Признаха: руски инвеститор купува "Булгартабак"

АП доволна, че цената за холдинга е "изключително добра"
14 сеп 2011 16:00,
64
Признаха: руски инвеститор купува "Булгартабак"
Снимка: Булгартабак

"Купувачът на „Булгартабак Холдинг” е ясен и това е руски финансов инвеститор. БТ Инвест е дъщерното дружество на собственика, но не е офшорка",  заяви пред депутатите директорът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

Според него, всички представени досега документи, показват само тази информация за собственика и не може да отговаря на спекулации.

Левият депутат Петър Димитров попита Караниколов за средствата, с които „Булгартабак” разполага към момента.

"Към 7 септември сумата, с която разполага дружеството в кеш, е в размер на 57 млн. лева или 24 млн. евро. На всяко 14-то число обаче се плащат акцизи, а освен това дълготрайните кредити на дружеството са в размер на 14 млн. лева.

Не забравяйте, че започва и кампанията за изкупуването на тютюна. От тези пари има половин милион долара в американска банка, които са за обезпечаване на рискове. Единственото нещо, което може да се продаде от „Булгартабак”, са материалите, с които се правят цигари", отвърна му Емил Караниколов.

Той бе категоричен, че дружеството се намира в много добро състояние.

Още по темата

"Цената, постигната от агенцията, е изключително добра", подчерта той.

Караниколов заяви, че през 2008 г. Бритиш Американ Табако са предложили сделка в размер на 200 млн. долара, но че са искали законодателни промени, както и са имали намерение да продадат два завода от дружеството.

"Сега няма такова нещо, сега продадохме само бизнеса", добави Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
26
 
! Отговори
ХОРОШО СДЕЛАЛИ преди 12 години
Сега се очаква масово точене на ДДС.Руските собственици ще обявяват, че правят износ за СССР, а всъщност от границата ще правят завой на 180 градуса и ще продават на вътрешния пазар по цени на дребно, без начислен ДДС и акциз - така получените парички ще отиват и в касите на местните партийни фунционери от БКП(разбирай БСП).
13
7
 
24
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Точно по които най-много плюете , те ви купуват заводите ,руснаци и турци ! С тези усти дето не си знаят мярката , жална ви майка !
12
4
 
27
 
! Отговори
свети Онан души змея преди 12 години
значи все е имало корумпирани мошенници през тези 20 години,,,но такова дебелокожие и безочие е няма аналог...това което всички правителства се чудиха как да направят и да оберат пачката,най безскрупулно мутрата и подобните му сколасаха само за 2 годинки,и то като спечелиха милиарди от контрабандата на цигари.толкова бе прозрачно какво целят че направо не беше за вярване как на дребно ни е..ат!но,както виждам мнозинството си желае палачите ...халал да ви са...жалко за децата родени роби
11
0
 
32
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Изключително ми е интересно какво значи "продадохме само бизнеса"?! Разбирам да се продаде търговска марка на чужди заводи, да се отдаде на концесия нещо, да се стане франчайз на нещо, но ДА СЕ ПРОДАДЕ САМО БИЗНЕС?! Съвсем ли за балами ни имат? Или те са прости, алчни и неграмотни!? Та нали четох клаузите, имат там няколко ограничения за по няколко годинки и това е. Като едното беше, да запазят заплатите 3 год., т.е. няма да има увеличение!!! Голяма далавера направиха герб...да има за изборите..
10
7
 
22
 
! Отговори
соПола Доган преди 12 години
Пак ме прекараха тия от ГЕРБ. :(Напоследък нямам никакъв шанс. :(
9
7
 
36
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
Ще продаваме защото взехме голям подкуп по масата.Все пак ние сме Корумпирани лайнета.Официалното становище е: защото нашия ДИКТАТОР боко каза че е виновен Сергей,сезоните,природата и гравитацията
8
0
 
24
 
! Отговори
Амет Доган преди 12 години
А на бас че не руски инвеститор купува.....
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как "продадохме само бизнеса"? Сградите и съоръженията не са ли продадени?
6
7
 
44
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
Скандален грабеж на България и българския народ. Само заради тази сделка правителството на ББ трябва да падне и да има предсрочни избори. Национални предатели!
5
0
 
26
 
! Отговори
ДО БГ ДНЕС преди 12 години
ВИЕ ТЕЯ МИЛИОНИ СИ ГИ НЯМАТЕ ЗА НИЩО МАЙ :)
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обсолютно вярна информация! Руснака се казва Сергей Станишев!
3
2
 
37
 
! Отговори
руски мекерета преди 12 години
Тое пределно ясно.Нали за да я харижат на Руснаците Дянкоф вдигна акциза на цигарите и лансираха контрабандата.Трябваше да доведат "Булгартабак" до фалит за да могат законно да я подарят.
2
4
 
33
 
! Отговори
бариш манчо преди 12 години
ееееее....най накрая!!! след толкова години опити да се съсипе нещо което работи и дава работа на стотици..най накрая успяхте !!!бравос!!!много са ни еФФтини политиците много....свалят гащите просто ей така...това май беше последното БЪЛ;ГАРСКО нещо ;(((сбогом България!здравей ***!!!
1
3
 
32
 
! Отговори
МАТЕМАТИКА преди 12 години
АЛО БГ ДНЕС--24 МЛН (ЕВРО) НЯМА КАК ДА ПРАВЯТ 57 МЛН (ЛЕВА)