БСП погна Плевнелиев за едни ?3 млн.

Червените твърдят, че той ги прибрал за сделката с Бизнес парка
Обновена: 6 окт 2011 16:09 | 6 окт 2011 13:46,
680
БСП погна Плевнелиев за едни ?3 млн.
Снимка: БТА

В нов скандал замесиха кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. От БСП съобщиха в парламента, че той се облагодетелствал с 3 милиона евро на гърба на Столична община при сделката за „Бизнес парк – София“.

От левицата обясниха, че земята, върху която е построен Бизнес паркът, е сменила няколко пъти собствениците си.

С решение на Столичния общински съвет от 2007 г. се предоставят 20 дка площи – общинска собственост, срещу 24 дка на "Бизнес парк – София" като стойността на размяната е 72 евро на кв.м, обясни депутатът Димчо Михалевски.

Той посочи, че замяната е извършена през ноември 2008 г. и само четири месеца по-късно – през март 2009 г., "Бизнес парк – София" продава близо 18,5 дка от същата тази земя, но вече на стойност 238 евро на кв.м, от което печели 3 млн. евро за сметка на Столичната община.

„Тази сделка умишлено се води към този край и на Росен Плевнелиев се дават 24 дка за инвестиционни намерения”, отбеляза председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев.

Младият лидер смята, че няма сделка, при която дадено парче земя да вдигне цената си 4 пъти в рамките на година, подчерта той.

Това е периодът, в който Бойко Борисов е кмет на София, а Цветан Цветанов – негов заместник в общината. Собствеността на „Бизнес парк – София” е пряко е свързана с името на Росен Плевнелиев. Гечев допълни, че тази сделка става малко преди Росен Плевнелиев да стане министър. „Това ли е цената на министерското кресло?”, попита той.

Червеният депутат Румен Петков заяви, че е извършено огромно обогатяване, включително и чрез заменки, на Росен Плевнелиев и на кръга около него.

Румен Петков припомни и думите на вицепремиера Цветан Цветанов, че „по това време са давани рушвети. Г-н Цветанов трябва да даде яснота дали рушветите са свързани точно с този скандален случай за ощетяване на столичани с 3 милиона лева”.

Петков отбеляза, че стремежът да бъде потулен този въпрос издава нечистоплътност, технологии и механизми на управление, които далеч нямат публичен характер и са във вреда на обществото.

Още по темата
Според него е необходимо да се изясни и дали има конфликт на интереси в последващите действия на Плевнелиев, както и дали софиянци са ощетени от сделката.

Името на Росен Плевнелиев беше замесено в скандала и с т.нар. общинари брокери, които го изнудвали, за да бъде финализирана сделката за Бизнес парка. Това беше обявено от самия шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Последва атака от опозицията, че Росен Плевнелиев не е сигнализирал компетентните органи, а бившият строителен министър публично отрече да му е искан или той да е давал подкуп, с което опроверга самия Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
573
2
 
6
 
! Отговори
sev преди 12 години
Ей тези комунисти не спряха с партенките.Сега са измислили нова уникална простотия. Така са усукали нещата, за да изглежда постановката по автентична,че накрая съвсем са се угелпали.
572
3
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
България ще се оправи когато всички соц ченгета бъдат заточени в Белене...
571
0
 
0
 
! Отговори
до 568 преди 12 години
ахам
570
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам слузест комсомолски секретар и мазен *** да ми е Президент!
569
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои са родителите на демократа Сергей Станишев? Какво е образованието му? Какъв е опита му преди да го посочи Гоце за председател на БСП и впоследствие премиер?
568
1
 
7
 
! Отговори
Строител преди 12 години
Големите им инфраструктурни проекти отиват в забвение - Говорителят на ЕВрокомисията Тон ван Лиероп обяви, че сред засегнатите проекти може да са тунелът в Кресненското дефиле по магистрала "Струма" и магистрала "Тракия". И сега какво ще правим?!
567
1
 
0
 
! Отговори
до563 преди 12 години
Ти там ли учиш ,та толкова те дразни,музиката от филма кръстника!!!!!
566
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Позитанска шизофрения :Първо казваш, че не си комунист, после палиш петолъчката и честваш 9-ти септември и се тупаш в гърдите, че партията е на 120 години. Фаза 3 - наричаш всичките си опоненти "комунисти" и ги уличаваш, че във времената, когато всички бяха членове на единствената партия по задължение и те са имали червени книжки. Последна фаза : със петолъчката в ръка се обявяваш за демократ, евроатлантик и всичко срещу което си се борил през 45 години тоталитаризъм.
565
2
 
3
 
! Отговори
до 565 преди 12 години
Така, така, ама това не променя факта, че половината от ГЕРБ са бивши комунисти, нито че са корумпета повечето.
564
3
 
7
 
! Отговори
нали така! преди 12 години
БСП не е лява партия - това е партията на Държавна сигурност, на комунистите, на червената номенкатура, която заграби милиарди левове... Няма нищо общо със социалистите. Само се маскират като социалистическа партия, за да прикрият комунистическо-диктаторско-грабителскотото си минало.
563
2
 
3
 
! Отговори
до 561 преди 12 години
Ми виж к'во стана изтърча се Цуцко и Алексей стана политически репресиран, па може и да ви бие на изборите! То не е една беля!
562
1
 
6
 
! Отговори
До 556 преди 12 години
В коя нормална държава откриват учебната година в Полицейската школа с Кръстника?!Това да не е новият химн на нашата полиция или е в чест на Боко
561
1
 
2
 
! Отговори
до557 преди 12 години
Защото десните са закътали някое и друго евро и вече има какво да се краде!!!!Защо не дадеш за пример Гърция или там не управляват леваците!!!!!
560
6
 
2
 
! Отговори
Страхотна логика преди 12 години
ааааа той затова ли не улови един престъпник Румен Фонтана? За да не ги репресира? хахахаха
559
3
 
7
 
! Отговори
Оставете го човека преди 12 години
А бе я го оставете Роско. Ако е дръпнал нещо халал да му е.По добре е да гласуваме против него, а след това да му търсим сметка.И не само на него.За мен по важно е дали Дилма е взела със себе си наш Боко ?Тук той вече не ни трябва.Сега му е ред да изпълни и Бразилия с простотия.Вярно,първите пет-шест месеца ще му се радват и ще се питат, какво е това нещо (имам предвид Боко),след това ще го натирят.Дилма едва ли се досеща каква услуга може да свърши на нас българите.Да взема лапнишарана и одма.
558
4
 
3
 
! Отговори
до 557 преди 12 години
Най-вече в Гърция се завърнаха левие и докараха небивал просперитет! :))))
557
5
 
6
 
! Отговори
До 555 преди 12 години
БКП или БСП поне има история, а не е създадена като Граждани за енергично разграбване на България от бивши комунисти, ренегатиЦецко - физкултурник, Той - член на БКП, охрана на Бай Тошо, ЦеКА - бивш член на БКП, да продължавам ли.ГЕРБ е от нереализирани комунисти. Това е истината. Колкото и болезнена да е тя
556
4
 
3
 
! Отговори
До 552 преди 12 години
Що не питаш нормалните хора в Европа защо левите партии се завръщат - и в Берлин, и във Франция, и в Дания и т.н.
555
1
 
3
 
! Отговори
няма угодия преди 12 години
Ако Ромен Фонтана беше арестувал тогава Роско, то сега той щеше да се пише политически репресиран като вожда си, когато напусна академията на МВР.
554
1
 
6
 
! Отговори
до 551 преди 12 години
Е как БСП има 120 годишна история, пък не били комунисти? Объркваш ме? Не носеха ли на Бузлуджа портретите на Г.М.Димитров и Ленин? Не запали ли Калфин Петолъчката? НЕ написа ли Ламбо писмо до Сергей на 9-ти септември, където си говорят на "другарю". Ако съм се объркал - извини ме, но мисе струва, че е леко шизофренично хем да вееш петолъчката, хем да се си присвояваш историята на БКП, хем да викаш "комунисти няма"