Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"

Финансовото министерство не обявява причините
Обновена: 28 юли 2011 11:09 | 28 юли 2011 10:46,
213
Пропадна срещата при Дянков за "Лукойл"
Опустелият портал на пристанището на "Лукойл Нефтохим". Снимка: Булфото

Предвидената за днес среща между министъра на финансите Симеон Дянков, ръководството на Агенция "Митници" и представители на "Лукойл Нефтохим" няма да се състои.

Актът за отнемане на лиценза на данъчните складове на Нефтохим остава в сила.

Това лаконично съобщение бе разпространено от пресцентъра на финансовото министерство.

Още по темата

За днешната среща заговори премиерът Бойко Борисов, който вчера в късния следобед обяви, че при вицепремиера Дянков отново ще се проведе среща в опит за намиране на изход от така създалата се ситуация с отнетите лицензи.

Борисов даже заговори за нов гратисен период, който да бъде отпуснат на "Лукойл", за да монтира измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

От вчера производството в рафинерията постепенно спира. В нефтопристанището на компанията има един танкер, който продължава да разтоварва суров петрол, но няма да товари гориво.

От снощи у нас е и делегация на руското ръководство на "Лукойл" за преговори с българското правителство. Такава среща обаче днес явно няма да се проведе.

В крайна сметка последната официална позиция на премиера по казуса "Лукойл Нефтохим" е, че компромис няма да има, а когато рафинерията изпълни всички изисквания на закона, компанията може да кандидатства отново за лиценз.

Вчера вицепремиерът Симеон Дянков успокои, че без значение дали рафинерията работи, криза с горивата в страната няма да има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марш руски разбойници, не ви щем в БГ
130
6
 
7
 
! Отговори
кака преди 12 години
Разбрах, че всички дето не си примират по ББ били комунисти. Питам обаче имали тук живели в началото на 90-те, които да помнят ужаса на опашките и липсващото гориво по бензиностанциите. Ако тези сценки от селски вечеринки доведат пак до това, ще бъдем потърпевши на невероятен, пореден геноцид над българския народ. Некомпетентност ли е, арогантност ли е, що е?
129
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко зависи от това на кого вярваш. Аз мен ако питаш Трайков по му прилича да е гей ;)
128
1
 
8
 
! Отговори
3333 преди 12 години
какъв системен риск бе тъпчо!лукойл е заплаха за нациналната сигурност!не може една компания да диктува правилата в държавата!никакъв лиценз повече!гориво има колкото искаш!само Петрол може да задоволи нуждите на страната от внос
127
5
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
манията за власт на всяка цена е страшна!Манияците стават диктатори! тошо ще бледнее след бойковия култ към личността!
126
1
 
1
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Специално за теб ще е добре и на 5 лева да ти го дават бензина. Само и само да си прецакан по-прилично.
125
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще си починем една седмица, ще вдигнем цената на горивото, пък и за Боко няколко пункта към рейтинга - мислеше си Златевчето и доволно потриваше ръце.
124
7
 
9
 
! Отговори
MADE IN BG преди 12 години
икономиката се срива, цените скачат главоломно, а Боко Инглиша прави далавери с олигарси, полуолигарси и полулегални
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гея пак излъга:Следващият планов ремонт в "Лукойл" трябвало да е през 2013 година. Така Трайков опроверга твърдението на Сергей Станишев, че това е "добре подготвен театър" и коментира: В тяхното управление той е участвал в далеч по-долнопробни сценки.
122
4
 
5
 
! Отговори
хихи преди 12 години
Абе, баламурници, Ваньо Танов ли ви пази интересите вече, бе. А размърдайте малко пихтията в тия тикви и вижте какво се случва всъщност. То вече не на ***, ми на права лопата се ловите.
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лукойл и рафинерията - българските Лемън Брадърс! Те са "too big to fail" и представляват СИСТЕМЕН РИСК ЗА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА И ДЪРЖАВА!Знаете какво стана със САЩ и световните икономики след фалита на Лемън Брадърс! Дали не ни чака същото и след затварянето на рафинерията в Бургас и Лукойл? Лукойл е най-голямата българска компания! Лукойл внася 25% от данъците в бюджета! Представяте ли си 25%?!? Това е наистина брутално много! НОИ е толкова фалирала че вече 60% от пенсиите се изплащат от бюджета! Тоест не от пенсионните вноски а от приходите от ДДС и акцизи именно тези пари които идват от най-голямата българска компания! Не случайно американците след Лемън бардърс имат специален израз "too big to fail" твърде голям за да фалира/затвори даже в уикипедиа го има като израз en.wikipedia.org/wiki/Too_big_to_failНе случайно САЩ спасяваха всяка една голяма компания и банка само и само да не фалира и затвори! Тези компании представляват СИСТЕМЕН РИСК опасност зя цялата икономика на съответната страна! Лукойл е точно такава компания!пс Станишев с неговия театър се изложи много! Наистина брутално некомпетентен човек! Не мога да повярвам че тоя безработен гей е бил премиер! Калфин днес го поправи като заяви в ефира на тв7 че театър е невъзможен щото само на седмица лукойл ще губи милиони левове от затварянето им но защо кандидат-президентът на БСП не го беше обяснил преди това на партийният си лидер?
120
0
 
9
 
! Отговори
Nasko до 106 преди 12 години
Много си ***, това което ЛУКОЙЛ внася в бюджета е платено от всички ПОТРЕБИТЕЛИ бе ***, и ДДС и Акциз, Те трябва да Внасят Корпоративен Данък Печалба, ама да ги съжали човек, откакто е "Приятеля"/дето няма приятели? /на Власт/Б.Б/, те са все на загуба...Мъкаааа
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Закона е еднакъв за всички, но има и изключения.
118
1
 
6
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
до 106Абе няма какво да внасят в бюджета руснаците, те всъщност изнасят със шепи от него и България, стотиците милиони ДДС, всевъзможните мафиотски далавери са ОЩЕТИЛИ бюджета в пъти, съпоставено с това, което са "внесли"...Рафинерията трябва да се национализира незабавно, само тогава ще се внася РЕАЛНО в бюджета на държавата, сега лапат само "братушките" и техните лакей в Бг.
117
0
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Правилно! Нали и политиците трябва да живеят добре, и те са хора! ;)
116
4
 
3
 
! Отговори
Компири, преди 12 години
не е пропаднала, а отменена..........90 % от драскачите тук не могат да направят разлика :))
115
1
 
5
 
! Отговори
Корумпиран преди 12 години
Лукойл дава 25% в НАП.Ама защо само в НАП бре товаришчи.Нали знаете, че се дават парички и на физически лица.Хак да ви е сега, като не си внасяте достатъчно, където трябва!
114
5
 
14
 
! Отговори
Керосинчо преди 12 години
Предпочитам да карам с 3 лв. бензин, но да знам, че всички данъци, които съм платил и които влизат в цената на горивото отиват в българската хазна.
113
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плювачите на ведомост при Гея си знаят едно и също-отнемането на лиценза било театър!Като е театър,защо идва за преговори делегация от Русия,другаре?
112
3
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
а бре байно какво отдалечил Болиславова , нали тя и Златев направиха обща фирма , Бойко не обича да дели , сега иска всичко - подъл и неблагодарен човек , реже ръката от която е ял бял хляб - и не само той и глави би рязал но е страхлив ...............