Отнети са лицензите за данъчни складове на Лукойл

Решението на Агенция "Митници" е влязло в сила вчера
Обновена: 27 юли 2011 17:55 | 27 юли 2011 08:48,
467
Отнети са лицензите за данъчни складове на Лукойл
Снимка: Агенция "Митници"

Агенция "Митници" отне лицензите за данъчни складове на "Лукойл", съобщиха от ведомството.

"С решение на директора на Агенция "Митници" се прекратява действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД", гласи съобщение на сайта на агенцията.

Решението е връчено на дружеството на 26 юли 2011 г. и влиза в сила от тази дата.

Още по темата

Пред БНТ шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви, че лицензът се отнема, защото производството не отговаря на изискванията на Закона за акцизите.

Още в средата на юли той намекна, че ако "Лукойл Нефтохим" не върже измервателните си уреди със системата на митниците, ще спре работа.

Танов обясни, че законът позволява на рафинерията всичко, което се намира в завода, да бъде преработено в готов продукт, но по-нататъшна дейност няма да има.

Той обясни, че вече 15-и ден служители на митниците проверяват Лукойл, след като стана ясно, че там няма монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Според Танов единственият начин да се възобнови производственият процес оттук нататък е след като се монтират измервателните уреди, от компанията да поканят представители на митниците, които да проверят и евентуално да бъде върнат лицензът за производство.

По-късно днес представители на Лукойл ще се срещнат с вицепремиера Симеон Дянков, за да обсъдят бъдещето на рафинерията.

Преди време Дянков също обяви, че лицензът на "Лукойл Нефтохим" ще бъде отнет, ако не се изпълняват изискванията по закона за акцизите и данъчните складове.

Според вицепремиера дори това да се случи, в страната няма да настъпи криза за горива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още по темата: ЛукойлАгенция Митници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
2
 
15
 
! Отговори
до 427 преди 12 години
При Тато бензина беше 15 ст. за държавните коли и 1лв за народа! Нафтата за комунални цели 23 ст за народа, а за държавните предприятия - 8ст. Отделно че получавахме нефта срещу "преводни рубли", а изнасяхме готова продукция за долари! Само че Горби ни удари по ръцете и от 1987/8 си плащаме нефта с долари, нищо че СССР и Варшавския догвор ги имаше! Като не помните, поне не лъжете!
420
0
 
10
 
! Отговори
до 435 преди 12 години
от Плама не остана нищо че да работи! А находището в Дъбник е известно одавана и капацитета му е смешен.
419
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли си мисля, че Дянков и Танов няма да тръгнат срещу Борисов, а последния и първа дружка със Златев. Цялата постановка ми се струва с две основни цели:1. Изчистваме името на Борисов за връзките му със Златев2. Цената на горивата скача и прибираме повече ДДС и акциз
418
6
 
16
 
! Отговори
brem преди 12 години
Новината за отнетия лиценз на монополиста, съчетана с новината за даване на нова концесия за проучване на нефтеното находище край Долни Дъбник, дава основание за искрица надежда, че Плама ще заработи, а от рушветите на Лукойл за затварянето на Плевенската рафинерия най-после няма да има "полза". Браво на правителството!
417
0
 
27
 
! Отговори
батман преди 12 години
Можело значи.......Но,ако излезе врътка,мислете му на есен...
416
3
 
8
 
! Отговори
do 428 преди 12 години
Kaкакво и да е реакцията - нищо хубаво няма да видим! Който не целува ръка на време - после целува дирник! - народна поговорка!
415
14
 
14
 
! Отговори
Адриан преди 12 години
Цялата работа е един фарс. Валентин Златев е неформалния премиер на Република България. Бойко Тиквата е едина пионка на която постоянно са и дърпани конците от други лица, стоящи в сянка...
414
7
 
6
 
! Отговори
това е преди 12 години
Е ,И? ПОРЕДНИЯ ПИ АР НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,ОТ КОЕТО НИЩО НЯМА ДА ПОСЛЕДВА,ВЪПРЕКИ ЧЕ Е СЕРИОЗНО ДАНЪЧНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.ДА НЕ БИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОКО,ПРИЯТЕЛЯ НА ВАЛЬО,ДА ОТНЕМЕ "ЛУКОЙЛ" В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА.МАЛКО ШУМ ЗА ЗАСПАЛАТА В ЖЕГИТЕ ПУБЛИКА,С НАДЕЖДАТА ДА СЕ КАЧИ РЕЙТИНГА НА ТИКВАТА,КОЙТО ПОУВЕХНА.ПАДНА ДО ТАМ,ЧЕ ХОДИ В СТУДИОТО НА НАЙ-КОМПРОМЕТИРАНИЯ "ЖУРНАЛИСТ" КОЛЬО ***,БЛИЗЪК НА ДПС.ТАКА,ЧЕ ВСИЧКО Е МНОГО ШУМ ЗА НИЩО.КОЛКОТО ДО ЕВЕНТУАЛНИ ЗАГУБИ ЗА ВАЛЬО-СПОКО НИЕ ПОКОРНО ЩЕ ГИ ПЛАТИМ.
413
9
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Когато съдът постанови, че лиценза е отнет противозаконно съгласно еди кой си закон - тогава всички ще плащаме за вреди и пропуснати ползи от компанията ... свят ще ни се завие от сумите ... баси *** работа ... като е нарушил закона да го съдят персонално да му наложат глоби и т.н., а не да си правят имидж на гърба на данокоплатците като лишават хората от работа и средства поради спиране на производството ... аман от измамници /политици/
412
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лукойл, ***, всичко това е руска мафия и трябва да се ликвидира. Черноморието трябва да е българско.
411
1
 
8
 
! Отговори
vrv преди 12 години
Според мен това е отговор на заведеното от руснаците дело миналата седмица на АЕЦ Белене. Сега ми е интересно какво реакция ще последва.
410
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цените на бензина в България са по-висока от всички други страни в Европейския съюз! Защо това никой не го коментира! При Татоо имахме най-евтиния бензин
409
4
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Брей, че лоша власт дойде... Та кой нормален Мафиот и дори дребен Мошенник не би искал да се махнат полицайчетата Вижте ги какво правят:- Натискат съда да съди разбойниците, А НЕ ДА ДЕЛИ С ТЯХ ПЛЯЧКАТА, те пък се поуплашиха и не взимат както преди две-три години, а какви съдий и прокурори имаше и колко яко вземаха. - Дори без капка срам и свян посегнаха на Символите на Българската Демутрокрация... - Борчетата..., а те вече са кой бизнесмен кой депутат, кой кмет!!!- Сега посегнаха на ЗЛАТНАТА КРАВА, НА СВЕТАЯ СВЕТИХ НА МАФИЯТА ЛУКОЙЛ- Не власт, а терористи...!Изгониха "символите" на преходаот "работните" им места - магистралите и отвличанията..., разбиват им "честната" търговия с наркотици и контрабандни цигари..., развалят заменките, разбиват схемите по ДДС, дори на бинзиностанциите им (без касови апарати) посегнаха... - Сега с новия закон за Гражданската конфискация, посягат на бентлитата им..., искат да запорират къщите на лъскавите им мадами..., че посягат и към прогимназийте и хотелите на "бедните" им дечица... Явно на тези "кръвопиици" не им стига, че изгониха "личните" им полицаи и митничарчета, сега налитат дори на ЛИЧНИТЕ ИМ ДАНЪЧНИ ИНСПЕКТОРИ..... - Къде е тук човечността..., правата на човека... Какво доживяхме, боже-е-е, какво доживяхме... Да опозоряват така символите на прехода...!!! А момчетата аха, аха, да преминат в "бялата икономика"... и какви данъци само щяха да си плащат... По 20% от "магистралните" заработки..., по 30% от отвлечен душманин..., па като от новата власт не искат, както от триглавата ламя да прибират тези пари..., можеха да ги внасят в хазната...Добре, че още не са посегнали на хилядите фалшиви казина... и Лихварски къщи, кой знае защо наречени чужди банки Все пак трябва да уважаваме чуждестранните и нашите "честни частници"..., а и не може да оставим нашите съвсем без доходи... Дечица хранят...!!!
408
1
 
4
 
! Отговори
Бат Ви Бойко преди 12 години
мътиме водата за риболов :) спокойно шарани всички ще Ви хванем :)
407
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВАШЕ ОТ ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!!
406
1
 
3
 
! Отговори
До 422 преди 12 години
Аз работя там и ще съм в отпуск целия август ти ми викаш лъжец.Аз ли знам или ти
405
1
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
И 418, и 421 са нагли лъжци. :)))
404
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде стига сте се чудели-от 1.08 рафинерията спира за един месец планов ремонт.Така и така няма да работи да се замръчка малко връзката Борисов-Златев пък и овцете от ГЕРБ да повярват ,че лидерът им е честен и почтен-е милионер но от честните не като ония милионерите от БСП.Само за сведение на овцете ако спре нефтохима от продънения и без това бюджет ще изчезнат стотици милиони приходи месечно,а ще намаже мафията на митниците.
403
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Интересно как ще се оправдават след време главите от Лукойл, след като цените утре други ден започнат да падат... Има Лукойл - има високи цени....
402
7
 
3
 
! Отговори
Българе преди 12 години
Той и Мишо бирата беше с отнет лиценз, ама Бойко каза да не го закачат!Е сега ще има истинска контрабанда! Лукоил даже няма и да се прави че плаща данъци, щото Боко ги паза, обещал е човека!