Цветанов е силен, защити го Цачева

Според нея моралът на депутата не е функция на един плик
Обновена: 14 юли 2011 15:06 | 14 юли 2011 09:20,
155
Цветанов е силен, защити го Цачева
Цецка Цачева против облагането на парите в плик. Снимка: БТА

Цветан Цветанов няма нужда от защита по време на дебатите по третия вот на недоверие срещу правителството, защото е достатъчно силен сам да изложи тезите си.

Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева пред bTV в коментар на заявените от опозицията намерения да иска сваляне на кабинета заради провал във вътрешната политика.

Шефът на Народното събрание каза още, че в сряда вечер изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила да излезе с декларация, с която да заяви изричната си подкрепа за министъра на вътрешните работи.

"Той е първият, който води битка със сивата икономика, с "октоподите", с "банди за отвличания", категорична бе Цачева.

За парите в плик и морала на депутатите шефът на парламента обясни, че всеки депутат има нужда от средства, за да покрива разходите си по служебни пътувания и да заделя за благотворителност.

Според нея използваните за такива цели средства не трябва да бъдат облагани с данъци.

Скандалът тръгна, след като лидерът на РЗС Яне Янев разкри, че всеки месец народните избраници получават безотчетно сума, равняваща се на 2/3 от заплатата им.

Още по темата

"Моралът не е функция на някакъв плик, а е съизмерим с паметта на депутата", отсече обаче Цачева.

"Недопустимо е по такъв начин да се обругават народните представители и институцията на парламента", категорична бе шефката на парламента.

Тя изрази несъгласието си с твърдението, че въпросните пари не се отчитат никъде, и призова шефовете на парламентарни групи да покажат отчетите, с които би трябвало да разполагат.

"Аз нямам правомощия да проверявам отчетите на парламентарните групи, защото НС се контролира и от Сметната палата, и от вътрешни одитори", допълни председателят на институцията.

„Партиите трябва да получават субсидии, за да не бъдат зависими от икономически групировки. В противен случай се стимулира сивата икономика”, така Цецка Цачева коментира темата дали политическите формации трябва да получават пари от държавата.

Председателят на НС подчерта, че ГЕРБ ще даде 1,3 милиона лева от субсидията си за благотворителност и по-конкретно – за лечението на нуждаещи се деца.

Относно проваленото приемане на закона за конфискация на имуществото, предложен от Маргарита Попова, Цачева беше категорична, че няма бламиране на министри.

„НС си свърши работата, темата бе обсъдена в постоянните комисии, имаше дебати и бяха спазени всички процедури”, заяви Цачева.

Шефът на НС каза още, че материята е нова и сложна, а предложените от правосъдния министър Маргарита Попова законови мерки „имат нужда от ремонт и той ще бъде направен”.

„Няма драма по въпроса”, категорична бе Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партиите да се самофинансират. Като са толкови велики и си мерият непрекъснато *** каква членска маса имат, да събират членски внос и да се издържат. Аз не искам от данъците, които плащам, да се хранят някакви си измислени политици. А колкото до зависимостта им от сенчестия бизнес, това, че получават пари от държавата, съвсем не означава, че не са зависими от групировки. А Цачева да си ходи в Плевен, че освен липсата на качества, физиономията й не е представителна.
71
2
 
3
 
! Отговори
АЛЕКСАНДРОС ПЕТРАКИС преди 12 години
az като грък, одобрявам парите на нашите български колеги,нека всеки вулгар да си докарва като депутатис-ЕТНИКОС АНАПЛИРОТИС
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 58. Да ама държавата се и полицията се управляват от мутри.
69
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
правителството ще изкара дори още един мандат след този ТАКА ЧЕ другари не се напъвайте
68
4
 
14
 
! Отговори
riddle преди 12 години
Да бе, силен е.... Ама в купуването на имоти.
67
17
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Имали Гербаджий тук ?ръчичка горе: ДАръчичка долу: НЕ
66
0
 
4
 
! Отговори
DO KUTEV преди 12 години
AAA ZNACHI SLE DZBORITE PAK STE ROVIM PO KOFITE A VIE STE SI VZIMATE PLIKCHETATA
65
14
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Сега е супер,за първи път от 21 години да видя някой да прави нещо в тази държава...може да крадат но и правят
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моралът на Цветанов не се измерва в пликове, а в ключове... от апартаменти. Като всеки морален човек след като бе уличен, че ОТКАЗА контрол пред парламентарна комисия, и единственият контрол срещу него е от НАП, тоест от орган, чийто ръководител може да бъде сменен от Министерски съвет. От зависим орган. След като дори зависимият орган след куп галиметика, се наложи да признае,че има несъответствие за някакви си 100 000 ина хиляди, като морален човек, г-н. Цветанов излезе с твърдението, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ с никакъв документ с достоверна дата, че бил получил парите от тъстата... Новият морал баце.След като министъра на финансите и шефът на митниците обвиниха Цветанов, че зачщитава канали за контрабанда, като морален човек Цветанов се скри от контрол ..... отново.След безкрайните операции на полицейско насилие, което във всяка нормална държава води до оставка на ръководния орган, г-н. Цветанов не само не пое минимална такава, но дори и полицейските служители, които са извършили престъпление по българския закон, НЕ БЯХА РАЗСЛЕДВАНИ.Новият морал не се измерва в пликове... като традиционалист бих го измервал в килограми ***.
63
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На един ***,като искаш да му кажеш,че е глупав,без да го обидиш - кажи му , че е силен!
62
4
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
до 61Абе ***,ти на колко години си,не ми говори сега какво било а виж какво е било преди..
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли значение мотива на Янев.Герб обеща нов морал,къде е,пак пликове с безотчетни пари,когато хората изнемогват,пак празни банки в парламента.Събират се само когато става напечено.
60
5
 
20
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
ти на кой свят живееш............а ББ какъв е ...МУТРА. Точно сега живееш в мутренска държава. Преди ги имаше, но не бяха във властта. А сега държавата е тяхна.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и всеки човек има нужда от средства
58
1
 
17
 
! Отговори
bai преди 12 години
"Дупедатите" и идея си нямят, кякво е това нещо морал. Това за ядене ли е, за крадене ли е ....
57
14
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Да е жив и здрав Цветан Цветанов,по добре полицейска държава от колкото мутренска държава.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне Янев е една хитра лисица,която "дебне около кокошарника "
55
0
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Човече БРАВО ! Не мислих че ще доживея да си сложиш кирилица на компютъра :D
54
4
 
5
 
! Отговори
DO 53 преди 12 години
PRAV SI DA IZTIPOSAT ONIA PEDI STANISEV
53
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Яне Янев защо чак сега казва за тези пари ? Преди 2000 -та година като ги прибираше тези парички си мълчеше.Ако мисли че с този трик ще получи народна любов май се лъже.Дали ще го вземат за директор на някой консервен комбинат - такъв беще години наред докато Георги Марков му освободи поста на председател на партията.Защо тогава не размаха плика ? или още беше гладничък депутат радващ се на евтини кюфтенца.