Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ

Страната е изправена пред най-тежкия вот от 20 г., смята той
Обновена: 23 юли 2011 16:35 | 23 юли 2011 13:02,
599
Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, ГЕРБ грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към БСП, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори – президентски и местни, са решаващи за съдбата на БСП.

Това бяха двата основни акцента в доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-я конгрес на социалистическата партия.

В изказването си БСП лидерът се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

„Трябва да потърсим партньорство, защото демокрацията е в опасност. Нека някой не си мисли,че това е нов Отечествен фронт – над страната е надвиснала сериозна опасност, която трябва да пресечем, да се мисли за национално спасение”, призова той.

Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, каза Станишев и призова съпартийците си за пълна мобилизация – „не към формално, а действено единство“.

Лидерът начерта два сценария за БСП след изборите наесен – при победа – добра стартова позиция за следващия парламентарен вот, но при слабо представяне и загуба – затъване на партията и вътрешни борби, които ще я докарат до второстепенна политическа сила.

Той определи предстоящите избори като най-тежките за последните 20 години, защото ГЕРБ, които определи като „всеядна партия“, са опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Още по темата

По думите на Станишев управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Той прогнозира, че срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи и черен пи ар „до дупка“.
 
ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев. По думите му всеки, избран за президент, от ГЕРБ, ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов.

Относно кандидата за „Дондуков“ 2 Ивайло Калфин, лидерът на БСП бе категоричен, че той няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности.

Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза, изтъкна Станишев, отговаряйки на противниците на непартийната кандидатура.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уф и тоя някой от аонсу му е казвал кво да говори. Да се чете: Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, бесепе грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към ГЕРБ, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори президентски и местни, са решаващи за съдбата на България. Най-добрия комунист е мъртвия комунист!
21
7
 
64
 
! Отговори
Джон Ленин преди 12 години
Тъжното е, че има жалки и глупави хорица, които гласуват за тези *** от бсп. Докато тези хора са тук, ще ни тежат като воденичен камък.
20
5
 
46
 
! Отговори
a3 преди 12 години
do kyde ni dokarahte vie 4e iskate GERB DA NI OPRAVI. OT TINIATA NE SE I3LI3A TOLKOVA LESNO SERSEI4O
19
5
 
67
 
! Отговори
Veronika преди 12 години
Абе Станишев ли е за приказка, та е седнал да критикува? След червено-жълтурско-турското управление се чудех въобще ще остане ли държава. То не беше крадене, то не беше лапане, ама хайдушко, нагло, въобще не се криеха и притесняваха, вярваха си, че са всемогъщи и почти вечни. Добре, че се намери някой да им стъпи на шията и да им потърси отговорност. Е, съда е на страната на крадците, но все пак не смеят много да се развяват. А Станишев, за да напомня че някъде все още мърда, се прави на политик
18
5
 
54
 
! Отговори
Аполитичен преди 12 години
БКП-БСП са жесток ужас, от там се родиха всички мафии, те създадоха турската партия, техният президент даде на турската партия мандат да управлява България. Лошото е че ГЕРБ не само са тяхно съчинение, но и буквално са слугите или потомците на слугите на Живков. Какъв ни е избора освен low cost в западна посока?!!!
17
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая *** гнида забрави ли, че под неговото псевдо-управление българия тръгна назад, не напред?плъх, без трудова книжка, хрантутник на партията от зачеването си, олицетворение на най-противното в младата политикадори неговите не го искат вече, ще ходи да обединявав други условия можеше да мине за комедиант
16
6
 
60
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Какъв страх ги е обхванал другарите - днес 47-ми конгрес - до изборите още 4-ри конгреса да ги видят, да се сетят за тях.Жалки мишоци с къса памет.Кой ще им се върже ?
15
62
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тройната коалиция можеше да крадат ,но поне увеличиха многократно пенсии и заплати.Не закриваха болници и оставиха 8млр.лева.Имаше и много по-добри условия за бизнеса и чуждите фирми инвестираха в България.Сега само се хвалимс най-ниските данъци , ама не съм чул някой да инвестира в България.Като гледат чужденците, колко Б.Б е постоянен в своите намерения ,направо ни заобикалят ,колкото се може по-надалече.
14
7
 
82
 
! Отговори
Гонорей преди 12 години
Дано тези жалки *** да ги няма в следващия парламент. Това е единствения полезен за бъдещето на България вариант.
13
7
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не всички комунисти са терористи,но всички терористи са комунистисправка - църквата Света Неделя - София
12
12
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравления за Станишев! В доклада е казана цялата истина за състоянието на България в момента. ------------------А преди момента що не казва нищо за ограбването на България, за 500 хиляди българи измрели от прехода от глад и мизерия? Кой е виновен? ВИНОВНИ СА БЕСЕПЕ И КЛОНИНГИ!
11
3
 
71
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Що не си вземете стая?
10
6
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, пази си мъдрите мисли за Бузлуджа, че там няма да има кво ново и оригинално да кажеш и ще трябва да мълчиш като eб.н г.з.
9
10
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНИШЕВ САКЧА С НАШИТЕ ЛАФОВЕ,ГРУПИРОВКА ? БОЖЕЕЕЕ,БСП ПЪК СА БАНДА ЗА ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА
8
12
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Краднишев,измитаи се в анадола,*** такъв.Широк фронт да ти разпори ***,мазен долен хомо
7
13
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво ни занимавате с тея *** крадливи! Партията вече не е народа!С тея темпове на измиране на електората им това може да им е последния конгрес!
6
107
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравления за Станишев! В доклада е казана цялата истина за състоянието на България в момента.
5
11
 
113
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунист да ми говори за духовност?! Заради 50-те години атеизъм сега българите нямат ценности. Пийнье, ийединье и йебънйе не са ценности.Национален предател говори за Левски и Ботев.
4
4
 
36
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Алоооо, политиците, вие новини гледате ли, ум имате ли ?! Хайде спрете се за малко, пък помислете какво ще променяте в живота на народа и държавата, че виждате какво става по света / че и у нас не е по-розово/ ! Стига с това кой какъв бил, онзи какъв бил - дайте да решим как ще бъде !!!! Аааама ха !
3
115
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не на физкултурници и пожарникари да ни управляват.Не на новатамафия.Замразиха ни доходите за 4 години,а ни обещаваха средноевропейскизаплати.На 23.10.2011г. да гласуваме против Герб, за да им покажем,че евреме да си ходят.0 2 Отговори37947