Мартин Димитров готов да си тръгне от СДС

Сините отчитат сериозни грешки на изборите
Обновена: 24 окт 2011 16:03 | 24 окт 2011 16:03,
137
Мартин Димитров готов да си тръгне от СДС
Снимка: БТА
"Ако се смята, че има по-добър вариант за ръководство и за лидер на СДС, аз съм готов на този вариант". 
 
Така лидерът на сините Мартин Димитров отговори на въпрос дали е готов да си подаде оставката заради резултатите от изборите. 
 
Според него десните партии се намират в сложна ситуация. Те имат между 8 и 10 процента на местните избори и четири пъти по-малко на президентските. 
 
„Опитахме се да направим широко дясно обединение в битката за президент, но не се получи“, призна Димитров. 
 
Той отчете, че сините отиват на балотаж в 31 общини, което ги прави трета политическа сила. На първи тур са спечелили три областни града и в още две ще участват на балотаж.
 
По думите му ключовият въпрос е защо този вот – около 300 000 гласа, не е отишъл и за президент. 
 
„Ние бяхме с различни номера на местните и президентски избори и това се оказа огромен проблем, което ние не предвидихме“, отчете още лидерът на СДС. 
 
Той призна за грешки, които са допуснали от ръководството на партията. Сред тях са късното представяне на кандидатурата за президент и поради това неуспешното й налагане сред обществото. 
 
Друг проблем според него са многото пари, вложени в предизборната кампания на другите партии: "ГЕРБ похарчиха толкова пари, колкото всички партии за последните 20 години. Нямаше дръвче без плакат на ГЕРБ. Затова другият извод е, че ако водиш честна политика, не можеш да събереш достатъчно средства. Този проблем никога не е бил толкова остър както на тези избори".
 
"За мен не е фикс идея да бъда лидер на СДС. Аз няма да оставя партията и СДС и десницата ще бъде фактор на следващите парламентарни избори", заяви категорично Мартин Димитров. 
 
Той е убеден, че на следващите парламентарни избори ще има разместване на пластовете. Мартин Димитров дори очаква раждането на нова дясна партия и смята, че именно това е била целта на кандидатурата на Меглена Кунева на тези президентски избори.
Още по темата
 
Кандидатът на СДС за президент Румен Христов каза, че е неудовлетворен и разочарован от резултата и смята, че лошото представяне не е на СДС, а негово. 
 
„Поемам отговорността за този резултат и няма проблем да си депозирам оставката като заместник-председател на партията, ако това е необходимо“, добави той. 
 
Според СДС удължаване на изборния ден след 20,00 часа е абсолютно грубо нарушение на Изборния кодекс и то може да доведе до искане за касиране на изборите. 
 
Освен тази тема Националният изпълнителен съвет на партията ще обсъди утре какво да посъветват своите членове и симпатизанти за втория тур на изборите.
 
Лидерът на ДСБ Иван Костов вече декларира подкрепата си за кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Мартин ДимитровСДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
14
 
! Отговори
бивш седесар преди 12 години
КАКВО ЧАКАШ,ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ СИ ТРЪГНАЛ?
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака номер 92 написа :"Какви глупусти - отива си и без да се обеснява!Това "готов" е баси глупуста! "Браво ! Само в два реда - три грешки ! "
92
3
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Бе тия потопиха преди 10 години кораба,сега били готови да си одят?!?!
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далеч по-кадърни политици като Тачър, Блеър, Митеран и т.н. в деня в който губеха доверие си тръгваха за да не са в тежест на партията си******************************Грешиш,Всеки който си е трьгнал от политиката го е направил да си запази достойнството. Не може да бьдеш "най-големия" шеф и след това да станеш обикновен парламентарист. А и хората знаят че ведньж като загубиш доверието на хората никога няма да го спечелиш обратно тоест немаш шанс да станеш шеф отново...
90
5
 
7
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Какви глупусти - отива си и без да се обеснява!Това "готов" е баси глупуста!
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е приликата между тези избори и времето преди 10 Ноември ?И тогава и сега няма СДС ...
88
4
 
6
 
! Отговори
EEEHOOOTOOO преди 12 години
VZEMI I IVAN------VZEMI I IVAN ------VZEMI I IVANNN
87
0
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Те всички така са готови да се оттеглят на думи, ама тоя кокъл вкусен бе, седят и кесят до последно. Ами Мартинчо, ако ти си най-доброто за СДС то явно вече си е за закриване. Ама да беше само ти с мед да те нахраним. Аз до сега от седемдесет и кусур години не съм видял политик, докопал се кокала ама никога не си е тръгнал. И отговорът защо се набива в очите - вкусно е и има келепир. А тоя номер с най-добрия е характерен за едни други режими. Далеч по-кадърни политици като Тачър, Блеър, Митеран и т.н. в деня в който губеха доверие си тръгваха за да не са в тежест на партията си. Е тук не е тъй. Костов напук седя и разцепи СДС, Симо кеси до момента в който не получи заслужен отдих на пейката пред парламента. И Станишев кибичи напук на всичко, само и само да не изтърве кокъла пък майната на партия и избиратели - важен е личния келепир.
86
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартинчо, ромче, сектанче .... айде вече къшшшш
85
5
 
5
 
! Отговори
Алилуята преди 12 години
И видя той истината. И се окенза и на тези избори. И дано се гръмне по-скоро. Амин !
84
6
 
12
 
! Отговори
Син преди 12 години
Мартино, Мартинчо, чедо циклофренично. Кой *** сложи Мими Йорданов до Румен Христов? Ей това ви изяде главата! Иначе г-н Христов направи много добро впечатление с ясната си позиция по важни въпроси, за разлика от останалите кандидати с размити мърморения.
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много си е готин пича
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно си толков и седесар , може би ти харесваше повече онова СДС от началото бъкано с агенти на ДС
81
11
 
5
 
! Отговори
бивш седесар преди 12 години
Да си тръгва тоя ***-сектант. То пък в т.нар. "ръководство" на тая "партийка" останаха само няколко *** като него. Електорат те нямат никакъв.
80
2
 
11
 
! Отговори
наивник преди 12 години
мислех, че няма по-слаба кандидатура на сините от тази на неделчо беронов - личен подарък на костов към гоце, но съм се лъгал
79
3
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Слаби слаби , ама пак успяхме в 3 oбластни града да се класираме , а може да станат и 5 , никак не е зле на фона на цялата трагедия , а къде са там РЗС , Атака , ВМРО , НДСВ , трактористи разни и всякакви измикяри жадни за власт
78
10
 
9
 
! Отговори
velofan преди 12 години
Най-добре за СДС е... ДА НЯМА СДС...
77
4
 
17
 
! Отговори
бат ламбо преди 12 години
ЗЗЗбогом Мартинчо, ти разбра ли изобщо какво правиш в СДС? или заради 2 та мандата кинти?
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истината е че няма никакви качества за политически лидер
75
3
 
10
 
! Отговори
ТОВА ЛИ ДА СТАНЕ? преди 12 години
Ако изберат КОМУНИСТ за президент с помощта на ДОГАН, ще станат две ОЧЕВАДНИ ЛОШИ НЕЩА: 1.Служителите на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще бъдат турци, както беше навремето МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО и изтичане на тайни към СССР и Турция, а Доган ще получи още един тлъст хонорар, но този път, като брокер, а не като хидролог; 2.Всички престъпници от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ще бъдат помилвани, както например Дон Цеци и още 495 бандити за мандата на Първаноглу, значи Помака Алексей и Стоян Сумото ще бъдат помилвани провери в Гугъл : "Сега": Първанов помилва за 9 години 431 престъпници