Първанов с обратен курс към БСП

Президентът предвижда лидерска конкуренция
Обновена: 29 авг 2011 15:09 | 29 авг 2011 14:30,
208
Първанов с обратен курс към БСП
Георги Първанов в Криводол. Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов заяви, че връщането му в БСП след края на мандата на държавен глава би укрепило партията и ще отвори левицата към нови коалиционни партньори.

"Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има", отсече държавният глава в Криводол, където присъства на празника на града.

Той определи като нелепи медийните публикации, че ще закрива БСП и ще прави български ПАСОК.

"Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997–1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България.

Така че моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил, и надявам се ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори", смята Георги Първанов.

Миналата седмица настоящият лидер на БСП Сергей Станишев коментира евентуалното завръщане на Първанов като лидер в партията, че "едва ли който и да било може да влезе обратно в роля, от която е излязъл".

В интервю за в. "24 часа" Станишев припомня, че Петър Стоянов се е опитал да се върне на лидерския пост в СДС, но "възприятието на фигурата вече е различно".

Първанов днес се обяви и за минимални корекции на президентските правомощия за начина, по който се преодолява ветото.

Още по темата

"Досегашният начин е недостатъчен. Автоматично, механично обществото прегласува един или друг закон, но не искам да вървим в тази плоскост към това внушение, към това очакване и идея за президентска република.

Силната ръка беше много компрометирана в последните две години. Силата на управлението е в знанието, а не в това да тропаш и да плашиш противника си", мотивира се президентът. 

Държавният глава не очаква сътресения при обявяването на президентската двойка на ГЕРБ тази неделя.

Той коментира и предизборното мото на управляващите "Да градим България" с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг "Строим за родината". На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".

По-късно днес във Враца Георги Първанов започва представяне на отчета на президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...ОБРАТЕН...!!!
173
1
 
8
 
! Отговори
!?+ преди 12 години
тоя пък не става и за оФчар ...
172
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво стана а-бе-ве-то
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов с обратен курС към БСП... С-то е за БЛАГОЗВУЧИЕ!
170
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Г-н президент, остават ви още 5 месеца до сдаването на поста. През последните 6 месеца хвърляхте камъни и дървета по изпълнителната власт, въобще държахте се не като бащица на народа, а като шеф на левите сили, ако такива въобще има. Сега какво ще правите, на кои ще давате отчет за извършената по време на двата мандати дейност, си е ваша работа. Важното е новият президент да е човек с високо културно и умствено ниво, да не е комплексар и да мисли за страната, за хората в нея, а не да гали собственото его. Вие си отивате, дано след вас си отидат и някои топмагистрати, които вие назначихте, та накрая да се разбере ,че има държава и държавност. Сега имаме ***, в която основна изборна подкрепа оказват *** братовчеди, а агите както винаги сключват брак по сметка в последния момент. Ама вие си говорете, след няколко месеци това ще ви остане. И верният съюзник Ахмед Доган. Голяма обич, голямо нещо, ама не е в полза на България!
169
0
 
8
 
! Отговори
Долу БКП! преди 12 години
Гоце щял да се върне да боцка гейчетата на позитано
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Криводол на президента му вързаха яка тенекия.Отиде да прави първа копка,а се оказа че парите са спрени за изпълнението на проекта.
167
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тия пари дето ги украдохте поне забките да си беше оправил ,президенте .Като го видят този извън България кво ли си викат "горките българи сигурно и питейна вода няма там".
166
0
 
11
 
! Отговори
Гей Сергей преди 12 години
Първанов се връща при СерГейчетата
165
0
 
13
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Голямо шоу ще наблюдаваме, когато Първанов се върне БЕЗ НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ в БСП. Хем държавата ще си отдъхне от този рафиниран мошеник, хем ще гледаме сеир на тема: "Много вожд, малко индианец в БСП...". Само така, Гоце, напред!!! -:о)))
164
1
 
9
 
! Отговори
сценарист преди 12 години
"НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ СТО КИЛОМЕТРА..."
163
2
 
10
 
! Отговори
Другари/ки! преди 12 години
От Враца и около Враца! Не разбрахте ли, че сте най-бедния край, защото сте комунисти и избирате комунисти. Ама то, комунист акъл има ли?! Да ви е честит завръщащия се ***! Много жалко за останалите свестни хора там.
162
3
 
14
 
! Отговори
обективно преди 12 години
Няма да се върна в БСП. Обещал съм го преди 8 години, повече нищо не мога да постигна като партиен лидер.Това заяви снощи в "Шоуто на Слави" президентът Георги Първанов, цитиран от "Стандарт".
161
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що, да не би да градим българия не е същата повръщня!?
160
2
 
11
 
! Отговори
Зорка преди 12 години
"На мене онова старото ми действаше по- въздействащо..." Ами да, само със стари лозунги може да те върнат в БСП като лидер. Има и още: "Вечна дружба" /с кого?/, "Пет за четири" /за петилетките/, "Пролетарии от всички страни... извинявайте!" и т.н.
159
2
 
12
 
! Отговори
ЗЪБОЛЕКАР преди 12 години
О, НЕ! НЕДОПУСТИМО!!!! ДЪРЖАВЕН ГЛАВА С ПОДОБНА ФАСАДА!!!!АКО НЯМА ФИНАНСОВА ВЪЗМОЖНОСТ, ЩЕ ПОМОГНА ....И ТО БЕЗПЛАТНО НИЩО ЧЕ МАНДАТА МУ ИЗТЕЧЕ!МАЛЕ-Е -Е КАТО Е БИЛ НА ПОСЕЩЕНИЯ КАКВО ЛИ СА СИ МИСЛИЛИ ХОРАТА ЗА НАС?КАКВАТО УПРАВАТА ТАКЪВ И НАРОДА -ПУСТИНЯЦИ:)СРАМ!!!!
158
3
 
6
 
! Отговори
KOSTOV преди 12 години
ABE SERJ KOI 6TE MU E SEGA SEKRETARKA NA GOCE TI ILI AZ
157
3
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
4ESTITO DA VI E DRUGARI.SLEDVATE PRIMERA NA SDS.TOLKOVA SI PRILI4ATE.
156
2
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
GORKOTO DETE TAZI SNIMKA 6TE GO PRESLEDVA CQL JIVOT.NEVINNO SAZDANIE V RACETE NA AGENT TRIPERLIV KOMUNIST.
155
3
 
17
 
! Отговори
гоце, гоце преди 12 години
Такъв автогол си вкара този човек.. от лакомия. Видя му се злобата на лицето. Тотална безпомощност. След като не успя да се пребори големият стратег с изграждането на движение АБВ, хвърли око на БСП. Вместо да се отдръпне и да помага както може, той отново вади зъби на своята партия! Ще му се върне със сигурност...Друг е въпросът, че обществото е уморено безкрайно от него.. там накъдето е тръгнал, няма връщане. Към дъното....