Германия изнася коли, България – лекари

Ще произвеждаме още медицински кадри, готви се Борисов
Обновена: 12 юли 2011 17:41 | 12 юли 2011 17:41,
370
Германия изнася коли, България – лекари
Бойко Борисов откри нов Аудиторен комплекс в Медицински университет – Пловдив. Снимка: БТА

"Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари”, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

Той обяви, че не вижда лошо в това българските специалисти да работят в чужбина. Според него държавата може да печели от изнасянето на медицински лица за други страни.

"Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди”, каза Борисов пред студенти на Медицинския университет в Пловдив, където откри новата сграда на висшето учебно заведение.

"Ние също взимаме чужди мениджъри да управляват наши фирми, но в страните си те не казват, че идват в България, защото даваме по-високи заплати”, продължи разсъжденията си премиерът.

След въпрос на Dnes.bg Бойко Борисов взе отношение и по казуса със затворената болница в Девин заради дълг от милион и половина лева.

"Държавата ще помогне на лечебното заведение, при условие че човекът, който е отговорен за източването на болницата, подаде оставка”, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът не конкретизира чия е вината за затварянето на девинската общинска болница и лишаването на 30 хиляди души от медицинска помощ.

Според здравния министър д-р Стефан Константинов лечебното заведение може да бъде спасено, при условие че се преструктурира в медицински център. Така ще получи два милиона лева европари.

"Не е необходимо Девин да развива всички видове медицина, нужни са легла за болните и реанимобил, който да ги транспортира”, коментира министър Константинов.

От болницата в Девин коментираха, че ако бъдат преструктурирани в медицински център, ще разполагат с не повече от 10 легла, а болните ще трябва да се изписват след 48-часов престой.

В същото време прокуратурата в Смолян продължава разследването срещу бившия директор на лечебното заведение д-р Чавдар Маринов заради безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
2
 
0
 
! Отговори
СК преди 12 години
В днешно време кой няма какво да яде, този, който чака всичко на готово. Защото умния и работния по всякакъв начин ще реши житейските проблеми. На нас все някой ни е виновен, работа има, но трябва голямо желание и воля,а не постоянно мрънкане и дърдорене.Нека можещите работят където намерят за най-добре било то и в чужбина,защото малко или много по този начин се представя и родината ни.
352
0
 
4
 
! Отговори
doc преди 12 години
един бивш министър на здравеопазването каза че пред българските лекари има две алтертиви -терминал 1 и терминал 2 на софийското летище .......и замина да работи във Франция
351
0
 
0
 
! Отговори
nindjata преди 12 години
koi e zemen be muhlio....ne vijda6 li 4e horata nemat kakvo da qdat....bokluci takiva.....mamica ta im.......
350
0
 
0
 
! Отговори
БА СИ преди 12 години
ТО *** КАТО ТЕБ ВСЕМОЖЕЩИ ВЕЧЕ НЯМА. КОНВЕЕР ЩЯЛ ДА ПРАВИ.***!
349
0
 
2
 
! Отговори
мафиозо преди 12 години
СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!СРАМ МЕ Е ОТ ТОВА, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!НАЧЕЛО С ВАШИЯ ПРЕМИЕР СТЕ ГОТОВИ ЗА ГИНЕС ПО ТЪПОТИЯ И ПРОСТОТИЯ!.ТОВА ДА НЕ ТИ Е УНСС КОНВЕЕР НА ПОЛУГРАМОТНИ НЕКАДЪРНИЦИ. ТЕ ВЕЧЕ И ЛЕКАРИТЕ ЗАПРИЛИЧВАТ НА ТЯХ
348
7
 
0
 
! Отговори
Теди преди 12 години
Вниманието, което това правителство обръща на здравеопазването е поредното предимство пред предишните управляващи!
347
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов е винаги харизматичен и земен.
346
5
 
0
 
! Отговори
... преди 12 години
Добре го е казал!
345
2
 
6
 
! Отговори
na преди 12 години
фона на 41 % неграмотното младо 15-годишно поколение , не знам какво би могло да се произведе след 4-5 г. от него... черноработници по цял свят най-много
344
5
 
1
 
! Отговори
Фичо преди 12 години
Tука всички говорите за едно и също нещо без да сте прочели статията.Той Бойко си го е казал, ама помията вече се лее.ЧЕТЕТЕ => Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди. => От тези 20, 10 остават в България колкото са необходими и 10 отиват навън.Къде е проблема?Браво на Бойко.Дано осъществи тази идея :)
343
0
 
6
 
! Отговори
Тони преди 12 години
По-голяма простотия не очаквах да чуя.Вместо правителството да осигури условия за завръщане на нашите специалисти в страната-да изнесем и тези които са останали.Бойко,Бойко,къде ти е ума?
342
0
 
7
 
! Отговори
БГ-ЛЕКАР преди 12 години
За онзи пиян тип, дето цитира медийни простотии мога само да съжалявам, пък ще се радвам да го видя на летището, само че като го заболи някъде нещо и няма кой да му изпише Виаграта, дано се сети, какво е писал тук. Някой да е прочел, някъде, някой лекар да е спасил живот или да е поставил рядка диагноза - НЕ! Това май само Д-р Хаус го може - с такива мнения на медиите - само за корупция, пострадали пациенти и т.н, мнението на простоватичкия български, телевизионен зрител ще е такова.
341
0
 
6
 
! Отговори
kak преди 12 години
точно ще печели държавата от износа на лекари ? като по татово време ли ? ще ги продава и ще си присвоява половината от възнаграждението им ли ?пълни дивотии... то не останаха българи в държавата, ние изнасяме българи по цял свят
340
1
 
7
 
! Отговори
водно конче преди 12 години
Бойко, ние и сега произвеждаме и изнасяме лекари и медсестри. Разликата с Германия е, че горките германци не са останали без коли и да разчитат само на каруци. И значи искаш да изнасяме дипломираните специалисти? А тук да останат неграмотните, паразитиращи върху социалната система кърлежи? Не може ли да стане обратното? Изнасяме ***, внасяме специалисти? Или казано с други думи - да върнем собствените си специалисти, изнесли се през последните 21 години.
339
0
 
2
 
! Отговори
ЕЙ- 345 преди 12 години
Ей- 345- МЛЪКНИ бе, мафиотска ***!!!
338
1
 
2
 
! Отговори
Тити преди 12 години
"Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари. В България обучението по медицина е много добно. Няма нищо лошо в това български лекари да ходят да работят в чужбина.
337
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова ли затваряш болници, идиоте?За да изнесеш останалите без работа лекари ли?
336
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
344. пиши на български ве ***!
335
8
 
1
 
! Отговори
Михаил преди 12 години
Хубаво е, че това Правителство инвестира толкова много в образование и здравеопазване. Това е инвестиция в хората на България и в нашето бъдеще. За това ще бъде чудесно, ако повече избиратели подкрепят този работещ управленски екип и на следващите избори.
334
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА ВЪРВЯТ КЪДЕТО СИ ЩАТ "БЪЛГАРСКИТЕ" "ЛЕКАРИ". ЩЕ ЗАРЕВЕМ ЗА ТЯХ. НИЕ И С ТЯХ СИ ИЗМИРАМЕ КАТО МОМИЧЕТО С ОТРЯЗАНИТЕ СЛИВИЦИ ИЛИ МЪРТОВОРОДЕНОТО ЗДРАВО ДЕТЕ НА ОНАЯ ***,ЗАЩОТО "ДОКТОРЪТ" БИЛ ПИЯН НА РАБОТА. ЗАМИНАВАЙТЕ МИЛИЧКИ И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ. ЩЕ ВИ ИЗПРАТЯ С ОГРОМЕН БУКЕТ НА ЛЕТИЩЕТО И ЩЕ МАХАМ ДОКАТО САМОЛЕТЪТ ИЗЧЕЗНЕ. И БЕЗ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ВАС,С ДВЕТЕ ЛЕВИ РЪЦЕ. ИМА КОЙ ДА НИ ДЕРЕ КОЖИТЕ КАТО ЗАМИНЕТЕ. НЕ СТЕ САМО ВИЕ. БЪДЕТЕ РАХАТ!