Турбини с нежни имена. Сиси топли, Марица свети

Борисов стана кръстник с колегата му от Долна Австрия
2 сеп 2011 17:00, Екип на Dnes.bg
49

 

В Пловдив премиерите на България и Долна Австрия – Бойко Борисов и Ервин Прьол, запалиха две турбини за производство на топлинна енергия и ток. Те носят нежните имена „Сиси” и „Марица”.

Името на първата турбина е измислено от австрийския премиер и носи името на императрицата от Австрия – Сиси, а другата е кръстена от Бойко Борисов – Марица като едноименната река. 

Обявяването на имената предизвика бурен смях сред гостите в пловдивската топлофикация, собственост на EVN.

Инвестицията в новата централа е на стойност 100 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
3
 
! Отговори
пако преди 12 години
Червените *** пак не могат да проумеят разликата защото не е в тяхна полза!!!!Ако има нещо което не е вярно и има разлика в цените на произведената енергия,защо не излязат големите" специалисти "от БСП и да го оборят ,а не да мълчат като риби!!!!И къде е големият хидроинженер от ДПС с комисионна 2 000 000 лева Ахмед Доган ,той е толкова голям "специалист" че веднага ще види разликата-просто комисионната на тези две турбини, от тези на Цанков Камък е с 2 000 000 лева по-малко!!!!!!!!!!!!!!!!!
44
4
 
0
 
! Отговори
Кръстниците преди 12 години
"Борисов стана кръстник с колегата му от Долна Австрия.."Той си беше Кръстник още през 1994г., само че колегата му не беше от долна Австрия, а от Долна Диканя, Пернишко.
43
2
 
2
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Каква ще бъде цената на ел енергията от тази ТЕЦ и от Цанков камък,някой замисля ли се?Разликата е огромна и ще плащаме ние а не тези крадливи хългазници.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОГАН ВЪРНИ ПАРИТЕ НА ХОРАТА!!!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов се обърка малко, цанков камък струва 5 милиона като материали и труд и 495 като консултации (от дпс, бсп и ндсв)
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще могат ли да изгарят и отпадъци,които не могат да се рециклиране,би било добре да се пригоди инсталацията според мен - да ударим двата заека с единия куршум на г-н Премиера!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдам шоуто е пълно и на фона на подписаната сделка за 100 милиона евро за булгартабак . Значи тук часника набива 50 милиона евро в два нищо и никакви генератора, а ние продаваме холдинг включващ няколко фабрики с машини и доста интересна недвижима собственост на цената на 4-ри такива генератора. Пита се в задачата има ли поне една оценка на холдинга като цяло. Всичиките му активи и т.н.
38
2
 
14
 
! Отговори
БРУТАЛНО СРАВНЕНИЕ преди 12 години
Бойко с уникално сравнение между частната инвестиция на EVN и държавната Цанков камъкEVN построи за ЕДНА година две турбини за производство на топлинна енергия и ток! Дава 100 мегавата! 50 електрическа и 50 топлиннна! И струва 50 милионна евро!Цанков камък на Станишев и Доган струва 500 милиона евро за 80 мегавата!dnes.bg/politika/2011/09/02/turbini-s-nejni-imena-sisi-topli-marica-sveti.127935пс Аз допълвам че Цанков камък вече НЕК го строят 4 години и още не могат да го пуснат да заработи!Бойко да започне интервюто в неделя с Цветанка Ризова именно с тоя брутален пример така ще демонстрира разликата между дясната политика и лявата политика!пс2 Айде да навие EVN да вземат и топлофикация София че там нещата са безнадеждни!
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО БАТЕ БОЙКОООО САМО ТАКА, БОЙ ПО КАСКИТЕ ПОСТОЯННО НА КРАДЦИТЕ ОТ БСП И ДПС.
36
2
 
1
 
! Отговори
ЕнергеТик преди 12 години
"....запалиха две турбини за производство на топлинна енергия и ток. "нито топлинната енергия, нито тока се произвеждат от турбиниама карайвесело да ставанякой все ще повярва
35
14
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Долният Борисов стана кръстник с колегата му от Долна Австрия
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, Бойко нали щеше да маха БЕХ, тъй като са яки ***. А то какво стана,напуха там най некомпетентните лица и им даде безумни правомощия. Само ръси лъжи и заблуди и ще затрие енергетиката. Дадоха ЕРП-тата на чехи, австрийци и какви ли не да смучат парите на България, а сега искат и останалото да сринат.
33
8
 
9
 
! Отговори
Бай Онзи преди 12 години
Бойко Борисов явно си няма понятие от мегавати. На времето за една година беше построена ТЕЦ Кремиковци,която произвеждаше 750 мегавата ел.енергия за нуждите на металургичния комбинат и използваше за гориво най-ниско калоричните въглища и просъществува до закриването на домените пещи и коксохима.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички българи- експерти по енергетика.Няма такава нация!Не е ли време, господа, да се замислите, уж сте толкова умни всички, разбирате от абсолютно всичко, таа...защо ни е такава скапана държавата?
31
2
 
2
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 12 години
__Taifuni sas nejni imina_Bugimil Raynov(tadtko mo-Nikulay RaynovSISI/Elisabeth/ NIblaguvernata sapruga(Gemahlin) na Franz Yosef-Obita ut edin Anarhist faf SHWEITARIA i to sas =PILA.Imala e BISbroi liobovnika+TATOOirofka-SCANDALnu.Gadno Imatcipirana fiminizka.JOSEF PROEL e gobernatur-Nikakaf Primier-bila sam mo na gosti f Afztria.Boiko e GIGANT-f drugi oslovia bi bil po-grandiozin ot BISMARCK ili CROMWELL.Tuk faf BG e uba4i ritzar na pi4alniad OBRASZ..Uba4e e Dvolikia IANUS(pozitivnu
30
6
 
8
 
! Отговори
Турболенция преди 12 години
Сиси Миси манджа няма
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не може държавата десетилетия да се сети, че може да инвестира за една когенерация от която да печели мнооого пари, ще се сети частен инвеститор.
28
1
 
6
 
! Отговори
Турборемонт преди 12 години
27- ми ... Абсолютно вярно . Браво . Адмирации .
27
6
 
5
 
! Отговори
до Горския преди 12 години
Горски бе батка кво ме напъваш хората са се опитали да вкарат малко хумор.Не се напичай като кисел селянин с лада комби пълна с буркани.Едва ли хората не знаят кво е турбина.. мислиш ли ? Бъди здрав и весел ;)
26
1
 
25
 
! Отговори
Горския преди 12 години
Сиси топли, Марица свети..........на баба ви фърчилото журналисти неграмотниимате ли представа какво представлява турбина и как работи? явно не турбината представлява цилиндричен кожух, в който има ротор с лопатки, който се върти от пара с високо налягане и температура, идваща от котела, където водата се загрява от въглища, природен газ, мазут или друго горивороторът на турбината върти генератор, който произвежда електрически токслед това отработената пара се подава за парното на града