80% от протоколите в София са сгрешени

В ОИК-София са обработили близо 60% от документите от секциите
Обновена: 24 окт 2011 15:37 | 24 окт 2011 15:37,
146
80% от протоколите в София са сгрешени
Суматохата пред зала "Универсиада". Снимка: Булфото

Огромен процент сгрешени протоколи от секционните комисии отчетоха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота.

Именно техническите грешки са причина за бавното обработване на протоколите – в ОИК са готови с 57% от документите. В тях действителните бюлетини са 97,98 на сто.

Още по темата

Марина Белчева оправда високия брой допускани грешки с новия Изборен кодекс и с факта, че вотът бе 2 в 1. В много случаи пък се попълват по четири протокола от секция, тъй като в част от местата се произведоха и избори за кмет на кметство.

Освен това, по думите й, Столичната община била предизвикателство заради големия брой жители.

Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.

Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала „Универсиада“, където се помещава ОИК-София, днес се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии, а движението около залата бе отцепено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 52, Човече, ти можеш ли да четеш??? Не е проблема в бюлетините..А в протоколите...
61
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона."Как ще го коментира!Да си рита трудовата книжка ли?
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не моем да си изберем президент... Бахт ижалката държава, честно.. Тука законите на Мърфи важат с пълна сила ...
59
2
 
10
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Айде пак поредните неграмотници коментират .... Следващия път отидете вие да седите 20 часа в секционнат комисия, да обяснявате на всеки втори как се гласува, да ви плщят насреща кашлящи и кихащи хора, да ви оставят на 1 сандвич и една вода, да броите до 2 часа, пък тогава се обаждайте.
58
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
някои беше казал ,4е всеки народ си заслужава управлявашите
57
2
 
5
 
! Отговори
още по кофти е... преди 12 години
ей, Кофти ти кьорав ли си та не виждаш ,че хората не реват като тебе с главни букви във форума...и ми приказваш за можене...***!
56
2
 
8
 
! Отговори
много прост преди 12 години
Доганчо хубаво им го каза на обяд на ГЕРБ сложих ва на власт сега ще ва опъна на балотажа и ще направя Калфин.Боко тиквата ще гризе нокти пак а сельото Цветанов ще пее песен на Веско Маринов.Ха ха.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама как валиден , при объркани не 10,не20,не даже и 30% ,а цели 80 % протоколи....София спиш ли???
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 38- валиден и успешен, така каза Бащицата.
53
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Защо да се манипулират изборите? Евреите са предложили такива кандидати, както и партии, че за тях е без значение кой ще спечели. Те с радост отчитат че българите не забелязват единствения българин политик и единствената българска партия.
52
13
 
5
 
! Отговори
ЩОТО ....КОФТИ Е ... преди 12 години
...ЗА ***, *** И НЕГРАМОТНИЯ "ЕТНОС"....ГОЛЕМО ЗАТРУДНЕНИЕ!ТРУДНО Е ЗАЩОТО:-ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ../А ,ТЕ НЕ МОГАТ/-ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ/СЪЩО НЕ МОГАТ/-ДА СЕ ВЪРТИ ДАЛАВЕРА С БЮЛЕТИНАТА/СЪЩО НЕ МОЖЕ/--ПОДПЕЧАТВА СЕ ДВА ПЪТИ И СЕ ВРЪЩА ЦЯЛАТА!!!ТОЗИ ВИД ГЛАСУВАНЕ ---Е СМЪРТ...ЗА *** ,*** И НЕГРАМОТНИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА ПАРТИЯТА !ДАЖЕ И ..КУПЕНИЯ ВОТ ....НЕ Е СИГУРЕН...ХА,ХА,ХААА....ЕВАЛЛА , НА ИСКРА ФИДОСОВА......КОРАВ КАРТИ --НЕ ИГРАЕ../НИТО ПРАВИ ИЗБОРИ/
51
0
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
ами не, не беше ясно от начало.... И мога да кажа,че младите хора в комисите не се хванаха "за хорото" заради оскъдните 50 лв, а заради идеята за ЧЕСТНИ ИЗБОРИ....Но българина винаги се е интересувал от парите....затова и кометарите тук са такива...Затова честит БОКО и нямате право да се оплаквате, щом сте си го избрали
50
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 12 години
такива купени избори до сега не е имало
49
0
 
7
 
! Отговори
Н-Т преди 12 години
забравих да добавя. За бюлетините бяха осигурени 2 обюо чувала за смет- бял за президентските и черен за местните....а вие се възмущавате от торбичките ЛИДЛ:)
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми те ако бяха по грамотни нямаше да са квартал на Самоков
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
43За тази работа се плаща от нашите данъци. Вие какво, да не сте очаквали да получите медали? Предварително ясно е какво и как трябва да се свърши, предварително ясно е и за какви пари. На който не му отърва, да не се хваща на хорото!
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Правилно броене" тип ЦЦ: за мене-за тебе-за мене;за мене-за тебе-за мене;и така до "победа".До кога ще търпим?
45
0
 
7
 
! Отговори
Н-Т преди 12 години
което прави повече от 34 часа без сън и почивка....Имали желаещи за членове на комисия за балотажа в неделя?
44
2
 
2
 
! Отговори
до №37 преди 12 години
и откъде имаш тези данни ми е много интересно, то още не са обработени бюлетините, а ти вече знаеш къде колко и за кой са гласували, браво, добро съчинение, вчера участвах в СИК и много видях какво става.
43
2
 
7
 
! Отговори
Н-Т преди 12 години
Все комантират хора, които никога не са били в комисия, нито са броили бюлетини до 1-2 часа през нощта.Знаете ли,че хората в комисите бяха на крак от 5 сутринта и изкараха целия изборен ден без да станат от чиновете. А след това заради удължения изборен ден броиха бюлетини до 1-2 , чакаха до 3 за ескорт до зала Универсиада...А там- нова изненада, задух, тълпи хора, без храна и вода... и да допълня хората влезли към 3 в Универиада предадоха документите в 15 часа....