Германия изнася коли, България – лекари

Ще произвеждаме още медицински кадри, готви се Борисов
Обновена: 12 юли 2011 17:41 | 12 юли 2011 17:41,
370
Германия изнася коли, България – лекари
Бойко Борисов откри нов Аудиторен комплекс в Медицински университет – Пловдив. Снимка: БТА

"Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари”, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

Той обяви, че не вижда лошо в това българските специалисти да работят в чужбина. Според него държавата може да печели от изнасянето на медицински лица за други страни.

"Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди”, каза Борисов пред студенти на Медицинския университет в Пловдив, където откри новата сграда на висшето учебно заведение.

"Ние също взимаме чужди мениджъри да управляват наши фирми, но в страните си те не казват, че идват в България, защото даваме по-високи заплати”, продължи разсъжденията си премиерът.

След въпрос на Dnes.bg Бойко Борисов взе отношение и по казуса със затворената болница в Девин заради дълг от милион и половина лева.

"Държавата ще помогне на лечебното заведение, при условие че човекът, който е отговорен за източването на болницата, подаде оставка”, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът не конкретизира чия е вината за затварянето на девинската общинска болница и лишаването на 30 хиляди души от медицинска помощ.

Според здравния министър д-р Стефан Константинов лечебното заведение може да бъде спасено, при условие че се преструктурира в медицински център. Така ще получи два милиона лева европари.

"Не е необходимо Девин да развива всички видове медицина, нужни са легла за болните и реанимобил, който да ги транспортира”, коментира министър Константинов.

От болницата в Девин коментираха, че ако бъдат преструктурирани в медицински център, ще разполагат с не повече от 10 легла, а болните ще трябва да се изписват след 48-часов престой.

В същото време прокуратурата в Смолян продължава разследването срещу бившия директор на лечебното заведение д-р Чавдар Маринов заради безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
7
 
! Отговори
Станислав преди 12 години
Не е виновен Бойко, а тези които му повериха управлението на държавата. Не че няма свестни партии и хора. Има ги но не им се дава достъп до медиите държани на конци от управляващата криминалолигархия. Просто трябва да се мисли и да се търси човекът или партията за която да се гласува. И още нещо непостижимо за днешния ни манталитет: ние трябва да се научим сами да си правим партиите, а не да ни ги правят. Партии създадени от обикновени хора и лидери тръгнаи от най-долу - това е спасението.
272
0
 
7
 
! Отговори
до 275 преди 12 години
Какво са виновни хората в Сибир или Мачу Пикчу , та да им пращаме Бойко ?
271
0
 
16
 
! Отговори
РАЗБРАЛ преди 12 години
Е сега разбрах защо министърът строи пътища, всичко си дойде на мястото - хубави магистрали за по-бързо извозване на пациентите: от града до болницата и от болницата - до гробищата...Едно камикадзе им трябва на тия всичките в Парламента!!!
270
2
 
4
 
! Отговори
Неуважаеми уФсе преди 12 години
Ще изнасяме каквото произвеждаме.Дали Боко или хамстера са начело вие си оставате некадърници и невежи....справка нивото на образованието ни
269
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не го ли разбрахте бе герберчета, Боко не е алтернатива на Серго, а неговото продължение???! А е генерал, щото агент Гоце го направи такъв за един ден... Преди това беше обикновен пикльо-лейтенант...
268
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя е интересен екземпляр...Мозъка му е само в гръбначния стълб...Всичко останало е само лой...Действа само само с условни рефлекси!
267
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво излиза. Бойко Борисов, който обещаваше да се бори с престъпността и много му повярваха всъщност е мафиот, пране на пари, контрабанда с амфетамини, контрабанда на цигари, връзки с мафията, *** на Валентин Златев, съмнителни връзки с руската мафия. Нищо ново за Бойко Борисов, отдавна има информация за тъмното му минало, но сега поне знаем, че извън България знаят много добре кой е Бойко Борисов. Остава и в България гумените глави които гласуват на избори да проумеят кой е Бойко Борисов.
266
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо е ако начело на държавата е: 1. Човек забъркан в криминални деяния; 2. Зависим от интересите на Русия и от червен бизнесмен; 3. Без подходящо образование; 4. Без подготовка; 5. Без принципи; 6. Неспособен да поема отговорност, прехвърлящ вината винаги върху други.
265
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рапоне,ти си много ***!
264
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да изнесем правителството на ГЕРБа в СИБИР ,или на Мачо Пикчо в царевицата...*)))
263
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А компира иска да ги прави ОВЧАРИ!
262
2
 
7
 
! Отговори
НН преди 12 години
Да си запазим лекарите, а да вземем да изнесем цялото правителство начело с ББ, ама къде ли ще ги вземат?
261
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Германия изнася КОЛИ,а България изнася ПРОСТИ'УТКИ!
260
0
 
4
 
! Отговори
el преди 12 години
Nqma li edin dobar LEKAR v Balgariq/ ptredi da zamine v chujbina/da pomogne na bolniq Boiko?Boje,pazi Balgariq!
259
1
 
22
 
! Отговори
kkk преди 12 години
Тоя път Бойкооооооооооооооооо,много се изложи!Аз съм един от самоизнеслите се доктори и въпреки,че имам огромна заплата и перфектни условия за работа си мечтая да ги имах в България!!!!!!!!!!!!!!!!Синът ми учи в чужбина и си мечтае да се върне в България!!!!!!!!!!!!!!!!!И истината е ,че нашето образование всъщност МНОГО куца!
258
2
 
36
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
Тоя човек има сериозни умствени увреждания.
257
0
 
19
 
! Отговори
Доктор преди 12 години
Прокуратурата разследвала бившия директор на болницата, който междувременно стана Директор на Дирекция "Медицински дейности" в Министерство на здравеопазването. И това, ако не е цинизъм...
256
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов не помни на обяд какво е ял... вие искате да помни какви глупости е говорил преди няколко седмици...
255
0
 
44
 
! Отговори
ОХ,АМАН ОТ ТОЯ преди 12 години
ВИЖТЕ МУ ЛОГИКАТА НА ТОЗИ ИСТИНСКИ ***. ДОПРЕДИ ИМА НЯМА МЕСЕЦ, ЩЕШЕ ДА СПИРА ПОЛУЧИЛИТЕ ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ ДА РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА,ДОКАТО НЕ СИ ПЛАТЯТ СРЕДСТВАТА ЗА ОБУЧЕНИЕТО ИМ НА ДЪРЖАВАТА.СЕГА ПЪК ЩЕ ИЗНАСЯМЕ КАДРИ.НЕ САМО ТОВА,АМИ ЩЕ ГИ ОБУЧАВАМЕ И ЩЕ ГИ ИЗНАСЯМЕ.СЪЩО КАКТО ГЕРМАНИЯ ИЗНАСЯ КОЛИТЕ СИ.ТОЯ *** ПРОДЪЛЖАВА С АБСУРДНИТЕ СИ СРАВНЯВАНИЯ- ОТ КУЧЕТА,ВЕЧЕ СМЕ КОЛИ.ОООХ,***.КОЙ,КОЙ ТИ ДАДЕ ТАЗИ ВЛАСТ,НЕЩАСТНИКО
254
1
 
29
 
! Отговори
преди 12 години
Само в България премиерът може да изръси подобна мисъл, а електората ("матрияла") да му се радва. Изберете си го пак!