Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!

ГЕРБ би спечелила вота 2 в 1, сочи проучване
Обновена: 10 авг 2011 11:17 | 3 авг 2011 19:01,
624
Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев би спечелил президентските избори, ако той е кандидатът на ГЕРБ.

Това показват данните на социологическо проучване на Центъра за анализ и маркетинг, направено от 18 до 26 юли сред 1332-ма души.

Ако Росен Плевнелиев бъде издигнат за кандидат за президент, за него биха гласували 18,7 на сто от анкетираните, за кандидата на левицата Ивайло Калфин – 12,4 на сто, а за независимия кандидат Меглена Кунева – 12,1 на сто.

При балотаж между Плевнелиев и Калфин, строителният министър би спечелил убедително с 30,4% срещу 16,2% за червения кандидат.

Ако противник на Плевнелиев на втори тур е Кунева, то кандидатът на ГЕРБ би спечелил, но с по-малка преднина – с 27,3 на сто срещу 22,9 на сто.

Според шефа на агенцията Юлий Павлов по-вероятният съперник на строителния министър е Калфин, но все пак всичко зависело от предизборната кампания.

Кандидатът на сините Румен Христов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са
следващите трима според изследването и имат почти еднакъв резултат – съответно с 2,7%, 2,3% и 1,65%.

Атанас Семов от РЗС и Алексей Петров пък участвали на олимпийския принцип, тъй като техният резултат бил под 1%.

55,6 процента от българите са решили със сигурност да гласуват на президентските избори. Ако изборите бяха днес, за кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ без посочено име биха гласували 27,9 на сто от анкетираните.

За кандидатите на БСП биха дали вота си 15 процента, а за независим кандидат декларират подкрепа 14,2 на сто.

Номинация на ДПС за държавен глава би получила 5,4 на сто, а на "Атака" – 3 процента.

Резултатите показват, че ГЕРБ би спечелила и местните избори.

И през юли еврокомисарят Кристалина Георгиева остава най-одобряваният политик – с 54,1 на сто доверие. На второ място е министър Росен Плевнелиев с 47,3 процента доверие, а на трето – премиерът Бойко Борисов с подкрепа от 43,7%.

МВР шефът Цветан Цветанов възвръща доверието си и отива напред с две места и се нарежда веднага след премиера.

Според данните доверието в президента Георги Първанов е намаляло от 39,7 на сто през март на 35,2 на сто през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
3
 
14
 
! Отговори
Мичето преди 12 години
Не знам кво изследват, ама с кой се срещна и заговоря всеки псува боко и цоко...сите гласували за тех се проклинат и се канат никогиш вече да не гласуват за мутро-милиционери ..... па ша видим, иде му края на есен....А иначе рейтингът на Боки и Цвики расте правопропорционално на парите, които е получил социолога от ГЕРБ за да им повдигне меките ***
513
1
 
5
 
! Отговори
Еротоман преди 12 години
Плевнелиев преборва Кунева и Калфин...Чудесно за "тройка", пасват си....
512
2
 
17
 
! Отговори
до дъно чашата преди 12 години
....Но трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.
511
2
 
14
 
! Отговори
А само 25 преди 12 години
Не съм комунист защото съм на 25 години и тези идеали са ми много далечни и непонятни, не съм пристрастен към дадена политическа партия. Съдя по това което виждам по улиците, за това което гледам по новините и съдейки по себе си и съм категоричен, че никога повече няма да си дам гласа на избори за ГЕРБ, защото вече го направих и съжалявам.Тази партия се оказа най-лъжливата надежда на България за спасение от мизерията. Кой каквото иска да си пише и да се хвали какво е направил тия от ГЕРБ са .........
510
3
 
7
 
! Отговори
Цеко ШЛИФЕРА преди 12 години
Каквато и да е коалиция за спасението на БГ от некадърност..... върнаха ни 100 години назад....
509
5
 
8
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Днес обичайно си плюем по Боко, Цуци, Плевнелиев. Къде е пасажа "Конгрешънъл куортърли за Бойко Борисов" и "Управляващата 22 г. комунистическа мафия е поставила ГЕРБ в управлението"? Стана 9:30, а вие още спите!!! На Бузлуджа ядохте кебапчета, нали мързеливци!!!
508
0
 
4
 
! Отговори
До 526 от пс.Кутев преди 12 години
Не знам дали е пагубно, но според мен е невъзможно. Това са двата образа на един и същ феномен (явление)
507
0
 
7
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Защо е нужно президенство на тази омаломощена и бедна държавица. Какво значимо нещо направи Гоцето при осем годишния си мандат? Нищо?
506
4
 
5
 
! Отговори
кгб преди 12 години
Комунистите не обичат да ги наричат комунисти. Гадни позитански комунисти, кой вя знамето със Ленин на Бузлуджа и кой пали петолъчката в 21 век? Болни примити мозъци. Готвите ли се за следизборен конгрес с оставки? Р.Овч. отсега си е написал 11-тата поред оставка, а Серж вече си е стегнал куфарите към родния Херсон.
505
0
 
3
 
! Отговори
А"така Кутев преди 12 години
НАкажИ ги тия твои безделници! Щото аз от сабаАлем две надници съм заработИл, а твоите още ги нЕма, та нЕма. Срещу кого да се заФащам днеска?!
504
1
 
2
 
! Отговори
интересно преди 12 години
в други сайтове пише друго за същото изследване :На въпроса За кандидатпрезидентската двойка на коя политическа сила бихте гласували управляващите отново получават най-висок процент - 27,9%. Кандидатите на БСП имат 15%. Любопитно е, че 14,2% от анкетираните посочват независим кандидат. Голяма част от тях са имали предвид Меглена Кунева, допуска Юлий Павлов.
503
0
 
5
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
деленето на гербери комунисти е пагубно за бг
502
3
 
2
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
митко, твоята надница не я орязвам, поне ти си се явил навреме! Поставям те началник смяна и ти поставям задачата да достигнеш 1000 коментара под всяка новина за герберастите! Дерзай!
501
2
 
5
 
! Отговори
небългарин преди 12 години
Анонимен 521, много ми харесва твоето определение за Плевналиев, ама предлагам малка редакция - "нахилената муцуна на корупцията" (мяза ми на чакалска муцуна щото).
500
2
 
1
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Орязвам ви надниците на 50%! Тук трябваше да има поне 1000 коментара от вчера, мързеливци! Къде са БоСимеонов, Бай Колю, Гражданин, Калин, митко??? КОЛКО Е ЧАСА БЕ? УТРЕ ЩЕ МИ УВИСНЕТЕ РАНО РАНО ПРЕД КАБИНЕТА ЗА НАДНИЦИТЕ!!!
499
2
 
9
 
! Отговори
митко преди 12 години
росен плевненлиев си е бивш комунист както и всички от герб/
498
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н "Усмихнатото Лице на Корупцията" щял да ни става президент... Стига сме търпяли тези ***! БАСТА!
497
4
 
7
 
! Отговори
ааа преди 12 години
хахахах строхотен виц! Калфин и Кунева с 12%???! Тия и двамата общо няма да съберат 5% :)))) Кунева във панталонКалфин във пола:))))
496
4
 
8
 
! Отговори
небългарин преди 12 години
Евалла, евалла български скотове! Вижте се, вижте пак кого ви "предлагат" от ЦК на БКП, дето вече отдавна не съществувало, за президентин - Калфин, посредствен мазен червен кариерист, Кунева - лакома и суетна червена *** и най-накрая - най-великият - Плевналиев, обикновен невротично ухилен червен комсомолски мошеник, пълен послушник на червените господари. Евалла, робско скотско племе! Тичайте да избирате, както избрахте Гоце, както преди това щяхте да изберете "Жорж", както избрахте Боко.
495
2
 
15
 
! Отговори
Asen преди 12 години
Името на кризата в България е герб.Ако искате да няма вътр. потребление гласувайте за проект тиква.Сравнете това управление с всички други,вижте си доходите и гласувайте.