Нелегално мляко и месо задържани на границата ни с Гърция

Засилва се контролът във вътрешността на страната
10 юли 2011 20:29,
10

Два микробуса с нелегален внос на млечни и местни продукти от Гърция заловиха днес на граничен пункт "Капитан Петко войвода". Това съобщи в Сливен министъра на зеледелието и храните Мирослав Найденов.

Конфискуваните продукти са с неустановен произход, на външен вид са с изтекъл срок и ще бъдат унищожени.

На ГКПП "Капитан Петко войвода" няма ветеринарен контрол, защото е вътрешна граница, поясни Найденов.

Той предположи, че заради кризата в южната ни съседка не е изключено да се правят опити за пласиране на гръцка продукция у нас.

Директорът на Българската агенция по безопасност на храните вече е уведомен и му е разпоредено чрез регионалните служби и на граничните пунктове по турската и гръцката граница да се осъществява контрол.

Земеделският министър утре ще разговаря и с колегата си Цветан Цветанов за съдействие на партрулните екипи за проверка във вътрешността на страната при информация за съмнителни стоки.

Мирослав Найденов посети в сливенското село Сотиря кравеферма, покрила европейските изисквания и похвали собственика, който отглежда около 150 животни, а изкупната цена на млякото му е 0.75 лв.

По думите му до края на месеца ще бъдат обработени подадените заявления за компенсиране на производителите на краставици, пострадали от истерията с бактерията Е.коли.

Според министъра, тези които са подали документи за компенсация ще бъдат доволни, защото договорената сума, която ще им бъде дадена, надвишава изкупната цена на продукцията им преди истерията в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ОТ ГЪРЦИЯ .... преди 12 години
....ЗА БЪЛГАРИЯ----НЯМА МИТНИЧЕСКИ И КАКВИТО И ДА БИЛО ОГРАНИЧЕНИЯ!ИМА САМО ПРОДУКТИ ,...КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ"!!НЯМА "ЛЕГАЛЕН" ИЛИ "НЕЛЕГАЛЕН ВНОС"---ГРАНИЦАТА Е СВОБОДНА ЗА ХОРА И СТОКИ !ЗАГЛАВИЕТО Е ТЪПО ---ДО БЕЗКРАЙНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо няма ветеринарен контрол на границата ни със гърция?защото е членка на ес .всички *** у нас влизат от страни членки.това е парадокса.пазим се от китай русия сащ а техните стоки са по добри от европейските в много от случаите.
8
0
 
4
 
! Отговори
От кога ???? преди 12 години
Кой знае от кога го ядем това месо! А Миро имаш ли идея? Тарикатите са напълно наясно какъв е контрола в *** и какви са санкциите ако те хванат, и за това са се ориентирали към вноса в България а не някъде другаде в Европа!
7
0
 
1
 
! Отговори
sapa преди 12 години
Kakvo mliako kopuvash v Ispania za 50 centa!!!!???Sigorno e s trainost 3 meseca......tova ne e priasno mliaka kak to i tova v Bg.koeto ima trainost 1-2 meseca.Priasnoto mliako ima trainost do 4 dni.V Bg. priasnoto mliako e pod vsiakakva kritika.Za kaimata da ne govorim......
6
2
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
до 3. В ИСПАНИЯ НЯМА МУТРО-КОМУНИСТИ. ЗАТОВА КРАЙНАТА ЦЕНА НА МЛЯКОТО Е 50 ЦЕНТА. В МУТРЕСТАНИЯ ВСИЧКО СЕ КОМАНДВА ОТ МУТРИ И КОМУНИСТИ. ЗАТОВА МУТРЕСТАНИЯ ЩЕ Е НАЙ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА ОЩЕ ПОНЕ 100 ГОДИНИ. А ПЛЕМЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГЛАСУВА И ДА ГИ КАЧВА НА ВЛАСТ. ВЪПРЕКИ ЧЕ И ДА НЕ ГЛАСУВАТ МУТРО-КОМУНИСТИТЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ СВАЛИ ОТ ВЛАСТ.ТЕ ДЪРЖЪТ ВСИЧКИ КЛЮЧОВИ ЗВЕНА В МУТРЕСТАНИЯ. ВСИЧКИ ФИРМИ СА НА ДЕЦАТА НА КУМУНИСТИТЕ. ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК АКО РЕШИ ДА НАПРАВИ ФИРМА ВЕДНАГА ГО СМАЧКВАТ.
5
3
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Бай Шано, а ти по-колко предлагаш да се изкупува млякото.По 40 ст? *** питай млекопроизводителите дали им се връзвасметката да продават млякото по-евтино от минералната вода.
4
1
 
1
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
TOA CECO i chervenoto ZLATO STE NI VZEME
3
3
 
7
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
Изкупната цена на млякото му е 75ст че аз в испания млякото го купувам за 50-80цента краина цена ---после се чудим защо българина работи ,само за да яде.................и да си плати GSM-a
2
3
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Ужас :) - гърците вече търсят как да си продават стоката у нас - очаквайте да почнат да идват у нас и да работят - щот сме много стабилна сържава ......
1
4
 
17
 
! Отговори
Е, ние сме животни преди 12 години
Да, ние сме животни, защото всеки си носи буклука тук в България.Да се потърси сметка на тези фирми търговци които ни внасят такива негодни стоки особенно що се отнася до храните ,тряба да има пълна забрана. Затрихме всичко хубаво Българско и сега искаме качествена храна, но от къде да дойде, когато няма животни, но магазините са пълни с мисища,колбаси,сирене,кашкавал,мляко,масли и какво ли не, но никой не си пита от къде идва всичко това. Това е просто *** и това ядем като животни.