80% от протоколите в София са сгрешени

В ОИК-София са обработили близо 60% от документите от секциите
Обновена: 24 окт 2011 15:37 | 24 окт 2011 15:37,
146
80% от протоколите в София са сгрешени
Суматохата пред зала "Универсиада". Снимка: Булфото

Огромен процент сгрешени протоколи от секционните комисии отчетоха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота.

Именно техническите грешки са причина за бавното обработване на протоколите – в ОИК са готови с 57% от документите. В тях действителните бюлетини са 97,98 на сто.

Още по темата

Марина Белчева оправда високия брой допускани грешки с новия Изборен кодекс и с факта, че вотът бе 2 в 1. В много случаи пък се попълват по четири протокола от секция, тъй като в част от местата се произведоха и избори за кмет на кметство.

Освен това, по думите й, Столичната община била предизвикателство заради големия брой жители.

Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.

Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала „Универсиада“, където се помещава ОИК-София, днес се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии, а движението около залата бе отцепено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А здрасти! След изпълненията в Катуница, да не очаквахте *** да гласуват за Светльо Витков? Беше си ясно, че постановката е изиграна с цел по-малко харчене на пари за *** гласове.
41
1
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
много сте прости, никой не носи бюлетини в торба от ЛИДЛ, първо вижте хубаво, че човека до вратата си стои с нея. Явно и понятие си нямате какво значи торба с бюлетини и ако тази чанта е пълна той няма как да стои така спокойно с ръката в джоба. Ако не виждате си сложете очила и ама от *** коментари тук.
40
1
 
13
 
! Отговори
някой преди 12 години
"Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона."Защо така бе, другарко Мариана Белчева? Защо не го коментираш този факт?Нали сте честни? Нали сте прозрачни?
39
1
 
4
 
! Отговори
ЗА 32... преди 12 години
.. АМИ ...НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ , ГИ НАПРАВЕТЕ.... 15 във 1...ХА,ХАААА...!МОЖЕ ПЪК ...ДА СТАНЕ ПО-БЪРЗО....ТИ ,КАК МИСЛИШ??!!!!МИСЛИШ ЛИ ИЗОБЩО....??!
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми се слушат оправдания- искам да знам , при объркани 80 % от протоколите, какво се случва после???Вота валиден ли е? Не е ли? Моля компетентните органи за становище...
37
1
 
14
 
! Отговори
до йордан преди 12 години
Сноши в 19 часа е започнало масово гласуване на ***... фактите са следните: Столипиново 60 000 роми- 86 процента за Плевнелиев. *** махала във Велико Търново квартал "Света гора " 91 процента за Плевнелиев , Пазарджик ромски квартал - 94 процента за Плевнелиев , турските гласове в страната - 66 - 23 - 11 процента - Плевнелиев - Калфин- Кунева......Българи,ще позволим ли друг да ни избира президента? Правете си сами изводите
36
1
 
14
 
! Отговори
подходящата формула преди 12 години
СМС от ЦИК към Цецо Апартаменто: Кажи какъв резултат от изборите искаш, и ние ще намерим подходящата формула за изчисление.
35
2
 
9
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
хайде да не коментирате много тук кой купува изборите и кой ги манипулира, защото всички нередности в деня на изборите в СИК бяха регистрирани от членове на партия ДПС и то масово ***. С цел искаха да ги вкарат в СИК, да подпишат документите без да имат право за това и съответно гласовете в тази секция да бъдат обявени за невалидни. Имаше секции, в които за ДПС нямаше нито един глас. А иначе за организацията на ОИК няма какво да коментирам, всички са аз убиване.
34
2
 
11
 
! Отговори
питащ преди 12 години
Кой го прие и гласува този Изборен кодекс.Кой по този начин усложни процедурата по гласуването и създаде толкова неприятности на участниците-гласоподаватели в изборите?Управляващите факт неоспорим от тях.Пълни ***.Пълни.Сега на балотажа кандидата им в канала да строи магистрали.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ei maloumna rabota ,kupeni ta kupeni ,pak da se varnat 4ervenite boklucvi 6te ti e po dobre mai na tab ama skoro nqma da stane
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 26Пич по-принцип съм съгласен с теб относно качествата на комисиите, но следвайки логиката за новите им членове (квотен принцип) и факта, че на предишните спечелени от Герб избори нямаше подобни проблеми не проомявам едно нещо. Това твойто смоирония и самокритика ли се явява или тотална амнезия. Хахахахаха
31
4
 
0
 
! Отговори
НЕДЕЙ 27... преди 12 години
....МНОГО ЛЕСНА МИШЕНА СИ!ГЕРОИТЕ ОБИКНОВЕННО ...УМИРАТ ПЪРВИ!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22Аз съм алтернативата. Ти си алтернативата. Стига партии и представители, време е за пряка демокрация - всеки пълнолетен получава безплатен сертификат с електронен подпис и гласуваме пряко, а народните избранници са само експерти, които подготвят закони, правилници и прочие.
29
0
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Само в София ли са сгрешени?????????
28
4
 
15
 
! Отговори
пушката преди 12 години
КУПЕНИ СА БЕ ХОРА!!! ГЕРБ СИ КУПИ ИЗБОРИТЕ!!! НАДПРЕВАРВАХА СЕ С ЧЕРВЕНУШКИТЕ КОЙ ЩЕ ИЗВАДИ ПО-ГОЛЯМА ПАЧКА!!! ТОВА Е ИСТИНАТА! НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ОПОМНИ СЕЕЕЕ!!
27
1
 
16
 
! Отговори
... преди 12 години
Мога да обобщя всичко, което се случва в България, само с един въпрос:Къде спят офицерите от запаса, нали уж клетва за Народ и Родина са полагали?!!
26
14
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАА.... преди 12 години
ГОЛЯМ РЕВ.....ГОЛЯМО НЕЩО ОТ ***...!ЗА ДА ИМА 80% ГРЕШНИ ПРОТОКОЛИ....ЯВНО "МАТряла"---Е ГОЛА ВОДА СЪС МАТЕМАТИКАТА!ЕГАТИ , *** НАМИРАТЕ ..В ТИЯ ИЗБОРНИ КОМИСИИ...ХА,ХА,ХАААА...!С КОНКУРС , ЛИ ГИ ИЗБИРАТЕ ,БЕ ......ПО ТЪПОТА , ВЕРОЯТНО!ЗА БАЛОТАЖА , ВИ ПРЕДЛАГАМЕ ...100-ЧОВЕКА ОТ 6-то ПОМОЩНО У-ЩЕ, ....ПО "СОЦИАЛНАТА ПРОГРАМА"--ЗА "АСОЦИИРАНЕ" НА *** И *** В БЪЛГАРИЯ!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"80% от протоколите в София са сгрешени"ТАКА РАБОТИ ГРОБ80% грешкиЗа цялата страна ГРЕШКИТЕ били ..............110%Евалата Тикви!
24
1
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Това не е Метро а Лидл, ако обичаш без подвеждаща реклама
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да се носят бюлетини в торби от лидл???Възмутен съм.