааму! Над 1500 прегледани:)) Този не е спал дори:)))) За цените няма да говорим:))
54
0
 
9
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 12 години
Гербераст,това звучи "гордо" ! Лъчо мозъка,това звучи реално-лицето на ГЕРБ. Ха сега гласувайте пак за тях.