Признаха: руски инвеститор купува "Булгартабак"

АП доволна, че цената за холдинга е "изключително добра"
14 сеп 2011 16:00,
64
Признаха: руски инвеститор купува "Булгартабак"
Снимка: Булгартабак

"Купувачът на „Булгартабак Холдинг” е ясен и това е руски финансов инвеститор. БТ Инвест е дъщерното дружество на собственика, но не е офшорка",  заяви пред депутатите директорът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

Според него, всички представени досега документи, показват само тази информация за собственика и не може да отговаря на спекулации.

Левият депутат Петър Димитров попита Караниколов за средствата, с които „Булгартабак” разполага към момента.

"Към 7 септември сумата, с която разполага дружеството в кеш, е в размер на 57 млн. лева или 24 млн. евро. На всяко 14-то число обаче се плащат акцизи, а освен това дълготрайните кредити на дружеството са в размер на 14 млн. лева.

Не забравяйте, че започва и кампанията за изкупуването на тютюна. От тези пари има половин милион долара в американска банка, които са за обезпечаване на рискове. Единственото нещо, което може да се продаде от „Булгартабак”, са материалите, с които се правят цигари", отвърна му Емил Караниколов.

Той бе категоричен, че дружеството се намира в много добро състояние.

Още по темата

"Цената, постигната от агенцията, е изключително добра", подчерта той.

Караниколов заяви, че през 2008 г. Бритиш Американ Табако са предложили сделка в размер на 200 млн. долара, но че са искали законодателни промени, както и са имали намерение да продадат два завода от дружеството.

"Сега няма такова нещо, сега продадохме само бизнеса", добави Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
21
 
! Отговори
до Турчин преди 12 години
малеееее акое верно това с империийте ....глям секс ще ви Хвърлят Арабите ...Те и без това не ви харесват.....
33
0
 
21
 
! Отговори
до Турчина преди 12 години
ооооо и аз чакам...... кога в турция пак ще настъпи военна диктатура ..както беше 70-80-те години...не са решили хАмериканците ...не са ви разделили и вас на Кюрдия западна Армения, Анадола...както стана с бивша Югославия
32
0
 
22
 
! Отговори
до турчина преди 12 години
Ако спрем да ви внасяме ток ще си печете хляба на камъните в анадола бе мюсулманин ***!!!!!!
31
0
 
19
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
до 30 добавен от: MickeyАми той Путин в станал донсоник на КГБ още в детската градина!А след комунизма си е най-обикновено *** на няколко олигарси което е факт!
30
0
 
21
 
! Отговори
do турчина преди 12 години
не се прави на много силен ...турция е зависима от един куп държави в това число и от Русия ...Америка държи контрола посредство военните, Руснаците посредством поръчките и бизнеса си ...Израелците ви обучават полицаите,ремонтират ви оръжието ...Германците и французите ви прават сечено по всеки Европейски въпрос ....абе освен фасул и домати друго произвеждате ли .....не напразно Бисмарк е казал " Турция нвма място в Европа.." Относно хляба за русия ...Украйна има достатъчно...вервай ми
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това ако не е сделка... здраве му кажи!Изгонихме руските туристи, ама за сметка на това ще им продаваме наш тютюн да дъвчат... да дъвчат и да споменават как едно време са летели до БГ на почивка, а после като в бермудски триъгълник - попаднеш ли, няма излизане... Лошото вслучая е, че умишлено се довежда предприятие до фалит, за да може да му се вземе по-ниска цена. Тази тактика е въведене още от 90те години на миналия век (явно още в него и си живеем за съжаление)
28
3
 
22
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Ами мисирката (пуйка,Turkey) иска да каже :По-добре е комшуто или братушката с вазелин от колкото групово целото ЕС да ви го натриса!
27
0
 
22
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 29 TurkeyАбе фиражко ти си толкова турчин колкото аз съм марсианец!:))) Кой турчин ще се накипри с такъв ник бе другарю старшина! Насадали са ви по форумите без хич да ви гледат мозъчния багаж!"Там комунистите от много време не са на власт," А така!:))))) Като и в БГ сега управляват "антикомунисти" а ? Като Шибидар Димитров и комунистическата Мутра и дружките му?В русия пък "антикомуниста" Путин......:))))Клоуни:)))
26
1
 
21
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 25Абе Мужик , "кат Русия няма втора" , а?Да ви е честит комунистическия ГЕРБ! Да ви е чест "антикомунистическия" комунист с партиен билет Боце!:) Само ГЕРБ ще ви накара да си мечтаета за ТРОЙНАТА!:)Гнууууууус!
25
3
 
29
 
! Отговори
rewwq преди 12 години
Стига с тия бандити бе в Русия няма свестни всичко е корупция висша степен на бандитизъм.Сомням си как преди 3 год руска фирма искаше да купи REPSOL в Испания,но уви испанците поискаха гаранции от банки и всички отказаха,няма нормални руснаци бе разберете даже и простите им селяни искат да минат на всеки чужденец в задният двор,сега и тия ще ни преебат,аман бе аман от тези *** и болшевики няма оправяне на Б-я никога това е.
24
5
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДОБРЕ, А КАТО ДОСЕГА БЕШЕ ДЪРЖАВЕН КАКВО СПЕЧЕЛИ ДЪРЖАВАТА. ДЯЛЪТ И СПАДА.ДИСТРИБУЦИЯТА Е В РЪЦЕТЕ НА ДПС И БСП.И ПОСЛЕДНО .РАБОТА ЛИ Е НА ДЪРЖАВАТА ДА ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА ОПИАТИ.
23
7
 
19
 
! Отговори
AYYYYYYYYYY преди 12 години
Нищо ново под слънцето...Освен руснаците,кой друг има пари...Не четете ли че богатите на кредит западни държавu фалират
22
4
 
23
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Наистина тежко ви ! Но вие не разбрахте ли ,че сами не сте способни ,трябва да сте с някой велик ! Изберете поне САЩ ,продавайте ако трябва и без пари заводите , в противен случай лошо ви се пише ! Но вие и американците плюете ! Е тогава д.... да ви е яко !
21
2
 
23
 
! Отговори
SVOGE преди 12 години
"- ммм колко хубави цигари, руски са нали? - Не! Български! от Пещера!"да живее новата тройна коалиция герб-дпс-ндсв (с любезното съдействие на Корпоративна банка)
20
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората обаче са странно нещо, преди 3г. когато тройната коалиция реши да продаде завода за 200 милиона, Б.Б. ревеше че това е ограбване и скандално ниска цена. сега 3г. по-късно ГЕРБ продава холдинга за 100 милиона, тоест на 2 пъти по-ниска цена при положение че инфлацията би трябвало логично да увеличи поне с 20% цената от преди 3г.тоест сега 240 милиона се равняват на покупателната стойност от преди 3г. на 200 милиона, тоест сега ГЕРБ продава на 2,5 пъти по-ниска цена а медиите и народа мълчат
19
3
 
24
 
! Отговори
ние руснаци и турци преди 12 години
бавим ,но не забравяме ! Много сме уважителни да знаете ,особено към неблагодарниците ! Ще ви намалим заплатите от 200 на 150 лв.,като за начало ,пък после ще мислим още какво да направим ! Хем сте некадърни ,хем плюете Боговете ,нооооо Боговете не прощават ! Кой освен нас ще ви купи заводите ? Никой ! В наши ръце сте !
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов бил разпродал държавата на безценица?!? Големи сте сладури! На кого си мислите, че ги говорите тези откровени червени лъжи?!? Нали се сещате, че не всички са с полираните микромозъчета на БСП избирателите. Няма никаква говнарщина. Сделката е изключително успешна и балансирана. Всички знаем откъде идва зора - от това, че този път комунистическите престъпници не успяха да извършат поредното си престъпление. Е, друзия, сори! Не ви ли стигнаха 60 години чудовищни кражби?!
17
4
 
23
 
! Отговори
ДО darcas_real преди 12 години
трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.
16
4
 
23
 
! Отговори
Mitko преди 12 години
В интерес на истината цената е реална. Дори финансисти, опоненти на правителствената политика го признаха. Не се оставяйте на демагога Р.Овч да ви манипулира, оня дето се жабуркаше в джакузитата на топлофикация.
15
9
 
27
 
! Отговори
fr преди 12 години
А БЕ ТОЗИ СЛУША ЛИ СЕ КАКВО ГОВОРИ.СТИГА СЕ Е ОПИТВАЛ ДА МАНИПУЛИРАЛ ХОРАТА.НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ СДЕЛКАТА Е ПОРЕДНАТА ИМ ГОВНАРЩИНА.ИЗПООСРАХА СЕ ГЕРБЕРИТЕ НАКРАЯ БАШ- ПЪЛНИ ГОВНАРИ ИЗЛЯЗОХА И ТЕ.КОСТОВ БЕШЕ ПЪРВОТО *** КОЕТО РАЗПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА ДЪРЖАВАТА А БОЙКО Е ПОРЕДНОТО . МАЙ КЛИПА ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ Е БИЛ ВЕРЕН ДАЖЕ ПО-ЗЛЕ СА НЕЩАТА.