Първанов с обратен курс към БСП

Президентът предвижда лидерска конкуренция
Обновена: 29 авг 2011 15:09 | 29 авг 2011 14:30,
208
Първанов с обратен курс към БСП
Георги Първанов в Криводол. Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов заяви, че връщането му в БСП след края на мандата на държавен глава би укрепило партията и ще отвори левицата към нови коалиционни партньори.

"Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има", отсече държавният глава в Криводол, където присъства на празника на града.

Той определи като нелепи медийните публикации, че ще закрива БСП и ще прави български ПАСОК.

"Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997–1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България.

Така че моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил, и надявам се ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори", смята Георги Първанов.

Миналата седмица настоящият лидер на БСП Сергей Станишев коментира евентуалното завръщане на Първанов като лидер в партията, че "едва ли който и да било може да влезе обратно в роля, от която е излязъл".

В интервю за в. "24 часа" Станишев припомня, че Петър Стоянов се е опитал да се върне на лидерския пост в СДС, но "възприятието на фигурата вече е различно".

Първанов днес се обяви и за минимални корекции на президентските правомощия за начина, по който се преодолява ветото.

Още по темата

"Досегашният начин е недостатъчен. Автоматично, механично обществото прегласува един или друг закон, но не искам да вървим в тази плоскост към това внушение, към това очакване и идея за президентска република.

Силната ръка беше много компрометирана в последните две години. Силата на управлението е в знанието, а не в това да тропаш и да плашиш противника си", мотивира се президентът. 

Държавният глава не очаква сътресения при обявяването на президентската двойка на ГЕРБ тази неделя.

Той коментира и предизборното мото на управляващите "Да градим България" с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг "Строим за родината". На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".

По-късно днес във Враца Георги Първанов започва представяне на отчета на президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: георги първановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вгледайте се в лицето на на стария чекист Гоце: он продължава да е "железният юмрук на партията". Та нали точно затова ги обучаваха навремето тия "бойци на тихия фронт", фронта на заговорите, на конспирациите, на интригите, на потайните злодейства. И добре, както забелязваме, са ги научили, бравос, Гоце! Кагебистката ти закалка си личи откъдето и да те погледне човек!
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста педофили има в България....Майките нЕ трябва да се предоверяват на всеки ...
152
2
 
13
 
! Отговори
Стани преди 12 години
Жълти зъбки и нерви лабави,не гепи кабели, гепи кавъриКато стрида в маршрутките,аз съм сам в държавата на проститутките.
151
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, Гоце, един ден като се трупясаш, обещавам ти, ще дойда да ти се изпикая на гроба. Това мога да направя освен да гласувам на изборите, но ще го направя с много кеф.
150
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждаме, че Гоце е много тесен специалист (история на БКП), но с широки интереси, хахахаха.
149
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪРКУЛАКА.....Аз съм рекламно лице на паста за зъби "ПОМОРИН"....!!!!!!!!!!!!???????????????
148
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Трябва да се потърси отговорност от Закрила на децата на майката която е дала детето си в скута на Гоце Триперов!!!
147
3
 
12
 
! Отговори
bobo преди 12 години
Aman ot Bg politicheski GOVNA! Dolu SSSR!
146
2
 
19
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Този път няма да се налага никой да насъсква червените *** една срещу друга, сами ще се изпоизядат.
145
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Президент вие обичате мутрите в България - първи приятели и съветници са Ви, Васил Божков - Черепа; Свети Илия Павлов - възкръснал; Свети Емил Кюлев - от дясно на Господ седи и други такива светци, а забравих онзи на Весела, дето го хранят със сламка и издава нечленораздлени звуци, не можаха да го гръмнат за съжаление, но опитите продължават. Тия ваши приятели мислят ли да дарят пари за благотоврителност за ДЕЦАТА на България или могат само да крадат като вашия пернишки авер Людмил Стойков, на когото харизахте за начало 7 милиона и половина евро от САПАРД.По колко си разделихте с него и кои са още в кюпа.
144
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя мие ли си зъбите?
143
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Събрали са се тук десетина Иво Инджевци и плюят и храчат, та чак пяна като на бесни кучета от устата им излиза!
142
4
 
15
 
! Отговори
Естет преди 12 години
Как може този визуален темерут да се снима с такова красиво дете ?! Тази продажна муцуна трябва да се цензурира от медиите, заедно с тези на Румбата Фонтана и Плъхогея !
141
3
 
12
 
! Отговори
БКП.... преди 12 години
3 пъти доведоха страната до фалит шумкарите -1960 , 1972 и 1989. Първите 2 пъти продадоха златния резерв на руснаците за да се спасят от фалит, третия път си спретнаха пленум - махнаха Тодор и станаха капиталисти. Туй социализЪма беше едно недоносче, ако се вЕвра на Първия ..............освен, ако не копаш нефт у двора и го продаваш е немислим
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина, докато няма лустрация 20+20 за целия този комуно- ченгесарски ***, и превръщането на закритите училища в затвори, *** ще си ходи все в потури (модел 1879 г.)
139
1
 
11
 
! Отговори
ДС преди 12 години
Интересно ЗАЩО и ДОКОГА ще ни занимавате с едно ЧЕНГЕ- от ДС- между другото - за НИЩО неотговорно, добре проживяло мръсния си живот...
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоцко хептем се орезили в края на мандата си. Щом е готов да поеме обратен курс, само и само да седне на мястото на Станишев, ми и ясен: тоя е бил скрито хомо!
137
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напомня приказката за тримата *** - Гоце ( клон ДС- Гамизов), Санишев (клон ДС-ДАНС), клон ДС-Борисов(Лукойл), дето си преплели краката. Един хубав бой с тояга ще ги накара да се разбягат в мъглата.
136
2
 
8
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Така и не чух, така и не видях вицепрезидента през повечето години?!....
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце СЕДЕФЧОВ живее в уникален психичен свят, разположен някъде в началото на 50-те години на миналия век, в периода на разцвета на комунизма. За него днешният разцвет на мафията точно отговаря на разцвета на комунизма, понеже по странен начин и неговото съзнание свързва комунизъм с мафия, което е единствен симптом, че уникалността на президентското съзнание не е тотална